Forfattermaria
Bedømmelse

Tropical kage med limecheese er en dejlig sommerkage, som er nem at lave og som kan holde længe. Så får du ikke spist den på dagen så er den også god 2 dage efter 🙂

Tropical kage med limecheese
PortionsstørrelsePortion
Prep Time20 minsKoge/bage tid 45 minsTotal tid1 hr 5 mins
Kage til 12 personer
Limecheese
Topping og pynt
En af mine yndlingskager til sommeren
1

Denne kage er til 12 personer

Jeg elsker denne kage og det er der flere grunde til. For det første er den nem af lave, for det andet så er smagen bare god og så er den så dejlig svampet. Nej man skal ikke kigge på kalorier i denne kage, for der er en del. Til gengæld så er det en kage der fylder meget så man kan ikke spise så meget af den.

Kagen er fyldt med en masse frugt og nødder og hele smagskombinationen tager en på ferie. så jeg håber virkelig at du vil prøve denne kage. Det er bedst at man først lægger kagen sammen den dag den skal serveres. Men du kan sagtens lave bunden dagen i forvejen.

Prøv denne kage og sig hvad du synes.

Karamel trekanter
2

Hak nødderne i grove stykker

Gør et skærebræt klar med noget bagepapir

Smelt sukkeret ved middelhøj varme på en pande indtil det har en gylden farve. Hold godt øje med det, for det kan hurtig brænde på

Hæld karamellem ud på skærebrættet og drys med de valgte nødder

Stil karamellem til side og lad den køle af.

Sådan laver du tropical kagen
3

Varm ovnen op på 180 grader

Smør 2 springforme på ca. 24-26 cm med lidt solsikkeolie og vil du være helt sikker på kagen ikke sidder fast, så kom et stykke bagepapir i bunden af formen inden du spænder formen til. Herefter kan du klippe det overskydende væk.

4

Bland mel, bagepulver, kanel, vaniljepulver, salt og rørsukker i en skål

Laver du denne kage på en røremaskine skal dette gerne være i røreskålen 🙂

5

Mos bananerne godt i en anden skål

Hæld solsikkeolien ved

Dræn væsken væk fra ananassen og hak ananassen mellem fint med en kniv (jeg kan godt lide at der er lidt grove stykke). Men det er op til dig

Tilsæt ananassen til de mosede bananer og olie og rør det hele godt sammen

Tilsæt denne blanding i de tørre ingredienser

6

Rør det hele sammen til en ensartet dej

Fordel dejen i de 2 springforme og bag bundende i ca. 35-40 minutter

Hold godt øje med dem, for de kan hurtigt blive mørkebrune eller sorte, pga. sukkerindholdet i kagen.

Bundende er færdig når der ikke kommer dej med op når du stikker i dem og de skal gerne virke lidt elastiske hvis du trykker på dem.

7

Når kagerne er færdige, så kør en kniv rundt i kanten og lad dem stå i formen og køle af i ca. 10 minutter.

Befri dem herefter fra formen og lad dem køle af på en rist.

Limecheese
8

Sigt flormelissen ned i en røre skål. Kom smørret ved og og pisk det hvidt og luftigt. Tilsæt herefter flødeosten, vanilje og skallen af de to lime og minimum saft fra den ene lime. Pisk cremen så den lige er glat. Den må ikke få for meget for så vil den skille.

Smag på cremen og hvis du synes den skal være lidt mere syrlig, så tilsæt lidt mere lime og vendt det forsigtigt rundt i cremen.

Sådan samles kagen
9

Kom den ene bund på et fad. Fordel halvdelen af limecheese cremen ovenpå, kom den anden bund ovenpå cremen og fordel det sidste af cremen på toppen.

Knæk trekanter af karamellen og fordel dem på kagen, så de står med spidsen opad.

Riv skallen af 1 lime udover kagen, så du får lidt grønt spil.

Hvis du gerne vil kan du også dekorere med spiselige blomster. Det er meget festligt.

Ingredients

Kage til 12 personer
Limecheese
Topping og pynt

Directions

En af mine yndlingskager til sommeren
1

Denne kage er til 12 personer

Jeg elsker denne kage og det er der flere grunde til. For det første er den nem af lave, for det andet så er smagen bare god og så er den så dejlig svampet. Nej man skal ikke kigge på kalorier i denne kage, for der er en del. Til gengæld så er det en kage der fylder meget så man kan ikke spise så meget af den.

Kagen er fyldt med en masse frugt og nødder og hele smagskombinationen tager en på ferie. så jeg håber virkelig at du vil prøve denne kage. Det er bedst at man først lægger kagen sammen den dag den skal serveres. Men du kan sagtens lave bunden dagen i forvejen.

Prøv denne kage og sig hvad du synes.

Karamel trekanter
2

Hak nødderne i grove stykker

Gør et skærebræt klar med noget bagepapir

Smelt sukkeret ved middelhøj varme på en pande indtil det har en gylden farve. Hold godt øje med det, for det kan hurtig brænde på

Hæld karamellem ud på skærebrættet og drys med de valgte nødder

Stil karamellem til side og lad den køle af.

Sådan laver du tropical kagen
3

Varm ovnen op på 180 grader

Smør 2 springforme på ca. 24-26 cm med lidt solsikkeolie og vil du være helt sikker på kagen ikke sidder fast, så kom et stykke bagepapir i bunden af formen inden du spænder formen til. Herefter kan du klippe det overskydende væk.

4

Bland mel, bagepulver, kanel, vaniljepulver, salt og rørsukker i en skål

Laver du denne kage på en røremaskine skal dette gerne være i røreskålen 🙂

5

Mos bananerne godt i en anden skål

Hæld solsikkeolien ved

Dræn væsken væk fra ananassen og hak ananassen mellem fint med en kniv (jeg kan godt lide at der er lidt grove stykke). Men det er op til dig

Tilsæt ananassen til de mosede bananer og olie og rør det hele godt sammen

Tilsæt denne blanding i de tørre ingredienser

6

Rør det hele sammen til en ensartet dej

Fordel dejen i de 2 springforme og bag bundende i ca. 35-40 minutter

Hold godt øje med dem, for de kan hurtigt blive mørkebrune eller sorte, pga. sukkerindholdet i kagen.

Bundende er færdig når der ikke kommer dej med op når du stikker i dem og de skal gerne virke lidt elastiske hvis du trykker på dem.

7

Når kagerne er færdige, så kør en kniv rundt i kanten og lad dem stå i formen og køle af i ca. 10 minutter.

Befri dem herefter fra formen og lad dem køle af på en rist.

Limecheese
8

Sigt flormelissen ned i en røre skål. Kom smørret ved og og pisk det hvidt og luftigt. Tilsæt herefter flødeosten, vanilje og skallen af de to lime og minimum saft fra den ene lime. Pisk cremen så den lige er glat. Den må ikke få for meget for så vil den skille.

Smag på cremen og hvis du synes den skal være lidt mere syrlig, så tilsæt lidt mere lime og vendt det forsigtigt rundt i cremen.

Sådan samles kagen
9

Kom den ene bund på et fad. Fordel halvdelen af limecheese cremen ovenpå, kom den anden bund ovenpå cremen og fordel det sidste af cremen på toppen.

Knæk trekanter af karamellen og fordel dem på kagen, så de står med spidsen opad.

Riv skallen af 1 lime udover kagen, så du får lidt grønt spil.

Hvis du gerne vil kan du også dekorere med spiselige blomster. Det er meget festligt.

Tropical kage med limecheese