Krydret hakket okse med sødkartoffelmos er en af de retter, som jeg godt kan finde på at lave når det er lidt koldt udenfor eller man bare har brug for noget varme i kroppen.
Denne opskrift er til 4 personer
Krydret hakket okse med sødkartoffelmos er en af de retter, som jeg godt kan finde på at lave når det er lidt koldt udenfor eller man bare har brug for noget varme i kroppen. Lige når du kigge på mængden af krydderier jeg bruger, så kan man godt tænke at det her bliver en meget krydret omgang.. Det gør det ikke. Ved at man arbejde med alle grundsmagene så før man balance i retten. Du kan se i opskriften at jeg bruger lidt sukker, det er bevidst for at tøjle smagen fra kanelen og runde den af. Du kan sagtens lave en almindelig grønsagsmos til denne ret hvis du vil, her forsøger jeg bare at give dig noget som ikke påvirker dit blodsukker enormt.
Håber du har lyst til at prøve retten og smide en kommentar
Skræl og snit løg og hvidløg fint
Find en gryde og sæt den over ved fuld varme
Når gryden er varm, skruer du ned på halv varme og tilsætter alle krydderierne. Lad dem riste stille og rolig i 1-2 minutter og rør rundt i dem
Tilsæt olie, løg og hvidløg og lad dem stege ved mellem varme i 2 minutter.
Tilsæt det hakkede oksekød og skrue op for varmen. Tilsæt salt og peber
Brun kødet godt, så det får en mørkebrun overflade
Mens kødet bruner kan du gå i gang med sødkartoffelmosen
Skræl sødkartoflerne og skær dem i ca. 3x3 cm stykker.
Kom dem i en gryde med vand og sæt dem over for fuld varme
Når kødet er godt brunet tilsætter du din dåse hakket tomat, bouillon terning samt lidt ekstra salt, peber og 1 tsk. sukker
Lad det koge ved middel varme i ca. 30 minutter
Når vandet koger ved sødkartoflerne, så tilsætter du lidt salt. Lad dem koge til de er møre, der går ca. 20 minutter
Efter 20 minutter kan du prøve at stikke i kartoflerne og er de helt møre, så kan du hælde vandet fra og dampe dem, på den slukket kogeplade.
Tilsæt skyren og brug enten et mosejern eller håndmikser og lave den mos type, som passer bedst til dig. Jeg kan godt lide der er lidt stykker i.
Smag til med salt og peber
Når sovsen har kogt i ca. 30 minutter, så tilsætter du tomatpure. Det vil jævne sovsen og gøre den tæt
Kog den op igen, så den er varm
Smag til med salt og peber
Dette kan ikke gøres pænt 🙂
Kom en portion mos på tallerkenen og hæld kødsovsen ovenpå
God appetit 🙂
Ingredients
Directions
Denne opskrift er til 4 personer
Krydret hakket okse med sødkartoffelmos er en af de retter, som jeg godt kan finde på at lave når det er lidt koldt udenfor eller man bare har brug for noget varme i kroppen. Lige når du kigge på mængden af krydderier jeg bruger, så kan man godt tænke at det her bliver en meget krydret omgang.. Det gør det ikke. Ved at man arbejde med alle grundsmagene så før man balance i retten. Du kan se i opskriften at jeg bruger lidt sukker, det er bevidst for at tøjle smagen fra kanelen og runde den af. Du kan sagtens lave en almindelig grønsagsmos til denne ret hvis du vil, her forsøger jeg bare at give dig noget som ikke påvirker dit blodsukker enormt.
Håber du har lyst til at prøve retten og smide en kommentar
Skræl og snit løg og hvidløg fint
Find en gryde og sæt den over ved fuld varme
Når gryden er varm, skruer du ned på halv varme og tilsætter alle krydderierne. Lad dem riste stille og rolig i 1-2 minutter og rør rundt i dem
Tilsæt olie, løg og hvidløg og lad dem stege ved mellem varme i 2 minutter.
Tilsæt det hakkede oksekød og skrue op for varmen. Tilsæt salt og peber
Brun kødet godt, så det får en mørkebrun overflade
Mens kødet bruner kan du gå i gang med sødkartoffelmosen
Skræl sødkartoflerne og skær dem i ca. 3x3 cm stykker.
Kom dem i en gryde med vand og sæt dem over for fuld varme
Når kødet er godt brunet tilsætter du din dåse hakket tomat, bouillon terning samt lidt ekstra salt, peber og 1 tsk. sukker
Lad det koge ved middel varme i ca. 30 minutter
Når vandet koger ved sødkartoflerne, så tilsætter du lidt salt. Lad dem koge til de er møre, der går ca. 20 minutter
Efter 20 minutter kan du prøve at stikke i kartoflerne og er de helt møre, så kan du hælde vandet fra og dampe dem, på den slukket kogeplade.
Tilsæt skyren og brug enten et mosejern eller håndmikser og lave den mos type, som passer bedst til dig. Jeg kan godt lide der er lidt stykker i.
Smag til med salt og peber
Når sovsen har kogt i ca. 30 minutter, så tilsætter du tomatpure. Det vil jævne sovsen og gøre den tæt
Kog den op igen, så den er varm
Smag til med salt og peber
Dette kan ikke gøres pænt 🙂
Kom en portion mos på tallerkenen og hæld kødsovsen ovenpå
God appetit 🙂
Har du noget du gerne vil dele ?