Oksekødssalat med vandmelon er en hurtig hverdagsret som giver smagsmæssig stor valuta for pengene og det bedste er, den tager ikke ret lang tid at lave. Denne opskrift er til 4 personer
Denne opskrift er til 4 personer
Jeg elsker salater og jeg elsker hvis jeg kan få det hele i en ret at jeg ikke skal have kød og salat hver for sig. I denne oksekødssalat har jeg kombineret tre af mine yndlingsingredienser når foråret og sommeren banker på; bøffer, vandmelon og soltørret tomater. Alle dele indeholder umami og det gør at man ikke føler man mangler noget, også selvom man bare spiser en salat til aftensmad. Denne ret tager kun 15 minutter at lave og det er simple tilberedninger, så prøv den og gi mig en kommentar med hvad i synes.
Start med pille skralden af halver rødløget og skær det i tynde skiver.
Kom dem op i en lille skål og hæld den almindelig balsamico udover. Ta fingrene og masser løgene i 1 minut, så de bliver bløde.
Stil dem til side
Entrecote
Hvis du bruge entrecote til salaten. Så skal du til at have bøfferne over nu.
Varm en panden op med først lidt olivenolie og når den er varm tilsættes 10 gram smør
Krydder bøfferne med salt og peber
Steg entrecoterne som du gerne vil have dem. Alt efter tykkelse giver jeg dem gerne 4-5 minutter på hver side og så lader jeg den hvile bagefter nogle minutter
Tykstegsbøffer
Hvis du har valgt tykstegsbøffer, så giv dem 1 minut til 1,5 på hver side og lad dem trække. Steg først bøfferne når du er færdig med at gøre klar til salaten ellers bliver de for kolde inden de skal spises.
Fjern skralden fra vandmelonen og skær den i mundrette bidder. Det må gerne være lidt rustik
Dræn de soltørret tomater fra olien og skær dem i strimler
Vask rucolaen og persillen
Hak halvdelen af valnødderne groft
Dræn fetaen eller puck osten
Find et stort fad
Fordel lidt af rucolaen og vandmelonen ud på fadet. Fordel lidt af rødløgene, de hakkede valnødder og soltørret tomat udover. Gentag med et nyt lag så du bygger salaten op.
Se om du kan få salaten til se lidt let ud. Øvelse gør mester 🙂
Skær bøfferne op i tynde strimler og fordel dem rundt på retten.
Ta en gaffel og bræk stykker af puckosten udover eller drys med feta stykker
Kom de hele valnødder på
Krydder med friskkværnet salt og peber
Drys med persillen og hæld tynde stråler af den cremet balsamico udover retten
Så er den klar til at spise
Velbekomme 🙂
Ingredients
Directions
Denne opskrift er til 4 personer
Jeg elsker salater og jeg elsker hvis jeg kan få det hele i en ret at jeg ikke skal have kød og salat hver for sig. I denne oksekødssalat har jeg kombineret tre af mine yndlingsingredienser når foråret og sommeren banker på; bøffer, vandmelon og soltørret tomater. Alle dele indeholder umami og det gør at man ikke føler man mangler noget, også selvom man bare spiser en salat til aftensmad. Denne ret tager kun 15 minutter at lave og det er simple tilberedninger, så prøv den og gi mig en kommentar med hvad i synes.
Start med pille skralden af halver rødløget og skær det i tynde skiver.
Kom dem op i en lille skål og hæld den almindelig balsamico udover. Ta fingrene og masser løgene i 1 minut, så de bliver bløde.
Stil dem til side
Entrecote
Hvis du bruge entrecote til salaten. Så skal du til at have bøfferne over nu.
Varm en panden op med først lidt olivenolie og når den er varm tilsættes 10 gram smør
Krydder bøfferne med salt og peber
Steg entrecoterne som du gerne vil have dem. Alt efter tykkelse giver jeg dem gerne 4-5 minutter på hver side og så lader jeg den hvile bagefter nogle minutter
Tykstegsbøffer
Hvis du har valgt tykstegsbøffer, så giv dem 1 minut til 1,5 på hver side og lad dem trække. Steg først bøfferne når du er færdig med at gøre klar til salaten ellers bliver de for kolde inden de skal spises.
Fjern skralden fra vandmelonen og skær den i mundrette bidder. Det må gerne være lidt rustik
Dræn de soltørret tomater fra olien og skær dem i strimler
Vask rucolaen og persillen
Hak halvdelen af valnødderne groft
Dræn fetaen eller puck osten
Find et stort fad
Fordel lidt af rucolaen og vandmelonen ud på fadet. Fordel lidt af rødløgene, de hakkede valnødder og soltørret tomat udover. Gentag med et nyt lag så du bygger salaten op.
Se om du kan få salaten til se lidt let ud. Øvelse gør mester 🙂
Skær bøfferne op i tynde strimler og fordel dem rundt på retten.
Ta en gaffel og bræk stykker af puckosten udover eller drys med feta stykker
Kom de hele valnødder på
Krydder med friskkværnet salt og peber
Drys med persillen og hæld tynde stråler af den cremet balsamico udover retten
Så er den klar til at spise
Velbekomme 🙂
Har du noget du gerne vil dele ?