Vandmelon salat med koteletter er en sommersalat med alt det bedste fra sommerens grønsager og frugter. Den er hurtig at lave og har meget smag
Denne opskrift er til 4 personer
Denne salat har rigtig meget smag og den kombinerer det sure, salte, søde og bitter og så er der rigtig mange toner af umami, som tilsammen gør dig godt mæt. Salaten er nem at lave, hvis du ikke kan lide kapers normalt, så vil jeg alligevel anbefaler dig at prøve dem i en stegt version. For der smager de meget anderledes, må indrømme jeg er heller ikke helt vild med frisk kapers, men stegt kan jeg rigtig godt lide dem.
Jeg må indrømme jeg elsker vandmelon og det er både i det søde og salte køkken. Der er faktisk rigtig meget mad i en vandmelon og den kan bruges til andet end tørstslukker. Der er lidt sukker i den, men den består primært af vand, så den er ikke helt dårlig for et vægttab. Der er lidt olie i denne salat, som man normalt ikke ville sige er godt i vægttab. MEN man skal også huske på at du skal have lidt fedt i din mad, for din krop har brug for det. Specielt hvis du skal træne og have overskud til at ændre ting. Så nytter det ikke noget med en fedt og for den salgs skyld sukkerfri diæt.
Husk hvis du skal lave en livsstilsændring som kan holde, så er det vigtigt at intet er forbudt, det er et spørgsmål om mængde. Ellers så kan du ikke holde det livet igennem og det vil være synd hvis du har kæmpet hårdt for at komme ned i vægt 🙂
God fornøjelse med salaten
Kom olien i en meget lille gryde og varm den godt op.
Dræn kapersne og når olien er godt varm, så kom kapersne ned i olien og lad dem stege indtil de har åbnet sig og er blevet lysebrune. Det tager ca. 3-5 minutter
Ta en hulske og fisk alle kapersne op og læg dem på et stykke køkkenrulle.
Gem olien til dressingen
Find en pande frem til senere
Vask spinaten og skær den i grove stykker
Vask spidskålen og snit den meget fint
Vask tomaterne og skær dem i enten halve eller kvarte
Vask radiserne og skær dem i skiver
Ta de soltørret tomater op af glasset og fjern det meste af olien, der må godt være lidt tilbage.
Skær dem i små stykker eller strimler. Alt efter hvordan du kan lide det.
Ta olien fra de stegte kapers
Tilsæt de øvrige ingredienser og varm det hele op. Smag dressingen til med peber og måske lidt mere honning, hvis dressingen er blevet for salt.
Hold den lun indtil du skal anrette
Varm panden op og kom olivenolien på
Krydder koteletterne og kom dem på panden og lad dem stege 3 minutter på hver side. Hvis det er de tynde.
Ta panden af komfuret og lad dem hvile indtil de skal skæres.
Fordel alle grønsagerne og vandmelonen på 4 tallerkener. Husk og mikse det lidt så det bliver godt blandet
Skær koteletterne i strimler og fordel dem på salaterne
Dræn salatosten og fordel den og de stegte kapers ud over salaterne.
Hæld lidt af den lune dressing over salaten. Resten kan tages med ind til bordet
Drys med den friske timian
Velbekomme 🙂
Ingredients
Directions
Denne opskrift er til 4 personer
Denne salat har rigtig meget smag og den kombinerer det sure, salte, søde og bitter og så er der rigtig mange toner af umami, som tilsammen gør dig godt mæt. Salaten er nem at lave, hvis du ikke kan lide kapers normalt, så vil jeg alligevel anbefaler dig at prøve dem i en stegt version. For der smager de meget anderledes, må indrømme jeg er heller ikke helt vild med frisk kapers, men stegt kan jeg rigtig godt lide dem.
Jeg må indrømme jeg elsker vandmelon og det er både i det søde og salte køkken. Der er faktisk rigtig meget mad i en vandmelon og den kan bruges til andet end tørstslukker. Der er lidt sukker i den, men den består primært af vand, så den er ikke helt dårlig for et vægttab. Der er lidt olie i denne salat, som man normalt ikke ville sige er godt i vægttab. MEN man skal også huske på at du skal have lidt fedt i din mad, for din krop har brug for det. Specielt hvis du skal træne og have overskud til at ændre ting. Så nytter det ikke noget med en fedt og for den salgs skyld sukkerfri diæt.
Husk hvis du skal lave en livsstilsændring som kan holde, så er det vigtigt at intet er forbudt, det er et spørgsmål om mængde. Ellers så kan du ikke holde det livet igennem og det vil være synd hvis du har kæmpet hårdt for at komme ned i vægt 🙂
God fornøjelse med salaten
Kom olien i en meget lille gryde og varm den godt op.
Dræn kapersne og når olien er godt varm, så kom kapersne ned i olien og lad dem stege indtil de har åbnet sig og er blevet lysebrune. Det tager ca. 3-5 minutter
Ta en hulske og fisk alle kapersne op og læg dem på et stykke køkkenrulle.
Gem olien til dressingen
Find en pande frem til senere
Vask spinaten og skær den i grove stykker
Vask spidskålen og snit den meget fint
Vask tomaterne og skær dem i enten halve eller kvarte
Vask radiserne og skær dem i skiver
Ta de soltørret tomater op af glasset og fjern det meste af olien, der må godt være lidt tilbage.
Skær dem i små stykker eller strimler. Alt efter hvordan du kan lide det.
Ta olien fra de stegte kapers
Tilsæt de øvrige ingredienser og varm det hele op. Smag dressingen til med peber og måske lidt mere honning, hvis dressingen er blevet for salt.
Hold den lun indtil du skal anrette
Varm panden op og kom olivenolien på
Krydder koteletterne og kom dem på panden og lad dem stege 3 minutter på hver side. Hvis det er de tynde.
Ta panden af komfuret og lad dem hvile indtil de skal skæres.
Fordel alle grønsagerne og vandmelonen på 4 tallerkener. Husk og mikse det lidt så det bliver godt blandet
Skær koteletterne i strimler og fordel dem på salaterne
Dræn salatosten og fordel den og de stegte kapers ud over salaterne.
Hæld lidt af den lune dressing over salaten. Resten kan tages med ind til bordet
Drys med den friske timian
Velbekomme 🙂
Har du noget du gerne vil dele ?