Skyris med banan. Det kan være lidt svært at få protein ind i en dessert og stadigvæk få det til at smage som en dessert. Men det her er et godt bud
Når man gerne vil passe på kalorierne, så går man ofte udenom desserten. Det er synd 🙂
Man kan sagtens spise dessert, både når man gerne vil tabe sig eller holde en vægt. Det er ofte et spørgsmål om mængde og kvalitet. Denne is er lavet med kokossukker, for at hjælpe med til at dit blodsukker ikke går helt i vejret når du spiser isen. Kokossukker søder dobbelt så meget som almindelig sukker og derfor skal man heller ikke bruge så meget. Denne is er ikke oversød, men med den honning ristet topping, så får man en god balance.
Da skyr ikke kan lide at blive opvarmet, ligesom man gør med en legeret is, og da jeg ikke vil lave en parfait. Så må det blive denne version, hvor jeg varmer æggemassen op og så blander det hele sammen ligesom man laver med en parfait.
Er du ikke så vild med banan, så ville denne is også kunne laves med andre ting. De opskrifter skal nok komme herinde 🙂
Du kan sagtens lave denne is, selvom du ikke har en ismaskine. Men jo den bliver lidt mere luftig og du får ødelagt iskrystallerne hvis du bruger en.
Blend skyren og bananerne, så det er helt pureret
Pisk fløden op, så den er begyndt at blive luftig. Den må ikke blive pisket for meget, hellere lidt for lidt end for meget.
Varm æggeblommerne, sukker og vaniljepulver op over et vandbad, til det når 68-70 grader. Du skal røre i det hele tiden, så det bliver skummende. Har du ikke et termometer, så skal du varme det op indtil det begynder at tykne så meget at det kan dække bagsiden af en ske.
Bland alle dele i en skål og vend det sammen. Du skal kun lige have det hele blandet sammen, du må ikke blande for meget, for så kan fløden få for meget.
Kom isen i en ismaskine og kør den, til den har fået den rette konsistens. Kom isen i fryseren.
Hvis ikke du har en ismaskine, så kom den i en boks og rør i den hver 3 time, indtil den er frossen
Hak mandlerne groft og bland det med sesam.
Kom mandler og sesam på en pande sammen med honning og varm det op, så honningen fordeler sig på nødderne.
Køl det af og hak det lidt op stykker, som er lige til at spise 🙂
Hak chokoladen groft og bland det med honning/mandel/sesam nødderne.
Ta isen ud af fryseren cirka 25-30 minutter før du skal spise den.
Kugl 2 kugler is og drys en spsk. topping ovenpå
Nyd den med god samvittighed.
Ingredients
Directions
Når man gerne vil passe på kalorierne, så går man ofte udenom desserten. Det er synd 🙂
Man kan sagtens spise dessert, både når man gerne vil tabe sig eller holde en vægt. Det er ofte et spørgsmål om mængde og kvalitet. Denne is er lavet med kokossukker, for at hjælpe med til at dit blodsukker ikke går helt i vejret når du spiser isen. Kokossukker søder dobbelt så meget som almindelig sukker og derfor skal man heller ikke bruge så meget. Denne is er ikke oversød, men med den honning ristet topping, så får man en god balance.
Da skyr ikke kan lide at blive opvarmet, ligesom man gør med en legeret is, og da jeg ikke vil lave en parfait. Så må det blive denne version, hvor jeg varmer æggemassen op og så blander det hele sammen ligesom man laver med en parfait.
Er du ikke så vild med banan, så ville denne is også kunne laves med andre ting. De opskrifter skal nok komme herinde 🙂
Du kan sagtens lave denne is, selvom du ikke har en ismaskine. Men jo den bliver lidt mere luftig og du får ødelagt iskrystallerne hvis du bruger en.
Blend skyren og bananerne, så det er helt pureret
Pisk fløden op, så den er begyndt at blive luftig. Den må ikke blive pisket for meget, hellere lidt for lidt end for meget.
Varm æggeblommerne, sukker og vaniljepulver op over et vandbad, til det når 68-70 grader. Du skal røre i det hele tiden, så det bliver skummende. Har du ikke et termometer, så skal du varme det op indtil det begynder at tykne så meget at det kan dække bagsiden af en ske.
Bland alle dele i en skål og vend det sammen. Du skal kun lige have det hele blandet sammen, du må ikke blande for meget, for så kan fløden få for meget.
Kom isen i en ismaskine og kør den, til den har fået den rette konsistens. Kom isen i fryseren.
Hvis ikke du har en ismaskine, så kom den i en boks og rør i den hver 3 time, indtil den er frossen
Hak mandlerne groft og bland det med sesam.
Kom mandler og sesam på en pande sammen med honning og varm det op, så honningen fordeler sig på nødderne.
Køl det af og hak det lidt op stykker, som er lige til at spise 🙂
Hak chokoladen groft og bland det med honning/mandel/sesam nødderne.
Ta isen ud af fryseren cirka 25-30 minutter før du skal spise den.
Kugl 2 kugler is og drys en spsk. topping ovenpå
Nyd den med god samvittighed.
Har du noget du gerne vil dele ?