Mini forloren hare er mit bud på en lidt anderledes version af en dejlig klassiker. Selve "haren" er traditionel, jeg har bare kigget lidt på tilbehøret, så det bliver lidt sundere.
Denne opskrift er til 4 personer.
Jeg kan rigtig godt lide de gamle klassikere, som f.eks. forloren hare. Nogle gang synes jeg bare at de kan blive lidt tunge, med masser af kartofler, sovs og solbær syltetøj og det passer ikke altid ind i en sund livsstil. Nu ved i jo nok godt efterhånden at jeg ikke er fanatisk med noget, det er bare et spørgsmål om mængde og det er det også her. Jeg har lavet min forloren hare i en kuvert udgave, af to årsager. Først for at man ikke overspiser af kød og for det andet fordi det ser bedre ud på en tallerken og man føler sig på ingen måde snydt. Hvis du gerne vil lave en stor hare, så kan du sagtens gøre det. Bare huske den nok skal være i ovnen lidt længere.
Som tilbehør har jeg her lavet en sødkartoffelmos, en form for en syltetøj med brombær og citronbønner, for at tilføje lidt frisk til retten. Skriv meget gerne en kommentar på FB, instagram eller herinde om hvad du synes og kom også gerne med andre ideer til klassikere jeg kan kigge på om jeg kan gøre mere sunde.
Rør farsen sej med salten. Du kan se når farsen begynder at hænge mere sammen, så er den klar til det næste
Fjern skralden fra løget og skær i små stykke. Kom det hele i en minihakker, sammen med 2 spsk. vand og blend det hele til en løgmos.
Tilføj løgmosen og de øvrige ingredienser til farsen og miks den godt sammen. Hvis dejen er for våd (kommer an på æggestørrelse) så tilføj et par spsk. rasp til dejen.
Den måde gerne være lidt våd. Stil dejen i køleskabet til hvile i 30 minutter.
Skræl sødkartoflerne og gulerødder og skær dem i ca. 2-3 cm stykker.
Kom dem i en gryde med vand og tørret timian.
Ca. 15 minutter før farsen har hvilet færdig, så tænd din ovn på 190 grader varmluft.
Sæt gryden over på fuld varme lige inden du henter farsen til mini forloren haren.
Del farsen op i 4 portioner.
Form hver portion som et lille aflangt farsbrød
Fold skiver af bacon rundt om farsen, så den bliver dækket, specielt på toppen.
Jeg tager gerne den første skive og kører rundt langs kanten, så enderne er godt dækket og de andre ligger jeg over "ryggen" på haren.
Kom farsbrødene i ovnen i 30 minutter
Kom brombær, honning og peber i en gryde
Lad det koge ca. 10-15 minutter til væsken er begyndt at tykne lidt.
Kan godt ske du skal skrue lidt ned for varmen undervejs, så det ikke brænder på.
Når det er klar så stil det til side
Sæt en gryde over med 1,5 liter vand og 15 gram salt. Få det i kog
Kom bønnerne i og lad dem koge 5 minutter maks.
Når sødkartoflerne og gulerødder har fået nok, så dræn vandet fra.
Tilsæt smør, salt og peber og mos det hele godt sammen, enten med en moser eller med et piskeris. Jeg kan godt lide den er lidt grov, men lav den som du synes den er bedst
Smag mosen til med ekstra salt og peber hvis det er nødvendigt
Dræn bønnerne og riv frisk citronskal udover dem.
Så er vi ved at være klar til anretning
Find 4 tallerkener
Ta de små forlorne hare ud af ovnen
Placer en portion mos på tallerkenen, og læg en forloren hare ved siden af.
Kom bønnerne ved, så de ligger en lille smule ovenpå mosen.
Kom brombær syltetøj på tallerkenen og drys med frisk timian og så er der serveret
Velbekomme:)
Ingredients
Directions
Denne opskrift er til 4 personer.
Jeg kan rigtig godt lide de gamle klassikere, som f.eks. forloren hare. Nogle gang synes jeg bare at de kan blive lidt tunge, med masser af kartofler, sovs og solbær syltetøj og det passer ikke altid ind i en sund livsstil. Nu ved i jo nok godt efterhånden at jeg ikke er fanatisk med noget, det er bare et spørgsmål om mængde og det er det også her. Jeg har lavet min forloren hare i en kuvert udgave, af to årsager. Først for at man ikke overspiser af kød og for det andet fordi det ser bedre ud på en tallerken og man føler sig på ingen måde snydt. Hvis du gerne vil lave en stor hare, så kan du sagtens gøre det. Bare huske den nok skal være i ovnen lidt længere.
Som tilbehør har jeg her lavet en sødkartoffelmos, en form for en syltetøj med brombær og citronbønner, for at tilføje lidt frisk til retten. Skriv meget gerne en kommentar på FB, instagram eller herinde om hvad du synes og kom også gerne med andre ideer til klassikere jeg kan kigge på om jeg kan gøre mere sunde.
Rør farsen sej med salten. Du kan se når farsen begynder at hænge mere sammen, så er den klar til det næste
Fjern skralden fra løget og skær i små stykke. Kom det hele i en minihakker, sammen med 2 spsk. vand og blend det hele til en løgmos.
Tilføj løgmosen og de øvrige ingredienser til farsen og miks den godt sammen. Hvis dejen er for våd (kommer an på æggestørrelse) så tilføj et par spsk. rasp til dejen.
Den måde gerne være lidt våd. Stil dejen i køleskabet til hvile i 30 minutter.
Skræl sødkartoflerne og gulerødder og skær dem i ca. 2-3 cm stykker.
Kom dem i en gryde med vand og tørret timian.
Ca. 15 minutter før farsen har hvilet færdig, så tænd din ovn på 190 grader varmluft.
Sæt gryden over på fuld varme lige inden du henter farsen til mini forloren haren.
Del farsen op i 4 portioner.
Form hver portion som et lille aflangt farsbrød
Fold skiver af bacon rundt om farsen, så den bliver dækket, specielt på toppen.
Jeg tager gerne den første skive og kører rundt langs kanten, så enderne er godt dækket og de andre ligger jeg over "ryggen" på haren.
Kom farsbrødene i ovnen i 30 minutter
Kom brombær, honning og peber i en gryde
Lad det koge ca. 10-15 minutter til væsken er begyndt at tykne lidt.
Kan godt ske du skal skrue lidt ned for varmen undervejs, så det ikke brænder på.
Når det er klar så stil det til side
Sæt en gryde over med 1,5 liter vand og 15 gram salt. Få det i kog
Kom bønnerne i og lad dem koge 5 minutter maks.
Når sødkartoflerne og gulerødder har fået nok, så dræn vandet fra.
Tilsæt smør, salt og peber og mos det hele godt sammen, enten med en moser eller med et piskeris. Jeg kan godt lide den er lidt grov, men lav den som du synes den er bedst
Smag mosen til med ekstra salt og peber hvis det er nødvendigt
Dræn bønnerne og riv frisk citronskal udover dem.
Så er vi ved at være klar til anretning
Find 4 tallerkener
Ta de små forlorne hare ud af ovnen
Placer en portion mos på tallerkenen, og læg en forloren hare ved siden af.
Kom bønnerne ved, så de ligger en lille smule ovenpå mosen.
Kom brombær syltetøj på tallerkenen og drys med frisk timian og så er der serveret
Velbekomme:)
Har du noget du gerne vil dele ?