Wok med sojamarineret laks er en lækker ret med toner fra soja, ponzu og jordnøddeolie som kan få en i feriestemning. Let at lave til 4 personer
Denne ret er til 4 personer
Hvis jeg spørger min mand herhjemme hvad han gerne vil spise, så er svaret 8 ud af 10 gange wok 🙂
Wok er en rigtig lækker ting, det går hurtigt, man kan få en masse grønsager i maden og hvis man smager det godt til, så kan det vær himmelsk. Man skal ikke være bange for kalorier i wok, for ja man bruge mere olie i denne type retter. Det som man skal tænke på er at når man bruger olie som marinade til wokken, så bliver den jo ikke varmet kraftig op. Derfor beholder den alle sine gode egenskaber som kroppen har brug for. Hvis der er nogle af de ingredienser jeg bruger, som i ikke er så vilde med i jeres familie eller ikke har hjemme. Så brug noget andet. Det er det gode ved wok 🙂
I denne ret, skal du gerne have gang i flere ting på samme tid. Først skal nudlerne sættes over og derefter skal der gang i wokken. Når nudlerne er færdig skal laksen i gang samtidig med at wokken arbejder. Læs opskriften igennem inden du går i gang, så du er lidt forberedt. Wok mad skal helst være frisk tilberedt og må ikke gerne vente.
God fornøjelse
Ta laksen og læg den op i et fad, som kun er en lille smule større end fisken. Har fadet ikke et tilhørende låg, så kan du dække det med husholdningsfilm.
Snit hvidløget fint og læg det i fadet
Skær citronerne i skiver og dæk fisken med dem
Hæld soja ved fiske, så den er dækket 2/3 del. Der kan gå en del soja til og det skal bare kasseres bagefter, derfor er det vigtigt at fadet ikke er meget større end fiske
Lad laksen trække minimum 2 timer i marinaden i køleskabet, men du kan også lave den aftenen før og lade den trække i 24 timer. Det bliver den kun bedre af 🙂
Start med at sætte en gryde over med vand til nudlerne på fuld varme
Skræl og snit imens gulerødderne i aflange skiver. Det gør jeg ved at vinkle kniven så man skærer lidt skrå på guleroden i stedet for lige. Det giver lidt mere for øjet i retten.
Skær peberfrugterne i skiver
Skær hver løg i 8 både
Snit hvidløget i skiver
Afmål alle ingredienserne til marinaden, jordnøddeolie, soja og ponzu. Hæld det sammen og lad det stå klar
Når gryden til nudlerne koger, så kommes der salt i vandet og nudlerne kommes i
De skal koge ca. 4-5 minutter.
Når de er klar så hæld dem op i et dørslag og kom lidt kold vand over, så de ikke klumper sammen
Når nudlerne er i vandet så start en wok op, for fuld varme
Kom jordnøddeolien i
Når den er varm, tilsætter du løg, hvidløg og gulerødder, samt lidt salt, men mest peber
Lad det svitse i 4-5 minutter
Når nudlerne er af varme, så find en pande til din laks og skru helt op for varmen
Kom laksen på, på skindsiden
Lad den stege 3 minutter (alt efter tykkelse)
Vend fisken og lad den stege 1 minut på den anden side og sluk panden og ta den af varmen
Kom peberfrugten i wokken, lad det svitse 1 minut
Kom nudler og marinade ved og vend det hele godt rundt. Så nudlerne skiller sig ad og blander sig med grønsagerne
Kom 1/2 af spinaten ved og lad det få lidt varme i 1 minut. Vend det rundt
Sluk for wokken og kom resten af spinaten i. Vend det også lidt rundt
Kom lidt af wokretten i en stor dyb tallerken eller en skål.
Ta skindet af fiske og skær den i passende portioner. Placer herefter laksen ovenpå wokretten
Drys med peanuts
Så er den klar 🙂
Den fulde oplevelse af retten får man hvis man spiser med pinde, men ellers kan en gaffel også bruges 🙂 God appetit
Ingredients
Directions
Denne ret er til 4 personer
Hvis jeg spørger min mand herhjemme hvad han gerne vil spise, så er svaret 8 ud af 10 gange wok 🙂
Wok er en rigtig lækker ting, det går hurtigt, man kan få en masse grønsager i maden og hvis man smager det godt til, så kan det vær himmelsk. Man skal ikke være bange for kalorier i wok, for ja man bruge mere olie i denne type retter. Det som man skal tænke på er at når man bruger olie som marinade til wokken, så bliver den jo ikke varmet kraftig op. Derfor beholder den alle sine gode egenskaber som kroppen har brug for. Hvis der er nogle af de ingredienser jeg bruger, som i ikke er så vilde med i jeres familie eller ikke har hjemme. Så brug noget andet. Det er det gode ved wok 🙂
I denne ret, skal du gerne have gang i flere ting på samme tid. Først skal nudlerne sættes over og derefter skal der gang i wokken. Når nudlerne er færdig skal laksen i gang samtidig med at wokken arbejder. Læs opskriften igennem inden du går i gang, så du er lidt forberedt. Wok mad skal helst være frisk tilberedt og må ikke gerne vente.
God fornøjelse
Ta laksen og læg den op i et fad, som kun er en lille smule større end fisken. Har fadet ikke et tilhørende låg, så kan du dække det med husholdningsfilm.
Snit hvidløget fint og læg det i fadet
Skær citronerne i skiver og dæk fisken med dem
Hæld soja ved fiske, så den er dækket 2/3 del. Der kan gå en del soja til og det skal bare kasseres bagefter, derfor er det vigtigt at fadet ikke er meget større end fiske
Lad laksen trække minimum 2 timer i marinaden i køleskabet, men du kan også lave den aftenen før og lade den trække i 24 timer. Det bliver den kun bedre af 🙂
Start med at sætte en gryde over med vand til nudlerne på fuld varme
Skræl og snit imens gulerødderne i aflange skiver. Det gør jeg ved at vinkle kniven så man skærer lidt skrå på guleroden i stedet for lige. Det giver lidt mere for øjet i retten.
Skær peberfrugterne i skiver
Skær hver løg i 8 både
Snit hvidløget i skiver
Afmål alle ingredienserne til marinaden, jordnøddeolie, soja og ponzu. Hæld det sammen og lad det stå klar
Når gryden til nudlerne koger, så kommes der salt i vandet og nudlerne kommes i
De skal koge ca. 4-5 minutter.
Når de er klar så hæld dem op i et dørslag og kom lidt kold vand over, så de ikke klumper sammen
Når nudlerne er i vandet så start en wok op, for fuld varme
Kom jordnøddeolien i
Når den er varm, tilsætter du løg, hvidløg og gulerødder, samt lidt salt, men mest peber
Lad det svitse i 4-5 minutter
Når nudlerne er af varme, så find en pande til din laks og skru helt op for varmen
Kom laksen på, på skindsiden
Lad den stege 3 minutter (alt efter tykkelse)
Vend fisken og lad den stege 1 minut på den anden side og sluk panden og ta den af varmen
Kom peberfrugten i wokken, lad det svitse 1 minut
Kom nudler og marinade ved og vend det hele godt rundt. Så nudlerne skiller sig ad og blander sig med grønsagerne
Kom 1/2 af spinaten ved og lad det få lidt varme i 1 minut. Vend det rundt
Sluk for wokken og kom resten af spinaten i. Vend det også lidt rundt
Kom lidt af wokretten i en stor dyb tallerken eller en skål.
Ta skindet af fiske og skær den i passende portioner. Placer herefter laksen ovenpå wokretten
Drys med peanuts
Så er den klar 🙂
Den fulde oplevelse af retten får man hvis man spiser med pinde, men ellers kan en gaffel også bruges 🙂 God appetit
Har du noget du gerne vil dele ?