Forfattermaria
Bedømmelse

Dejlig efterårs/vinter ret med masse af grønsager og smag ikke mindst.

Sødkartoffelsuppe med rejer fra GastroUlven
PortionsstørrelsePortion
Prep Time15 minsKoge/bage tid 30 minsTotal tid45 mins
Suppen
Topping
Altid godt med en god suppe
1

Denne opskrift er til 4 personer.

Denne ret "Sødkartoffelsuppe med rejer" er fantastisk om efteråret eller i de kolde vinterdage. I denne opskrift er der rigtig mange grønsager og ikke mange øvrige ting, som får kalorie indholdet op. Sødkartoffel giver suppen en naturlig sødme, så det er vigtigt at krydre suppen rigtig godt.

Jeg elsker sødkartoffel og det er fordi den har så mange anvendelsesmuligheder. Samtidig har den ikke det samme stivelses indhold og kalorier, som almindelige kartofler.

Rejer
2

Tag de optøede rejer ud af posen og pil dem, så de er klar til stegning.

Bruger du kylling (1/2 kyllingebryst per person), så vent med at stege dem til suppen er i gang med at koge.

Suppen
3

Start med at varme en gryde op.

Hak løgene og hvidløgene i tern. Tilsæt dem i gryden, sammen med smør og timian. Steg dem ved middelvarme, så løgene begynder at blive gennemsigtig, de må ikke blive brændte. Steg dem i ca. 5 minutter

4

Tilsæt sødkartoflerne, som du har hakket i 2x2 cm tern. Du kan sagtens gøre det grovere, men så bliver kogetiden også længere.

Sauter dem i gryden sammen med løg og hvidløg i ca. 5 minutter og tilsæt lidt salt og peber, samt den chili du har valgt.

5

Tilsæt vand og mælk og lad suppen koge i 15-20 minutter

6

Når suppen er klar og kartoflerne er kogt. Skal du blende suppen

Du kan enten gøre det med stavblender eller i en almindelig blender.

Smag suppen til med salt og peber

Er suppen for tyk kan du altid tilføje lidt ekstra mælk eller vand

Topping
7

Varm en pande op og steg rejerne i cirka 2-3 minutter. Krydder dem med lidt salt og peber

Hak forårsløg i små skiver

Vask og hak let dild eller bronzefennikel

Anretning
8

Hæld suppen i en skål

Tilsæt rejer, forårsløg og dild på toppen.

Spis den mens den er dejlig varm

Jeg håber du vil nyde denne ret, ligeså meget som jeg gør.

Ingredients

Suppen
Topping

Directions

Altid godt med en god suppe
1

Denne opskrift er til 4 personer.

Denne ret "Sødkartoffelsuppe med rejer" er fantastisk om efteråret eller i de kolde vinterdage. I denne opskrift er der rigtig mange grønsager og ikke mange øvrige ting, som får kalorie indholdet op. Sødkartoffel giver suppen en naturlig sødme, så det er vigtigt at krydre suppen rigtig godt.

Jeg elsker sødkartoffel og det er fordi den har så mange anvendelsesmuligheder. Samtidig har den ikke det samme stivelses indhold og kalorier, som almindelige kartofler.

Rejer
2

Tag de optøede rejer ud af posen og pil dem, så de er klar til stegning.

Bruger du kylling (1/2 kyllingebryst per person), så vent med at stege dem til suppen er i gang med at koge.

Suppen
3

Start med at varme en gryde op.

Hak løgene og hvidløgene i tern. Tilsæt dem i gryden, sammen med smør og timian. Steg dem ved middelvarme, så løgene begynder at blive gennemsigtig, de må ikke blive brændte. Steg dem i ca. 5 minutter

4

Tilsæt sødkartoflerne, som du har hakket i 2x2 cm tern. Du kan sagtens gøre det grovere, men så bliver kogetiden også længere.

Sauter dem i gryden sammen med løg og hvidløg i ca. 5 minutter og tilsæt lidt salt og peber, samt den chili du har valgt.

5

Tilsæt vand og mælk og lad suppen koge i 15-20 minutter

6

Når suppen er klar og kartoflerne er kogt. Skal du blende suppen

Du kan enten gøre det med stavblender eller i en almindelig blender.

Smag suppen til med salt og peber

Er suppen for tyk kan du altid tilføje lidt ekstra mælk eller vand

Topping
7

Varm en pande op og steg rejerne i cirka 2-3 minutter. Krydder dem med lidt salt og peber

Hak forårsløg i små skiver

Vask og hak let dild eller bronzefennikel

Anretning
8

Hæld suppen i en skål

Tilsæt rejer, forårsløg og dild på toppen.

Spis den mens den er dejlig varm

Jeg håber du vil nyde denne ret, ligeså meget som jeg gør.

Sødkartoffelsuppe med rejer