Der er ikke noget bedre end en friskbagt sødmælks bolle enten som aftenskaffe, morgenmad eller søndagshygge om eftermiddagen. Denne opskrift giver 12 boller
Opskriften giver 12 boller
Der er ikke noget bedre end friskbagte sødmælks boller, enten som aftenskaffe, morgenmad eller søndagshygge om eftermiddagen. Min mand elsker friskbagt brød. Man ville normalt ikke sige at denne type bolle er god for hverken blodsukker eller vægttab. Men igen det handler om mængde. 1 bolle skader ikke !!!
Denne bolle er dejlig blød indeni og så har den en lidt sej skorpe, som vi godt kan lide dem. Pga. den store mængde af gær i dejen, så skal den ikke hæve ret længe. Så det er nogle hurtige boller at lave hvis du får gæster indenfor 2 timer. Prøv opskriften og skriv gerne en kommentar
Denne dej kan både æltes i hånden og på maskine. Jeg har gjort det på maskine
Lun mælk, så den er håndlun. Ikke mere end det
Kom mælken i en røre- eller ælteskål
Kom gæren ved sammen med sukker og lade det stå i 10 minutter til gæren er opløst
Vej imens mel og salt af i en skål. Bland det lidt sammen, så salten ikke rammer gæren med det samme det kommer i
Kom alt melet ved
Start røremaskinen på halv kraft og ælt 5-6 minutter Skrue herefter op på næsten fuld styrke i 5 minutter
Tilsæt herefter smørret i små stykker og lad det arbejde sig ind i dejen i ca. 5 minutter
Hvis du ælterdejen i hånden skal du ælte første 8-9 minutter, til dejen har opbygget gluten og når smørret (her er det en fordel hvis smørret er ret blødt) er kommet i skal du ælte til det er kommet godt ind i dejen.
Når dejen er æltet færdig, så skal den hæve tildækket i et lunt rum, gerne over en radiator i 25 minutter
Afgas dejen og del den i 2
Rul hver dej ud i en pølse og del den i seks stykker. Så du får 12 dej klumper
Fold bollen ind under sig, så den før en glat overflade i toppen og den bliver spændt op.
Læg dem på 1 bageplade
Stil boller til hævning igen med et viskestykke over sig i et lunt rum i 35 minutter
Tænd din ovn på 200 grader varmluft
Hent bollerne fra hævning
Pensel dem med sødmælk på toppen
Stil bollerne i ovnen og skru ned for ovnen til 175 grader varmluft
Bag bollerne i ca. 13-14 minutter til de er gyldenbrune
Lad bollerne køle af på en rist.
Du kan altid banke en af bollerne under bunden og lyder den hul, så er den klar til at spise
Velbekomme 🙂
Disse boller er så gode friskbagte
Men de kan også tåle at komme i fryseren. Her vil jeg bare anbefale at du lader dem tø helt op først og så luner dem ved 100 grader i ca. 4 minutter, så er de klar til at spise.
Ingredients
Directions
Opskriften giver 12 boller
Der er ikke noget bedre end friskbagte sødmælks boller, enten som aftenskaffe, morgenmad eller søndagshygge om eftermiddagen. Min mand elsker friskbagt brød. Man ville normalt ikke sige at denne type bolle er god for hverken blodsukker eller vægttab. Men igen det handler om mængde. 1 bolle skader ikke !!!
Denne bolle er dejlig blød indeni og så har den en lidt sej skorpe, som vi godt kan lide dem. Pga. den store mængde af gær i dejen, så skal den ikke hæve ret længe. Så det er nogle hurtige boller at lave hvis du får gæster indenfor 2 timer. Prøv opskriften og skriv gerne en kommentar
Denne dej kan både æltes i hånden og på maskine. Jeg har gjort det på maskine
Lun mælk, så den er håndlun. Ikke mere end det
Kom mælken i en røre- eller ælteskål
Kom gæren ved sammen med sukker og lade det stå i 10 minutter til gæren er opløst
Vej imens mel og salt af i en skål. Bland det lidt sammen, så salten ikke rammer gæren med det samme det kommer i
Kom alt melet ved
Start røremaskinen på halv kraft og ælt 5-6 minutter Skrue herefter op på næsten fuld styrke i 5 minutter
Tilsæt herefter smørret i små stykker og lad det arbejde sig ind i dejen i ca. 5 minutter
Hvis du ælterdejen i hånden skal du ælte første 8-9 minutter, til dejen har opbygget gluten og når smørret (her er det en fordel hvis smørret er ret blødt) er kommet i skal du ælte til det er kommet godt ind i dejen.
Når dejen er æltet færdig, så skal den hæve tildækket i et lunt rum, gerne over en radiator i 25 minutter
Afgas dejen og del den i 2
Rul hver dej ud i en pølse og del den i seks stykker. Så du får 12 dej klumper
Fold bollen ind under sig, så den før en glat overflade i toppen og den bliver spændt op.
Læg dem på 1 bageplade
Stil boller til hævning igen med et viskestykke over sig i et lunt rum i 35 minutter
Tænd din ovn på 200 grader varmluft
Hent bollerne fra hævning
Pensel dem med sødmælk på toppen
Stil bollerne i ovnen og skru ned for ovnen til 175 grader varmluft
Bag bollerne i ca. 13-14 minutter til de er gyldenbrune
Lad bollerne køle af på en rist.
Du kan altid banke en af bollerne under bunden og lyder den hul, så er den klar til at spise
Velbekomme 🙂
Disse boller er så gode friskbagte
Men de kan også tåle at komme i fryseren. Her vil jeg bare anbefale at du lader dem tø helt op først og så luner dem ved 100 grader i ca. 4 minutter, så er de klar til at spise.
Har du noget du gerne vil dele ?