Vil du gerne have en burgerbolle som har noget mere smag og som fylder noget mere, end dem man kan købe. Så prøv mine ølandsburgerboller. Det giver 14 stykker
Denne opskrift giver 14 burgerboller
Der er ikke noget bedre end en hjemmelavet burgerbolle. Det er en god ide med en røremaskine til denne opskrift, men den kan også sagtens æltes i hånden. Denne burgerbolle kan bruges med alle mulig typer fyld, kyllingeburger, alm burger med oksekød, italiensk burger, mexicoburger og mange flere. Mange af de opskrifter vil komme herinde.
Ølandshvede har en mere karamelsmag end almindelig hvedemel og det vil give en mørkere bolle. Det eneste man skal passe på med, med denne type mel at hvis det får lov til at hæve for længe, så falder det sammen. Så heller hæv 5 minutter for lidt end for meget hvis du er i tvivl og sørg altid for at dejen hæver i et lunt rum.
Denne brugerbolle kan sagtens tåle at blive frosset ned. Så har man hurtig sund mad til en fastfood dag.
Hæld det lunken vand, sukker og gær i en røre skål og lad gæren smelte i ca. 5 minutter
Vej imens de øvrige ingredienser af
Tilsæt mel og herefter salt og ælt dejen godt sammen på en røremaskine (først på halv hastighed, senere fuld speed) eller i hånden i 4-5 minutter.
Tilsæt smørret i små klumper og ælt dejen godt igennem, så den bliver smidig. Det tager ca. 5-6 minutter mere
Lad dejen hæve tildækket i ca. 45-50 minutter i et lunt rum
Vend dejen ud på et let melet bord og del dejen i to klumper.
Del hver klump i 7 stykker.
Rul hver stykke til en bolle. Jeg gør det gerne ved at tage kanten af dejen og folde ind under sig selv, indtil man har en jævn overflade.
Dyp hver bolle i sesamfrøene.
Fordel bollerne på 2 bageplader, beklædt med bagepapir, med 7 burgerboller på hver. Sørg for at have god afstand imellem dem.
Lad dem efterhæve under et klæde i et lunt rum i 30 minutter
Efter de 30 minutter, skal du presse hver bolle ned, så de bliver større i omkreds. Pres dem så de cirka er 1,5 cm høje og har en diameter af en burgerbolle
Lad dem efterhæve i 45-50 minutter
Efter 45-50 er det en god ide at tjekke dine burgerboller og hvis de er begyndt at hæve fint igen, så er det på tide at tænde for ovnen. Hvis ikke så giv dem 10 minutter mere.
Tænd ovnen på 220 grader varmluft
Når ovnen er varm skal bollerne bage 12-14 minutter. Hold godt øje med dem og hvis du har en ovn som varmer hårdt, så skru ned på 200 grader efter 5 minutter.
Husk når du bage disse boller at der både er sukker og smør i dejen, samt at ølandshvedemel også bliver mørkere end almindelig mel ved bagning. Så hvis bollerne hurtigt tager farve, så er det helt naturligt. Men hold øje med dem, de må ikke blive sorte.
Burgerbollerne er bedst når de er friskbagte, men de kan også sagtens fryses og så genopvarmes i ovnen i 5-8 minutter ved 200 grader. Så er de næsten så gode som de var da de var friskbagte.
God fornøjelse 🙂
Ingredients
Directions
Denne opskrift giver 14 burgerboller
Der er ikke noget bedre end en hjemmelavet burgerbolle. Det er en god ide med en røremaskine til denne opskrift, men den kan også sagtens æltes i hånden. Denne burgerbolle kan bruges med alle mulig typer fyld, kyllingeburger, alm burger med oksekød, italiensk burger, mexicoburger og mange flere. Mange af de opskrifter vil komme herinde.
Ølandshvede har en mere karamelsmag end almindelig hvedemel og det vil give en mørkere bolle. Det eneste man skal passe på med, med denne type mel at hvis det får lov til at hæve for længe, så falder det sammen. Så heller hæv 5 minutter for lidt end for meget hvis du er i tvivl og sørg altid for at dejen hæver i et lunt rum.
Denne brugerbolle kan sagtens tåle at blive frosset ned. Så har man hurtig sund mad til en fastfood dag.
Hæld det lunken vand, sukker og gær i en røre skål og lad gæren smelte i ca. 5 minutter
Vej imens de øvrige ingredienser af
Tilsæt mel og herefter salt og ælt dejen godt sammen på en røremaskine (først på halv hastighed, senere fuld speed) eller i hånden i 4-5 minutter.
Tilsæt smørret i små klumper og ælt dejen godt igennem, så den bliver smidig. Det tager ca. 5-6 minutter mere
Lad dejen hæve tildækket i ca. 45-50 minutter i et lunt rum
Vend dejen ud på et let melet bord og del dejen i to klumper.
Del hver klump i 7 stykker.
Rul hver stykke til en bolle. Jeg gør det gerne ved at tage kanten af dejen og folde ind under sig selv, indtil man har en jævn overflade.
Dyp hver bolle i sesamfrøene.
Fordel bollerne på 2 bageplader, beklædt med bagepapir, med 7 burgerboller på hver. Sørg for at have god afstand imellem dem.
Lad dem efterhæve under et klæde i et lunt rum i 30 minutter
Efter de 30 minutter, skal du presse hver bolle ned, så de bliver større i omkreds. Pres dem så de cirka er 1,5 cm høje og har en diameter af en burgerbolle
Lad dem efterhæve i 45-50 minutter
Efter 45-50 er det en god ide at tjekke dine burgerboller og hvis de er begyndt at hæve fint igen, så er det på tide at tænde for ovnen. Hvis ikke så giv dem 10 minutter mere.
Tænd ovnen på 220 grader varmluft
Når ovnen er varm skal bollerne bage 12-14 minutter. Hold godt øje med dem og hvis du har en ovn som varmer hårdt, så skru ned på 200 grader efter 5 minutter.
Husk når du bage disse boller at der både er sukker og smør i dejen, samt at ølandshvedemel også bliver mørkere end almindelig mel ved bagning. Så hvis bollerne hurtigt tager farve, så er det helt naturligt. Men hold øje med dem, de må ikke blive sorte.
Burgerbollerne er bedst når de er friskbagte, men de kan også sagtens fryses og så genopvarmes i ovnen i 5-8 minutter ved 200 grader. Så er de næsten så gode som de var da de var friskbagte.
God fornøjelse 🙂
Har du noget du gerne vil dele ?