Quinoa boller med kærnemælk er en lækker bolle, som er fuld af protein, så den mætter godt
Denne opskrift giver ca. 14-15 quinoa boller
Til denne opskrift vil jeg anbefale at man laver den på en køkkenmaskine. Men man kan også sagtens lave den i hånden. I så fald så skal man gerne ælte den i ca. 15 minutter. Til man begynder at kunne se at gluten udvikler sig og det kan du se når du trækker dejen tyndt ud, så må den ikke gerne sprække lige med det samme.
Hvis du gerne vil tabe dig, så er det 1 bolle du skal spise af gangen og du kan sagtens fylde den med ost, skinke, eller hvad du har lyst til.
Bollerne er klart bedst når de er friske. Men skal de bruges lidt senere, så er det en god ide at varme dem lidt i ovnen. De øvrige boller egner sig godt til nedfrysning.
Mål alle ingredienser op
Kom kærnemælk og gær i en rørskål og lad gæren smelte
Tilsæt fuldkornsmel, quinoa og til sidst salt. Salten må ikke gerne røre gæren før den bliver mikset sammen. Da det kan hæmme gærens vækst.
Ælt dejen på en maskine for næsten fuld kraft i 10 minutter, til du kan se dejen begynder at hænge sammen og du kan strække den lidt. Uden den går fra hinanden. Hvis du ælter den i hånden. Så skal du ca. ælte i 15 minutter.
Sæt dejen til hævning i 45 minutter et lunt sted. Så skulle dejen gerne være blevet dobbelt så stor
Se til dejen som nu gerne skulle være blevet dobbelt størrelse.
Ta den ud af skålen og slå den ned og ælt den kort igennem.
Form 14-15 boller og placer dem på en bageplade, måske to. De skal gerne have lidt plads.
Dæk dem til med et viskestykke og sæt dem lunt i 30 minutter
Start med at tænde din ovn på 225 grader
Se til bollerne, nu skulle de gerne være hævet godt op igen
Slå et æg ud i et glas og pisk det med en gaffel.
Pensel det ud over bollerne og drys med havregrynene
Når ovnen er varm, så skal bollerne bages i ca. 12-14 minutter
Se til dem efter 10 minutter, da nogle ovne kan varme rigtig meget.
Ingredients
Directions
Denne opskrift giver ca. 14-15 quinoa boller
Til denne opskrift vil jeg anbefale at man laver den på en køkkenmaskine. Men man kan også sagtens lave den i hånden. I så fald så skal man gerne ælte den i ca. 15 minutter. Til man begynder at kunne se at gluten udvikler sig og det kan du se når du trækker dejen tyndt ud, så må den ikke gerne sprække lige med det samme.
Hvis du gerne vil tabe dig, så er det 1 bolle du skal spise af gangen og du kan sagtens fylde den med ost, skinke, eller hvad du har lyst til.
Bollerne er klart bedst når de er friske. Men skal de bruges lidt senere, så er det en god ide at varme dem lidt i ovnen. De øvrige boller egner sig godt til nedfrysning.
Mål alle ingredienser op
Kom kærnemælk og gær i en rørskål og lad gæren smelte
Tilsæt fuldkornsmel, quinoa og til sidst salt. Salten må ikke gerne røre gæren før den bliver mikset sammen. Da det kan hæmme gærens vækst.
Ælt dejen på en maskine for næsten fuld kraft i 10 minutter, til du kan se dejen begynder at hænge sammen og du kan strække den lidt. Uden den går fra hinanden. Hvis du ælter den i hånden. Så skal du ca. ælte i 15 minutter.
Sæt dejen til hævning i 45 minutter et lunt sted. Så skulle dejen gerne være blevet dobbelt så stor
Se til dejen som nu gerne skulle være blevet dobbelt størrelse.
Ta den ud af skålen og slå den ned og ælt den kort igennem.
Form 14-15 boller og placer dem på en bageplade, måske to. De skal gerne have lidt plads.
Dæk dem til med et viskestykke og sæt dem lunt i 30 minutter
Start med at tænde din ovn på 225 grader
Se til bollerne, nu skulle de gerne være hævet godt op igen
Slå et æg ud i et glas og pisk det med en gaffel.
Pensel det ud over bollerne og drys med havregrynene
Når ovnen er varm, så skal bollerne bages i ca. 12-14 minutter
Se til dem efter 10 minutter, da nogle ovne kan varme rigtig meget.
Har du noget du gerne vil dele ?