Ovngryde med mørbrad, som navnet måske antyder, så bliver denne ret lavet primært i ovnen. Du skal lige stege kødet og grønsagerne af og så bliver retten lavet færdig i ovnen.
Denne opskrift er til 4 personer
Nogle dage skal det gå hurtigt og man vil gerne have noget som mætter, på en sund måde samtidig. Der kunne denne ret være en mulighed. Masser af grønsager, sødkartoffel, gulerødder, champignon og løg. Retten laves færdig i ovnen, så den tager kun ca. 15-20 minutter af din tid. Du kan sagtens lave en større portion, så du har til 2 dage. Bare pas på du ikke laver dine mørbradbøffer for små, for så bliver de tørre.
Start med at tænde din ovn på 175 grader
Find en gryde, som kan tåle at gå i ovnen. Gerne med låg
Finpuds mørbraden og skær den i bøffer, så 1,5-2 cm tykke.
Skær løgene i grove stykker
Skræl sødkartoflen og skær den i ca. grove stykke på 3-4 cm.
Skræl gulerødderne og skær dem i ca. 2 cm skiver
Sæt gryden over varmen på fuld blus med 1 spsk. olie
Når den er varm tilsætter du mørbraden, samt salt og peber. Kødet skal kun lige brunes. Tager 2-3 minutter
Rens imens champignon og skær dem halvt igennem
Fjern kødet fra gryden
Tilsæt ny olie paprika og tørret timian
Tilsæt løg, sødkartoffel, gulerødder og champignon.
Lad det svitse af i gryden i 5 minutter ved høj varme
Tilsæt mørbraden igen, sammen med hakket tomat, bouillon, vand, samt mere salt og peber
Rør det hele godt rundt
Sæt gryden i ovnen, gerne med låg på i 15 minutter
Ta gryden ud af ovnen.
Vask og riv groft persillen og drys den ud over
Så er der serveret... God appetit 🙂
Ingredients
Directions
Denne opskrift er til 4 personer
Nogle dage skal det gå hurtigt og man vil gerne have noget som mætter, på en sund måde samtidig. Der kunne denne ret være en mulighed. Masser af grønsager, sødkartoffel, gulerødder, champignon og løg. Retten laves færdig i ovnen, så den tager kun ca. 15-20 minutter af din tid. Du kan sagtens lave en større portion, så du har til 2 dage. Bare pas på du ikke laver dine mørbradbøffer for små, for så bliver de tørre.
Start med at tænde din ovn på 175 grader
Find en gryde, som kan tåle at gå i ovnen. Gerne med låg
Finpuds mørbraden og skær den i bøffer, så 1,5-2 cm tykke.
Skær løgene i grove stykker
Skræl sødkartoflen og skær den i ca. grove stykke på 3-4 cm.
Skræl gulerødderne og skær dem i ca. 2 cm skiver
Sæt gryden over varmen på fuld blus med 1 spsk. olie
Når den er varm tilsætter du mørbraden, samt salt og peber. Kødet skal kun lige brunes. Tager 2-3 minutter
Rens imens champignon og skær dem halvt igennem
Fjern kødet fra gryden
Tilsæt ny olie paprika og tørret timian
Tilsæt løg, sødkartoffel, gulerødder og champignon.
Lad det svitse af i gryden i 5 minutter ved høj varme
Tilsæt mørbraden igen, sammen med hakket tomat, bouillon, vand, samt mere salt og peber
Rør det hele godt rundt
Sæt gryden i ovnen, gerne med låg på i 15 minutter
Ta gryden ud af ovnen.
Vask og riv groft persillen og drys den ud over
Så er der serveret... God appetit 🙂
Har du noget du gerne vil dele ?