Pandekage med kødfyld og salat er en klassiker med mit eget lille twist så vi får nogle flere grønsager ind i retten bl.a. gulerødder og pastinakker. Denne opskrift er til 4 personer
Denne opskrift er til 4 personer.
Jeg har ikke altid være så vild med pandekager. Jeg har ofte synes at de har været for fede, men denne opskrift passer lige ind i min smag og jeg kan sagtens finde på at lave denne madpandekage til søde retter også. I den klassiske fyldte pandekage er der jo ofte kun oksekød og lidt løg, men jeg ville jo gerne have flere grønsager ind og derved sænke kalorie indholdet lidt, for der kommer nok fra osten.
Årsagen til jeg også serverer salat til er fordi både gulerødder, pastinakker, tomatpure er sødt og derfor skal man bruges noget syrligt og frisk til retten, her kommer det så fra citronen og de friske grønsager
Glaskål er noget jeg er begyndt at bruge.. Den har en meget mild smag, og minder lidt om agurk, bare mildere. Den giver noget frisk til salaten
Prøv retten og skriv en kommentar hvad du synes
Smelt smørret i mikroen eller på en pande
Vej alle ingredienserne af og pisk det hele sammen
Tilsæt smørret og pisk det let
Stil det til side og gerne på køl indtil det skal bruges
Find en gryde
Snit løg og hvidløg fint
Varm gryden op ved fuld varme. Når den er klar tilsætter du olie, tørret timian, løg, hvidløg, oksekød og soja. Husk at tilsætte salt og peber
Lad det stege og gerne ved høj varme indtil kødet er godt stegt af. Rør i det en gang imellem, men ikke for ofte for så får du ikke stegeskorpen
Det tager ca. 10 minutter
Mens kødet steger kan du skrælle og rive gulerødder og pastinakker på den grove side af et rivejern
Når kødet er stegt, tilsættes gulerødder og pastinakker. Lad dem stege med i 5 minutter.
Krydder igen lidt med salt og peber
Mens grønsagerne falder sammen kan du godt begynde så småt på pandekagerne
Tænd din ovn på 200 grader
Find en pandekagepande eller en pande på ca. 22-24 cm i diameter og start den op ved fuld varm
Det vil ca. give 6-8 pandekager alt efter størrelse på panden og tykkelse
Ta lidt smør og smelt på panden
Tilsæt dej, så panden er dækket. Du kan svinge lidt rundt med panden for at få det sidste dej helt ud til kanten. Bag i ca. 2-3 minutter, vend herefter pandekagen og bag den på den anden side til den har fået farve.
Når grønsagerne er faldet sammen, tilsæt tomatpure og vand. Er sovsen meget tyk, så tilsæt lidt ekstra vand.
Lad sovsen koge i 10 minutter
Smag kødsovsen til med salt og peber lige inden samling
Mens sovsen koger kan du lave pandekagerne færdig.
Fortsæt med de øvrige pandekager, indtil du ikke har mere dej
Ta en pandekage og fordel ca. 3-4 spsk. kødsovs på midten
Rul pandekagens top ind over fyldet, rul siderne ind og rul den helt sammen. Du kan også vælge at folde den ind over fyldet, som jeg har gjort
Læg pandekagen op i et ovnfast fad
Forsæt indtil du ikke har mere fyld eller pandekager.
TIP: Portionen hedder en fyldt pandekage pr. person. Hvis der er flere tilovers, så kan de jo spises til aftenskaffe med lidt godt hjemmelavet marmelade
Drys med den revet ost og sæt pandekagerne i ovnen i 10 minutter til osten begynder at få farve
Vask og skær siderne af glaskålen, skær den i tynde halv skiver
Vask og snit spidskål fint
Snit æblerne i fine skiver
Hak persillen fint
Kom det hele op i en skål
Riv skallen fra citronen ud over salaten. Pres saften og tilsæt olivenolien, samt friskkværnet salt og peber
Vend det hele rundt og salaten er klar
Ta en pandekage og placer den på tallerkenen. Pas på den ikke går i stykker
Placer en portion salat ved siden af og så skal der bare spises
Velbekomme 🙂
Ingredients
Directions
Denne opskrift er til 4 personer.
Jeg har ikke altid være så vild med pandekager. Jeg har ofte synes at de har været for fede, men denne opskrift passer lige ind i min smag og jeg kan sagtens finde på at lave denne madpandekage til søde retter også. I den klassiske fyldte pandekage er der jo ofte kun oksekød og lidt løg, men jeg ville jo gerne have flere grønsager ind og derved sænke kalorie indholdet lidt, for der kommer nok fra osten.
Årsagen til jeg også serverer salat til er fordi både gulerødder, pastinakker, tomatpure er sødt og derfor skal man bruges noget syrligt og frisk til retten, her kommer det så fra citronen og de friske grønsager
Glaskål er noget jeg er begyndt at bruge.. Den har en meget mild smag, og minder lidt om agurk, bare mildere. Den giver noget frisk til salaten
Prøv retten og skriv en kommentar hvad du synes
Smelt smørret i mikroen eller på en pande
Vej alle ingredienserne af og pisk det hele sammen
Tilsæt smørret og pisk det let
Stil det til side og gerne på køl indtil det skal bruges
Find en gryde
Snit løg og hvidløg fint
Varm gryden op ved fuld varme. Når den er klar tilsætter du olie, tørret timian, løg, hvidløg, oksekød og soja. Husk at tilsætte salt og peber
Lad det stege og gerne ved høj varme indtil kødet er godt stegt af. Rør i det en gang imellem, men ikke for ofte for så får du ikke stegeskorpen
Det tager ca. 10 minutter
Mens kødet steger kan du skrælle og rive gulerødder og pastinakker på den grove side af et rivejern
Når kødet er stegt, tilsættes gulerødder og pastinakker. Lad dem stege med i 5 minutter.
Krydder igen lidt med salt og peber
Mens grønsagerne falder sammen kan du godt begynde så småt på pandekagerne
Tænd din ovn på 200 grader
Find en pandekagepande eller en pande på ca. 22-24 cm i diameter og start den op ved fuld varm
Det vil ca. give 6-8 pandekager alt efter størrelse på panden og tykkelse
Ta lidt smør og smelt på panden
Tilsæt dej, så panden er dækket. Du kan svinge lidt rundt med panden for at få det sidste dej helt ud til kanten. Bag i ca. 2-3 minutter, vend herefter pandekagen og bag den på den anden side til den har fået farve.
Når grønsagerne er faldet sammen, tilsæt tomatpure og vand. Er sovsen meget tyk, så tilsæt lidt ekstra vand.
Lad sovsen koge i 10 minutter
Smag kødsovsen til med salt og peber lige inden samling
Mens sovsen koger kan du lave pandekagerne færdig.
Fortsæt med de øvrige pandekager, indtil du ikke har mere dej
Ta en pandekage og fordel ca. 3-4 spsk. kødsovs på midten
Rul pandekagens top ind over fyldet, rul siderne ind og rul den helt sammen. Du kan også vælge at folde den ind over fyldet, som jeg har gjort
Læg pandekagen op i et ovnfast fad
Forsæt indtil du ikke har mere fyld eller pandekager.
TIP: Portionen hedder en fyldt pandekage pr. person. Hvis der er flere tilovers, så kan de jo spises til aftenskaffe med lidt godt hjemmelavet marmelade
Drys med den revet ost og sæt pandekagerne i ovnen i 10 minutter til osten begynder at få farve
Vask og skær siderne af glaskålen, skær den i tynde halv skiver
Vask og snit spidskål fint
Snit æblerne i fine skiver
Hak persillen fint
Kom det hele op i en skål
Riv skallen fra citronen ud over salaten. Pres saften og tilsæt olivenolien, samt friskkværnet salt og peber
Vend det hele rundt og salaten er klar
Ta en pandekage og placer den på tallerkenen. Pas på den ikke går i stykker
Placer en portion salat ved siden af og så skal der bare spises
Velbekomme 🙂
Har du noget du gerne vil dele ?