Pasta med stuvede grønkål og ørred og en let og velsmagende hverdagsret som kan laves på 25 minutter. Her har jeg dampet ørreden, men du kan også sagtens stege den. Denne opskrift er til 4 personer
Denne opskrift er til 4 personer
Pasta med stuvede grønkål og ørred er en anderledes udgave af klassikeren stuvede spinat med laks, som jeg også er helt vild med. Grunden til jeg lavede denne variation var for man fik noget mere at tygge i, som netop grønkål giver. Hvis man har mere tyggetid, så bliver man også hurtigere mæt og derved spiser man mindre og får færre kalorier i kroppen. I denne opskrift vil jeg anbefale dig at bruge fuldkornspasta eller endnu bedre kikærtepasta hvis du vil tage lidt mere hensyn til dit blodsukker. Men er det længe siden du har spist pasta, så ta den version du kan lide. Denne ret er nem at lave i hverdagen, da den ikke tager lang tid og den er baseret på basisråvarer (som jeg mener man skal have i sit køkken 🙂 Når man gerne vil have en sundere livsstil.
Her har jeg dampet ørred fileten i 5 minutter i en dampgryde, du kan også sagtens dampe den i ovnen eller stege den. Bare hold godt øje med den, det ville være syn hvis den blev tør.
Hvis du har prøvet retten eller har et spørgsmål så smid en kommentar 🙂
Start med at sætte en gryde vand over til pasta på fuld varme
Find en gryde som du kan lave grønkålsstuvningen i
Sæt din damper over eller tænd for din ovn
Snit løg og hvidløg i små stykker
Når vandet til pastaen koger, så kom godt med salt i vandet 10 gram pr liter
Kom pastaen i og kog til den er al dente (det vil sige den har lidt bid i sig) Det tager ca. 8-10 minutter
Tænd gryden op for fuld varme, kom smørret i gryden og lade det smelte for 1/2 blus
Tilsæt løg, hvidløg, tørret timian og lad løgene blive bløde og lidt gennemsigtig. Tager ca. 3 minutter
Vask, rib og hak imens grønkålen i grove stykker eller som du kan lide dem.
Tilsæt mælken og lad det varme op. Skrue gerne helt op for varmen igen.
Tilsæt muskat hvis du kan lide det, samt salt og peber
Tilsæt grønkålen i mælkeblandingen og lad den koge med i 3-4 minutter
Når pastaen er kogte færdig, så dræn den, så den er klar til at komme i den stuvede grønkål
Bland maizena og vand samme, rør det sammen og jævn sovsen til den har en god tykkelse for dig. Varm sovsen godt igennem, så du får maizena smagen ud af sovsen
Smag sovsen til med salt og peber
Kom pastaen i
Damp ørreden i ca. 5 minutter i fuld damp. Hvis du gør det i ovnen med et vandbad kan det tage lidt længere
Men fisken damper kan du bruge tiden på at rive skallen af citronen
Brug saften til at smage den stuvede grønkål til med. Jeg plejer at bruge 1/2 citron
Ta fisken af og læg den på en tallerken når den er færdig
Kom en portion af den stuvede grønkål med pasta på tallerkenen
Placer fisken ovenpå
Drys med citronskallen
Skynd dig og spis retten, mens fisken er varm/lun
God appetit 🙂
Ingredients
Directions
Denne opskrift er til 4 personer
Pasta med stuvede grønkål og ørred er en anderledes udgave af klassikeren stuvede spinat med laks, som jeg også er helt vild med. Grunden til jeg lavede denne variation var for man fik noget mere at tygge i, som netop grønkål giver. Hvis man har mere tyggetid, så bliver man også hurtigere mæt og derved spiser man mindre og får færre kalorier i kroppen. I denne opskrift vil jeg anbefale dig at bruge fuldkornspasta eller endnu bedre kikærtepasta hvis du vil tage lidt mere hensyn til dit blodsukker. Men er det længe siden du har spist pasta, så ta den version du kan lide. Denne ret er nem at lave i hverdagen, da den ikke tager lang tid og den er baseret på basisråvarer (som jeg mener man skal have i sit køkken 🙂 Når man gerne vil have en sundere livsstil.
Her har jeg dampet ørred fileten i 5 minutter i en dampgryde, du kan også sagtens dampe den i ovnen eller stege den. Bare hold godt øje med den, det ville være syn hvis den blev tør.
Hvis du har prøvet retten eller har et spørgsmål så smid en kommentar 🙂
Start med at sætte en gryde vand over til pasta på fuld varme
Find en gryde som du kan lave grønkålsstuvningen i
Sæt din damper over eller tænd for din ovn
Snit løg og hvidløg i små stykker
Når vandet til pastaen koger, så kom godt med salt i vandet 10 gram pr liter
Kom pastaen i og kog til den er al dente (det vil sige den har lidt bid i sig) Det tager ca. 8-10 minutter
Tænd gryden op for fuld varme, kom smørret i gryden og lade det smelte for 1/2 blus
Tilsæt løg, hvidløg, tørret timian og lad løgene blive bløde og lidt gennemsigtig. Tager ca. 3 minutter
Vask, rib og hak imens grønkålen i grove stykker eller som du kan lide dem.
Tilsæt mælken og lad det varme op. Skrue gerne helt op for varmen igen.
Tilsæt muskat hvis du kan lide det, samt salt og peber
Tilsæt grønkålen i mælkeblandingen og lad den koge med i 3-4 minutter
Når pastaen er kogte færdig, så dræn den, så den er klar til at komme i den stuvede grønkål
Bland maizena og vand samme, rør det sammen og jævn sovsen til den har en god tykkelse for dig. Varm sovsen godt igennem, så du får maizena smagen ud af sovsen
Smag sovsen til med salt og peber
Kom pastaen i
Damp ørreden i ca. 5 minutter i fuld damp. Hvis du gør det i ovnen med et vandbad kan det tage lidt længere
Men fisken damper kan du bruge tiden på at rive skallen af citronen
Brug saften til at smage den stuvede grønkål til med. Jeg plejer at bruge 1/2 citron
Ta fisken af og læg den på en tallerken når den er færdig
Kom en portion af den stuvede grønkål med pasta på tallerkenen
Placer fisken ovenpå
Drys med citronskallen
Skynd dig og spis retten, mens fisken er varm/lun
God appetit 🙂
Har du noget du gerne vil dele ?