Sushibowl med laks og jomfruhummer er den lette løsning hvis du ikke gider stå og lave sushi i hånden. Det er dog ikke helt den samme oplevelse, men det smager skønt.
Denne opskrift er til 4 personer
Jeg kan ikke komme udenom det... JEG ELSKER SUSHI. Sådan rigtig god veltillavet sushi med fisk af god kvalitet. Det er bare skøn. Dog vil jeg sige at hvis man skal lave det herhjemme, så kan det jo nogle gange tage lidt tid at få lavet alle ruller ligegyldig om det er inside-out, maki, nigiri. Derfor kan jeg godt finde på at bruge denne løsning i stedet. Det giver ikke helt den samme smag men følelsen af at spise sushi er der.
Nu vil du måske tænke er denne sushibowl god for mig hvis jeg vil tabe mig, Svaret er JA det er den. Normalt har ris jo et højt GI, men ved sushi ris der går man for det første ind og skyller en del af stivelsen ud, for det andet så koger man risene og derefter nedkøler dem. Det giver dem et meget lavere GI. Kaloriemæssigt vil jeg dog sige at det er ikke den lettest, men får man det en gang imellem. Så sker der intet ved det. Til gengæld får din krop rigtig mange gode ting indenbords som den kan arbejde med både i form at fisk og friske grønsager. Så prøv det
Denne sushibowl er en luksusudgave, du kan også sagtens lave det med tun fra dåse, alm. rejer, dampet torsk eller hvad du nu lige har lyst til. Så det er bare med at komme i gang.
Skyl sushi risene grundigt i kold vand og rør godt rundt i dem, så du ikke kan se hvid støv i vandet. Ofte skal man skylle dem 4-5 gange.
Kom risene i en gryde med låg og tilsæt vandet.
Sæt risene på komfuret og når vandet koger så skal de have 14 minutter med låg på. Du må ikke fjerne låget på noget tidspunkt.
Efter de 14 minutter skal du tage risene af komfuret og med låget på skal de trække i 25 minutter.
Efter 25-30 minutter, kan du tage låget af gryden og hælde risene ud på et fad/tallerken og brede dem ud. Så bliver de hurtigere kolde 🙂
Bland risvinseddiken, sukker og salt og rør rundt til sukkeret og salten er smeltet.
Kom risene i en skål enten når de er helt kolde eller lidt lune
Tilsæt eddike blandingen og bland det hele godt rundt
Pil skallerne af jomfruhummerne og husk at få tarmen med ud.
Vask dem og stil dem til side.
Skær agurk og peberfrugt i små strimler
Fjern skrallen fra mangoen og skær den i tern
Del avokadoerne, fjern stenen og brug en ske til at få kødet ud. Skær det i skiver
Vask og skær forårsløg i triller.
Find en pande (som du også kan bruge til fisken bagefter)
Rist sesamfrøene i 4-5 minutter ved middelhøj varme til de er let brune.
Kom olien på panden og når den er varm så steg laksen på skindsiden i ca. 4-5 minutter. Krydder den anden side med salt og peber.
Vend laksen og kom jomfruhummerne på panden. Steg begge dele i 2 minutter og sluk derefter for varmen.
Fordel risen i 4 skåle
Drys hver skål med lidt af den ristede sesam
Arranger grønsagerne i skålen (du kan måske få lidt inspiration fra billedet) med undtagelse af forårsløgene.
Bræk laksen op i mindre stykker og kom den i skålen
Fordel ligeledes jomfruhummerne
Læg avokadoen op i skålen som en vifte
Læg lidt syltet ingefær op i midten, så du har det til at rense ganen med. Her har jeg den pink udgave, men det kan sagtens være almindelig syltet ingefær
Drys med forårsløg og sesamfrø
Hæld lidt soja over og så er du klar til at spise sushibowl med pinde.
God appetit 🙂
Ingredients
Directions
Denne opskrift er til 4 personer
Jeg kan ikke komme udenom det... JEG ELSKER SUSHI. Sådan rigtig god veltillavet sushi med fisk af god kvalitet. Det er bare skøn. Dog vil jeg sige at hvis man skal lave det herhjemme, så kan det jo nogle gange tage lidt tid at få lavet alle ruller ligegyldig om det er inside-out, maki, nigiri. Derfor kan jeg godt finde på at bruge denne løsning i stedet. Det giver ikke helt den samme smag men følelsen af at spise sushi er der.
Nu vil du måske tænke er denne sushibowl god for mig hvis jeg vil tabe mig, Svaret er JA det er den. Normalt har ris jo et højt GI, men ved sushi ris der går man for det første ind og skyller en del af stivelsen ud, for det andet så koger man risene og derefter nedkøler dem. Det giver dem et meget lavere GI. Kaloriemæssigt vil jeg dog sige at det er ikke den lettest, men får man det en gang imellem. Så sker der intet ved det. Til gengæld får din krop rigtig mange gode ting indenbords som den kan arbejde med både i form at fisk og friske grønsager. Så prøv det
Denne sushibowl er en luksusudgave, du kan også sagtens lave det med tun fra dåse, alm. rejer, dampet torsk eller hvad du nu lige har lyst til. Så det er bare med at komme i gang.
Skyl sushi risene grundigt i kold vand og rør godt rundt i dem, så du ikke kan se hvid støv i vandet. Ofte skal man skylle dem 4-5 gange.
Kom risene i en gryde med låg og tilsæt vandet.
Sæt risene på komfuret og når vandet koger så skal de have 14 minutter med låg på. Du må ikke fjerne låget på noget tidspunkt.
Efter de 14 minutter skal du tage risene af komfuret og med låget på skal de trække i 25 minutter.
Efter 25-30 minutter, kan du tage låget af gryden og hælde risene ud på et fad/tallerken og brede dem ud. Så bliver de hurtigere kolde 🙂
Bland risvinseddiken, sukker og salt og rør rundt til sukkeret og salten er smeltet.
Kom risene i en skål enten når de er helt kolde eller lidt lune
Tilsæt eddike blandingen og bland det hele godt rundt
Pil skallerne af jomfruhummerne og husk at få tarmen med ud.
Vask dem og stil dem til side.
Skær agurk og peberfrugt i små strimler
Fjern skrallen fra mangoen og skær den i tern
Del avokadoerne, fjern stenen og brug en ske til at få kødet ud. Skær det i skiver
Vask og skær forårsløg i triller.
Find en pande (som du også kan bruge til fisken bagefter)
Rist sesamfrøene i 4-5 minutter ved middelhøj varme til de er let brune.
Kom olien på panden og når den er varm så steg laksen på skindsiden i ca. 4-5 minutter. Krydder den anden side med salt og peber.
Vend laksen og kom jomfruhummerne på panden. Steg begge dele i 2 minutter og sluk derefter for varmen.
Fordel risen i 4 skåle
Drys hver skål med lidt af den ristede sesam
Arranger grønsagerne i skålen (du kan måske få lidt inspiration fra billedet) med undtagelse af forårsløgene.
Bræk laksen op i mindre stykker og kom den i skålen
Fordel ligeledes jomfruhummerne
Læg avokadoen op i skålen som en vifte
Læg lidt syltet ingefær op i midten, så du har det til at rense ganen med. Her har jeg den pink udgave, men det kan sagtens være almindelig syltet ingefær
Drys med forårsløg og sesamfrø
Hæld lidt soja over og så er du klar til at spise sushibowl med pinde.
God appetit 🙂
Har du noget du gerne vil dele ?