Sojastegt fadkotelet med kartoffelmos og grønkålssovs er en rigtig vinterret som mætter når man har været ude i kulden hele dagen
Denne opskrift er til 4 personer
Denne ret er så meget vintermad som noget kan være og med de temperaturer vi har derude, så kan vi godt bruge lidt af det nu. Må være ærlig at da jeg lavede denne ret var jeg lidt i tvivl om det ville virke og om sovsen kom til at smage mærkeligt. For helt ærligt det sker også for mig. Hvis man gerne vil have retten i en endnu sundere version, så kan man skifte kartoffelmosen ud med rodfrugtmos, det fungerer også rigtig godt. Der er lidt smør i denne opskrift men det skal man ikke være mange for så længe man balancerer sine andre måltider. Her har jeg brugt fadkoteletter med du kan også sagtens bruge koteletter på skaft, det bliver det ikke dårlige af, de skal bare have lidt længere stegetid.
Det jeg godt kan lide ved denne opskrift er at man får et varmt knus i maden af den bløde kartoffelmos, sovsen som giver smag til hele retten og så et godt stykke kød på toppen.
Prøv denne opskrift og kom med jeres ærlige mening 🙂
Skræl kartoflerne og skær dem i små stykke (jo mindre stykker, jo kortere tid skal de koge)
Hæld vand over så de er dækket.
Sæt dem til kogning under låg og når de koger skal de have cirka 25-30 minutter
Hold øje med dem så de ikke bliver for udkogte
Kom vand og smør i en gryde og varm det op og lad smørret smelte.
Hak både kapers og hvidløg meget fint
Hak grønkålen så fint som du synes den skal være
Når smørret er smelte i vandet, så tilsæt soja, hvidløg og kapers til smørvandet.
Tilsæt også friskkværnet peber
Lad det hele småkoge i 5-7 minutter
Tilsæt IKKE grønkålen endnu, det gøres senere.
Tag en stegepande og sæt den over for fuld varme.
Når panden er varm så kom fadkoteletterne på sammen med sojaen. Krydder koteletterne med peber.
Steg koteletterne 3/4 del igennem, vend dem og giv dem 30 sekunder på den anden side, sluk for panden og fjerne den. Lad koteletterne trække i 3-4 minutter.
Lav imens kartoffelmosen.
Kontroller at kartoflerne er kogte.
Hæld vandet fra dem og lad dem dampe nogle minutter.
Tilsæt smør, mælk, salt og peber og lav mosen enten med en kartoffelmoser eller med en håndmikser.
Smag mosen til.
Når sovsen småkoger, så tilsæt grønkålen og lad den koge med i 2 minutter.
Tag gryden af varmen.
Find 4 dybe tallerkener
Fordel kartoffelmosen og placer herefter fadkoteletten på toppen.
Fordel grønkålssovsen på de 4 dybe tallerkener og server mens maden er rygende varm.
God appetit 🙂
Ingredients
Directions
Denne opskrift er til 4 personer
Denne ret er så meget vintermad som noget kan være og med de temperaturer vi har derude, så kan vi godt bruge lidt af det nu. Må være ærlig at da jeg lavede denne ret var jeg lidt i tvivl om det ville virke og om sovsen kom til at smage mærkeligt. For helt ærligt det sker også for mig. Hvis man gerne vil have retten i en endnu sundere version, så kan man skifte kartoffelmosen ud med rodfrugtmos, det fungerer også rigtig godt. Der er lidt smør i denne opskrift men det skal man ikke være mange for så længe man balancerer sine andre måltider. Her har jeg brugt fadkoteletter med du kan også sagtens bruge koteletter på skaft, det bliver det ikke dårlige af, de skal bare have lidt længere stegetid.
Det jeg godt kan lide ved denne opskrift er at man får et varmt knus i maden af den bløde kartoffelmos, sovsen som giver smag til hele retten og så et godt stykke kød på toppen.
Prøv denne opskrift og kom med jeres ærlige mening 🙂
Skræl kartoflerne og skær dem i små stykke (jo mindre stykker, jo kortere tid skal de koge)
Hæld vand over så de er dækket.
Sæt dem til kogning under låg og når de koger skal de have cirka 25-30 minutter
Hold øje med dem så de ikke bliver for udkogte
Kom vand og smør i en gryde og varm det op og lad smørret smelte.
Hak både kapers og hvidløg meget fint
Hak grønkålen så fint som du synes den skal være
Når smørret er smelte i vandet, så tilsæt soja, hvidløg og kapers til smørvandet.
Tilsæt også friskkværnet peber
Lad det hele småkoge i 5-7 minutter
Tilsæt IKKE grønkålen endnu, det gøres senere.
Tag en stegepande og sæt den over for fuld varme.
Når panden er varm så kom fadkoteletterne på sammen med sojaen. Krydder koteletterne med peber.
Steg koteletterne 3/4 del igennem, vend dem og giv dem 30 sekunder på den anden side, sluk for panden og fjerne den. Lad koteletterne trække i 3-4 minutter.
Lav imens kartoffelmosen.
Kontroller at kartoflerne er kogte.
Hæld vandet fra dem og lad dem dampe nogle minutter.
Tilsæt smør, mælk, salt og peber og lav mosen enten med en kartoffelmoser eller med en håndmikser.
Smag mosen til.
Når sovsen småkoger, så tilsæt grønkålen og lad den koge med i 2 minutter.
Tag gryden af varmen.
Find 4 dybe tallerkener
Fordel kartoffelmosen og placer herefter fadkoteletten på toppen.
Fordel grønkålssovsen på de 4 dybe tallerkener og server mens maden er rygende varm.
God appetit 🙂
Har du noget du gerne vil dele ?