Lun andesalat med det bedste fra efteråret, grønkål, tranebær, mandler og appelsin. Denne opskrift er til 2 personer
Denne opskrift er til 2 personer
Jeg elsker and på denne årstid og selvom vi også får det til jul. Så elsker jeg at lave and i mange afskygninger. Som f.eks. denne lune andesalat. Her er det med efterårets grønsager, som spiller godt op til den søde and. Jeg starter altid min and op på en kold pande og når skinnet er dejlig gylden, så kommer det i ovnen, så kan jeg fokusere på andre ting. Det gælder ikke om at have travlt i køkkenet men at hygge sig og få lavet god mad på kort tid.
Denne salat smager både godt lun og kold og derfor kan den også sagtens bruges til madpakken
Tænd din ovn på 200 grader varmluft
Start med din and 🙂
Find en pande og dine andebryster frem... Rids skinnet på andebrystet uden at du kommer ned i kødet. Krydder med salt, peber og timian.
Kom brysterne på en tør kold pande og varm den op på fuld varme
Dette gør du for at smelte fedtet af anden, så den tilberede i det. Det smager bedre og anden bliver sundere win win 🙂
Vask og rib grønkålen og skær den i grove stykker. Stil den til side
Pil rødløget, skær det halv over og skær nogle halve ringe. Den anden halvdel af løget kan bruges på et andet tidspunkt, Pak den ind og læg den i køleskabet
Hold øje med din and !
Skrue din ovn ned på 175 grader
Når fedtet er smeltet fra og du kan se skinnet er blevet dejligt brun, så smid anden i ovnen i ca. 12-15 minutter
Skær det røde spidskål i fine strimler, hvis du kan lide det lidt groft så gør det 🙂
Skær skallen og det hvid fra appelsinerne og skær appelsinkødet ud i små tern
Find tranebær og mandler frem
Ta alle ingredienser og pisk dem sammen i en skål. Krydder med salt og peber.
Den må gerne være stærk af både salt og peber, for når det kommer ned på grønsagerne og kødet. Så stjæler det meget smag.
Så du skal være modig her 🙂
Stil den til side, så du er klar til anretning
Når anden er klar så tag den ud af ovnen og lad den hvile, gerne 5 minutter mens du begynder at bygge salaterne op
Start med 2/3 grønkål og rød spidskål i bunden
Tilføj lidt løg
Når anden har trukket, så skær den ud i tynde skiver
Fordel dem på salaten
Fordel resten af grønkål og spidskål, løg, appelsin, tranebær og mandler ovenpå
Hæld dressingen over og drys til sidst med friskkværnet peber
God appetit 🙂
Ingredients
Directions
Denne opskrift er til 2 personer
Jeg elsker and på denne årstid og selvom vi også får det til jul. Så elsker jeg at lave and i mange afskygninger. Som f.eks. denne lune andesalat. Her er det med efterårets grønsager, som spiller godt op til den søde and. Jeg starter altid min and op på en kold pande og når skinnet er dejlig gylden, så kommer det i ovnen, så kan jeg fokusere på andre ting. Det gælder ikke om at have travlt i køkkenet men at hygge sig og få lavet god mad på kort tid.
Denne salat smager både godt lun og kold og derfor kan den også sagtens bruges til madpakken
Tænd din ovn på 200 grader varmluft
Start med din and 🙂
Find en pande og dine andebryster frem... Rids skinnet på andebrystet uden at du kommer ned i kødet. Krydder med salt, peber og timian.
Kom brysterne på en tør kold pande og varm den op på fuld varme
Dette gør du for at smelte fedtet af anden, så den tilberede i det. Det smager bedre og anden bliver sundere win win 🙂
Vask og rib grønkålen og skær den i grove stykker. Stil den til side
Pil rødløget, skær det halv over og skær nogle halve ringe. Den anden halvdel af løget kan bruges på et andet tidspunkt, Pak den ind og læg den i køleskabet
Hold øje med din and !
Skrue din ovn ned på 175 grader
Når fedtet er smeltet fra og du kan se skinnet er blevet dejligt brun, så smid anden i ovnen i ca. 12-15 minutter
Skær det røde spidskål i fine strimler, hvis du kan lide det lidt groft så gør det 🙂
Skær skallen og det hvid fra appelsinerne og skær appelsinkødet ud i små tern
Find tranebær og mandler frem
Ta alle ingredienser og pisk dem sammen i en skål. Krydder med salt og peber.
Den må gerne være stærk af både salt og peber, for når det kommer ned på grønsagerne og kødet. Så stjæler det meget smag.
Så du skal være modig her 🙂
Stil den til side, så du er klar til anretning
Når anden er klar så tag den ud af ovnen og lad den hvile, gerne 5 minutter mens du begynder at bygge salaterne op
Start med 2/3 grønkål og rød spidskål i bunden
Tilføj lidt løg
Når anden har trukket, så skær den ud i tynde skiver
Fordel dem på salaten
Fordel resten af grønkål og spidskål, løg, appelsin, tranebær og mandler ovenpå
Hæld dressingen over og drys til sidst med friskkværnet peber
God appetit 🙂
Har du noget du gerne vil dele ?