Purløg

Er du ikke så vild med løg, så kan purløg måske være en måde at vænne dig til smagen på. Purløg er en flerårig krydderurt, det vil sige den kommer igen og igen. Purløg smager meget mildere end løg og hvidløg og er rigtig god at bruge til at garnere en ret (tilføje smag og udtryk). Purløg er bedst når den ikke er blevet tilberedt, men den kan sagtens komme på varme retter uden at tage skade. Jeg bruger den ofte i salater, kartoffel retter som smagsgiver på toppen, dressinger og til marinering. Den har en dejlig blid løgsmag, som passer til det meste. Jeg plejer gerne at bruge den som erstatning for forårsløg, hvis jeg ikke har det hjemme. Den giver ikke så meget crunch, men stadigvæk smag.

 

Plantning

Hvis du planter denne krydderurt derhjemme, så husk at plante dem i en krukke, med mindre du gerne vil have de skal brede sig, for det gør de. Purløg har godt af at blive brugt, så hvis du ikke har brugt af den et stykke tid, så klip halvdelen af planten ned og lad den komme med friske nye skud. De smager meget bedre. Denne krydderurt er også meget dekorativ i haven. I maj-juli kommer den med store skærme af lilla blomster. Blomster kan også bruges som pynt på mad og smager ligeledes af løg.

Læs også om Persille og Oregano