Kyllingegryde med mango og perlespelt i en sovs med tomat og miso er en velsmagende hverdagsret, som nok tager lidt tid, men ikke din tid og så mætter den godt til dig som er på kur
Denne opskrift er til 4 personer
Kylling er en god kilde til protein og der er næsten ingen fedt i. Alt i alt er det et rigtig godt stykke kød hvis man ikke gerne vil have alt for mange kalorier i sin hverdag. Det man ska l passe på med, med kylling er at den ikke bliver tør, for så er den ikke rar at spise. I denne ret er der passe af smag og væske som giver denne kyllingeret rigtig meget smag. Til denne ret kan man sagtens bruge forkogte perlespelt, så hvis du koger dem dagen før for at spare tid, så skal de bare med på panden lidt efter at kyllingen er kommet på og har dannet skorpe, så de kan blive gennemvarme, så smager de bedst og så kan retten laves på 15 minutter. Jeg håber du vil prøve denne ret og give mig en tilbagemelding.
Kom perlespelt i en gryde og hæld vand over. Kom 1 tsk. salt ved
Sæt det over på komfuret ved fuld varme og lad det koge i ca. 25 minutter.
Tjek vand mængden halvvejs om den er ved at koge tør og ellers hæld lidt varmt vand ved.
Ta de to løg og skræl dem og skær dem i både
Hak hvidløget fint
Skær kyllingekødet i ca. 2-3 stykker
Skær de soltørret tomater i grove stykker
Skær mangoen i grove stykker (som du kan lide dem). Det kommer ikke nødvendigt at være præcis i denne ret.
Vask tomaterne og hak dem i ca. 2-3 cm stykker.
Start en stor pande op og kom olivenolien på
Når den er varm, så tilsæt løgene og hvidløg og sænk varmen
Lad løgene stege i ca. 3-4 minutter til de begynder at blive bløde
Skru op for varmen og tilsæt
Kyllingekød, paprika, oregano, soltørret tomater til panden og krydder med salt og peber. Lad det stege i ca. 5-7 minutter
Tilsæt tomater og lad dem stege med i 2-3 minutter
Når perlespelten er kogt færdig så tilsæt den i panden og rør godt rundt
Tilsæt vand, miso og krydder efter med peber. Der er salt i miso, så derfor krydder vi ikke efter med det nu 🙂
Kom halvdelen af mangoen i
Lad det koge sammen og rør lidt rundt i det i 4-5 minutter
Smag til med salt, peber og muligvis lidt oregano
Kom resten af mangoen ovenpå sammen med basilikummen og så er retten klar til at blive serveret.
God appetit 🙂
Ingredients
Directions
Denne opskrift er til 4 personer
Kylling er en god kilde til protein og der er næsten ingen fedt i. Alt i alt er det et rigtig godt stykke kød hvis man ikke gerne vil have alt for mange kalorier i sin hverdag. Det man ska l passe på med, med kylling er at den ikke bliver tør, for så er den ikke rar at spise. I denne ret er der passe af smag og væske som giver denne kyllingeret rigtig meget smag. Til denne ret kan man sagtens bruge forkogte perlespelt, så hvis du koger dem dagen før for at spare tid, så skal de bare med på panden lidt efter at kyllingen er kommet på og har dannet skorpe, så de kan blive gennemvarme, så smager de bedst og så kan retten laves på 15 minutter. Jeg håber du vil prøve denne ret og give mig en tilbagemelding.
Kom perlespelt i en gryde og hæld vand over. Kom 1 tsk. salt ved
Sæt det over på komfuret ved fuld varme og lad det koge i ca. 25 minutter.
Tjek vand mængden halvvejs om den er ved at koge tør og ellers hæld lidt varmt vand ved.
Ta de to løg og skræl dem og skær dem i både
Hak hvidløget fint
Skær kyllingekødet i ca. 2-3 stykker
Skær de soltørret tomater i grove stykker
Skær mangoen i grove stykker (som du kan lide dem). Det kommer ikke nødvendigt at være præcis i denne ret.
Vask tomaterne og hak dem i ca. 2-3 cm stykker.
Start en stor pande op og kom olivenolien på
Når den er varm, så tilsæt løgene og hvidløg og sænk varmen
Lad løgene stege i ca. 3-4 minutter til de begynder at blive bløde
Skru op for varmen og tilsæt
Kyllingekød, paprika, oregano, soltørret tomater til panden og krydder med salt og peber. Lad det stege i ca. 5-7 minutter
Tilsæt tomater og lad dem stege med i 2-3 minutter
Når perlespelten er kogt færdig så tilsæt den i panden og rør godt rundt
Tilsæt vand, miso og krydder efter med peber. Der er salt i miso, så derfor krydder vi ikke efter med det nu 🙂
Kom halvdelen af mangoen i
Lad det koge sammen og rør lidt rundt i det i 4-5 minutter
Smag til med salt, peber og muligvis lidt oregano
Kom resten af mangoen ovenpå sammen med basilikummen og så er retten klar til at blive serveret.
God appetit 🙂
Har du noget du gerne vil dele ?