Rodfrugtgryde med okse er en hverdagsret med gulerødder, pastinak og hakket okse. Ikke nogle fancy ingredienser, bare ren smag. Denne opskrift er til 4 personer
Denne opskrift er til 4 personer
Det her er rigtig komfort food, men det er bare komfort food på under en halv time. I denne ret er der en masse smag fra krydderier, sødme fra grønsagerne og lidt tekstur fra kødet. Det der er det vigtigste her i retten er at du får brunet kødet rigtig godt. Det skal være mørkebrun og have nogle gode stegeflader. Vær ikke bange når du skal stege kødet at lade det ligge i gryden uden at røre rund. Det giver mere karamellisering. Prøv denne ret og læg en kommentar om hvad du synes.
Start en gryde op med olivenolie
Når olien er varm, så tilsæt kødet, tørret timian, tørret rosmarin, salt og peber
Lad det stege rigtig godt. Det kan godt tage 8-10 minutter
Når kødet har fået lidt skorpe, så tilsæt sojaen og lad det koge ind i kødet.
Mens kødet steger
Hak løgene groft
Skræl gulerødder og pastinakker. Skær dem i skrå skiver, så de får lidt flade
Pil hvidløgene og lad dem være hele
Når kødet er godt brunet, tilsæt de hakket løg og lad dem svitse med i 1 minut
Tilsæt gulerødder, pastinak og de hele hvidløg. Vend det hele godt sammen og lad det steg 1-2 minutter
Åben imens dåserne med hakket tomat og kokosmælken
Tilsæt tomaterne, kokosmælken, lidt mere tørret timian, salt, peber og muskatnød efter smag.
Rør rundt
Kog det hele i 15 minutter under låg for mellem varme. Det må gerne boble lidt
Efter 15 minutter, skal låget af og lad det koge videre i 5 minutter
Smag retten til med salt, peber og muligvis lidt mere friskrevet muskat
Kom retten i en dyb tallerken
Pynt med frisk timian og nyd retten mens den er rygende varm
God appetit 🙂
Ingredients
Directions
Denne opskrift er til 4 personer
Det her er rigtig komfort food, men det er bare komfort food på under en halv time. I denne ret er der en masse smag fra krydderier, sødme fra grønsagerne og lidt tekstur fra kødet. Det der er det vigtigste her i retten er at du får brunet kødet rigtig godt. Det skal være mørkebrun og have nogle gode stegeflader. Vær ikke bange når du skal stege kødet at lade det ligge i gryden uden at røre rund. Det giver mere karamellisering. Prøv denne ret og læg en kommentar om hvad du synes.
Start en gryde op med olivenolie
Når olien er varm, så tilsæt kødet, tørret timian, tørret rosmarin, salt og peber
Lad det stege rigtig godt. Det kan godt tage 8-10 minutter
Når kødet har fået lidt skorpe, så tilsæt sojaen og lad det koge ind i kødet.
Mens kødet steger
Hak løgene groft
Skræl gulerødder og pastinakker. Skær dem i skrå skiver, så de får lidt flade
Pil hvidløgene og lad dem være hele
Når kødet er godt brunet, tilsæt de hakket løg og lad dem svitse med i 1 minut
Tilsæt gulerødder, pastinak og de hele hvidløg. Vend det hele godt sammen og lad det steg 1-2 minutter
Åben imens dåserne med hakket tomat og kokosmælken
Tilsæt tomaterne, kokosmælken, lidt mere tørret timian, salt, peber og muskatnød efter smag.
Rør rundt
Kog det hele i 15 minutter under låg for mellem varme. Det må gerne boble lidt
Efter 15 minutter, skal låget af og lad det koge videre i 5 minutter
Smag retten til med salt, peber og muligvis lidt mere friskrevet muskat
Kom retten i en dyb tallerken
Pynt med frisk timian og nyd retten mens den er rygende varm
God appetit 🙂
Har du noget du gerne vil dele ?