Sortebønner med grønsager og flankesteak er en ret med masser af proteiner og grønsager. Du skal bare ikke blive forskrækket over farven pga. de sorte bønner. Prøv den 🙂
Denne opskrift er til 4 personer.
Lige umiddelbart når man ser på ingredienser til denne ret, så tænker man "Kan det smage godt ?" MEN jo det kan det faktisk. For en gang skyld er der ikke løg i retten, men det er fordi der kommer andre søde toner fra nogle af de andre grønsager. Man skal kunne lide smagen af anis, for at kunne spise denne ret. Sortebønner med grønsager og flankesteak er hurtig at lave og der er for en gang skyld ikke mange ingredienser der skal snittes. Man afrunder smagen i retten med saften fra en hel grape, hvilket giver noget friskhed.
Prøv retten og fortæl mig ærligt hvad du synes.
Start med at snitte fennikel og hvidløg fint
Vask spinaten og er den grov, så hak den lidt
Nu er det tid til at kigge på dit kød, for at se hvor lang tid det skal have.
Bruger du en form for flankesteak som jeg gør her, så skal du ca. bruge 10-12 minutter på kødet plus lidt hviletid. Vælger du at bruge minut bøffer, så kan du begynde at stege dem når spinaten kommer i retten. Så kommer det til at passe.
Hvis du bruger flankesteak, så varm panden godt op. Kom 1 spsk. olivenolie på og læg kødet på panden, krydder med salt og peber, lad det stege godt af på den ene side, vend det om, krydder igen, kom 10 gram smør ved og skrue ned på halv blus og lad det stå der.
Find en pande, og tænd for medium varme
Kom olivenolie på panden, fennikel og hvidløg og lad det stege ved medium varme i ca. 3-4 minutter. Det må ikke gerne få for meget farve
Dræn og vask imellem tiden de sorte bønner
Tilsæt dem til retten, sammen med timian, salt og peber og skrue lidt op for varmen. Lad dem stege 5-6 minutter
Vask og bræk den træge ende af aspargesene. Det gør du ved at tage fat i bunde af aspargesen og bøje den bagover og så vil den knække der hvor den er god. På nogle kan det være meget der kommer af, men det er ikke rart at spise
Nu skal du enten til at stege din minutbøf eller mærke efter på de kød om det har fået nok.
Hvis det giver let efter, så tag det af varmen og lad det hvile mens de sorte bønner gøres færdig
Kom spinaten ved retten og lad det falde sammen - tager 1-2 minutter. Vend det lidt rundt en gang imellem
Kom aspargesene ovenpå retten og pres alt saften ud af grapefrugten. Lad dem dampe ca. 3 minutter for mellem varme.
Smag retten til med salt og peber.
Skær kødet over på tværs af fibrene. så er det lettere at spise 🙂
Find 4 tallerkener og fordel bønne/grønsagsblanding på dem. Jeg har altid aspargesene i toppen. For det ser så appetitlig ud
Tag skiverne af kød og læg dem på siden
Drys med bronzefennikel eller dild og velbekomme 🙂
Ingredients
Directions
Denne opskrift er til 4 personer.
Lige umiddelbart når man ser på ingredienser til denne ret, så tænker man "Kan det smage godt ?" MEN jo det kan det faktisk. For en gang skyld er der ikke løg i retten, men det er fordi der kommer andre søde toner fra nogle af de andre grønsager. Man skal kunne lide smagen af anis, for at kunne spise denne ret. Sortebønner med grønsager og flankesteak er hurtig at lave og der er for en gang skyld ikke mange ingredienser der skal snittes. Man afrunder smagen i retten med saften fra en hel grape, hvilket giver noget friskhed.
Prøv retten og fortæl mig ærligt hvad du synes.
Start med at snitte fennikel og hvidløg fint
Vask spinaten og er den grov, så hak den lidt
Nu er det tid til at kigge på dit kød, for at se hvor lang tid det skal have.
Bruger du en form for flankesteak som jeg gør her, så skal du ca. bruge 10-12 minutter på kødet plus lidt hviletid. Vælger du at bruge minut bøffer, så kan du begynde at stege dem når spinaten kommer i retten. Så kommer det til at passe.
Hvis du bruger flankesteak, så varm panden godt op. Kom 1 spsk. olivenolie på og læg kødet på panden, krydder med salt og peber, lad det stege godt af på den ene side, vend det om, krydder igen, kom 10 gram smør ved og skrue ned på halv blus og lad det stå der.
Find en pande, og tænd for medium varme
Kom olivenolie på panden, fennikel og hvidløg og lad det stege ved medium varme i ca. 3-4 minutter. Det må ikke gerne få for meget farve
Dræn og vask imellem tiden de sorte bønner
Tilsæt dem til retten, sammen med timian, salt og peber og skrue lidt op for varmen. Lad dem stege 5-6 minutter
Vask og bræk den træge ende af aspargesene. Det gør du ved at tage fat i bunde af aspargesen og bøje den bagover og så vil den knække der hvor den er god. På nogle kan det være meget der kommer af, men det er ikke rart at spise
Nu skal du enten til at stege din minutbøf eller mærke efter på de kød om det har fået nok.
Hvis det giver let efter, så tag det af varmen og lad det hvile mens de sorte bønner gøres færdig
Kom spinaten ved retten og lad det falde sammen - tager 1-2 minutter. Vend det lidt rundt en gang imellem
Kom aspargesene ovenpå retten og pres alt saften ud af grapefrugten. Lad dem dampe ca. 3 minutter for mellem varme.
Smag retten til med salt og peber.
Skær kødet over på tværs af fibrene. så er det lettere at spise 🙂
Find 4 tallerkener og fordel bønne/grønsagsblanding på dem. Jeg har altid aspargesene i toppen. For det ser så appetitlig ud
Tag skiverne af kød og læg dem på siden
Drys med bronzefennikel eller dild og velbekomme 🙂
Har du noget du gerne vil dele ?