Kinesisk linse suppe med hjemmelavet kødboller. En suppe med mange proteiner og med masser af smag
Denne suppe er til 4 personer.
Jeg elsker disse smage, stærk, surt, sødt på samme tid. I denne suppe er der en god blanding af grønsager, linser og kød. Hvis du gerne bare vil have en grønsagssuppe, så kan du fjerne kødboller og bruge en grønsagsfond i stedet og så tilsætte nogle flere linser.
Læg farsen i en skål. Kom salt ved og rør farsen sej i nogle minutter. Dette gør at den optager væsken bedre.
Pil løget og skær det i mindre stykker og læg dem i en minihakker sammen med ca. 1-2 tsk. vand. Blend dem indtil du har en løgmos
Tilsæt løgmosen til farsen, sammen med æg, svinebouillon, peber og kikærtemel. Tilsæt gerne først 2 spsk. kikærtemel og se om det er nødvendig med det sidste. Det kan også sagtens ske du skal bruge en spsk. mere. Det kommer helt an på hvor godt du har fået rørt farsen og størrelsen på dit æg: )
Stil farsen tildækket i køleskabet i 30 minutter.
Set en gryde over med vand og en bouillonterning.
Ta fasen ud og tril den til ca. 45-50 små kødboller. Jeg plejer gerne at bruge lidt vand på fingrene når jeg triller, for at de ikke sidder fast.
Når vandet begynder at koge, så skal du skrue lidt ned. Selvom du ikke er færdig med at trille. Så kan du godt begynde at koge de første kødboller.
Hæld 10-15 stykker i vandet af gangen. Når de begynder at komme op til overfladen, så giv dem lige 2 minutter mere. Fisk dem op med en hulske og så er der klar til de næste.
Forsæt til der ikke er flere.
Du kan sagtens lave kødbollerne på forhånd og så fryse dem ned og tage den mængde op du skal bruge. Så er det endnu hurtigere at lave denne suppe 🙂
Så skal vi i gang med suppen.
Start med at skrælle gulerødder og knoldselleri og skær knoldsellerien i 1x1 cm stykker og guleroden i 1 cm skiver. Grunden til de skal være så små er pga. kogetiden og så skal de være nemme at få op med en ske.
Fjern skrællen fra ingefæren (jeg plejer at skære det af med en kniv) og skær det i meget meget små stykker.
Fjern skrællen fra tre fed hvidløg og skær dem i tynde skiver.
Find en gryde på ca. 4 liter
Varm gryden op på fuld varme.
Når gryden er varm, så tilsætter du olivenolie, merian, hvidløg, ingefær, chili eller chilipulver, og skru lidt ned. Lad det stege i 2 minutter
Tilsæt gulerødder og knoldselleri og lad det stege i 5 minutter.
Dette er for at give lidt smag til suppen
Tilsæt også lidt salt og peber på dette stadie.
Når grønsagerne har stegt, så tilsætter du
Oksefond
De forkogte linser
kødboller
Soja
Lad suppen simre/koge i 10-12 minutter. Så det hele er godt varm
Tilsæt til sidst lime skal, limesaft, og forårsløg til suppen.
Smag til med salt og peber og server suppen dejlig varm.
Ingredients
Directions
Denne suppe er til 4 personer.
Jeg elsker disse smage, stærk, surt, sødt på samme tid. I denne suppe er der en god blanding af grønsager, linser og kød. Hvis du gerne bare vil have en grønsagssuppe, så kan du fjerne kødboller og bruge en grønsagsfond i stedet og så tilsætte nogle flere linser.
Læg farsen i en skål. Kom salt ved og rør farsen sej i nogle minutter. Dette gør at den optager væsken bedre.
Pil løget og skær det i mindre stykker og læg dem i en minihakker sammen med ca. 1-2 tsk. vand. Blend dem indtil du har en løgmos
Tilsæt løgmosen til farsen, sammen med æg, svinebouillon, peber og kikærtemel. Tilsæt gerne først 2 spsk. kikærtemel og se om det er nødvendig med det sidste. Det kan også sagtens ske du skal bruge en spsk. mere. Det kommer helt an på hvor godt du har fået rørt farsen og størrelsen på dit æg: )
Stil farsen tildækket i køleskabet i 30 minutter.
Set en gryde over med vand og en bouillonterning.
Ta fasen ud og tril den til ca. 45-50 små kødboller. Jeg plejer gerne at bruge lidt vand på fingrene når jeg triller, for at de ikke sidder fast.
Når vandet begynder at koge, så skal du skrue lidt ned. Selvom du ikke er færdig med at trille. Så kan du godt begynde at koge de første kødboller.
Hæld 10-15 stykker i vandet af gangen. Når de begynder at komme op til overfladen, så giv dem lige 2 minutter mere. Fisk dem op med en hulske og så er der klar til de næste.
Forsæt til der ikke er flere.
Du kan sagtens lave kødbollerne på forhånd og så fryse dem ned og tage den mængde op du skal bruge. Så er det endnu hurtigere at lave denne suppe 🙂
Så skal vi i gang med suppen.
Start med at skrælle gulerødder og knoldselleri og skær knoldsellerien i 1x1 cm stykker og guleroden i 1 cm skiver. Grunden til de skal være så små er pga. kogetiden og så skal de være nemme at få op med en ske.
Fjern skrællen fra ingefæren (jeg plejer at skære det af med en kniv) og skær det i meget meget små stykker.
Fjern skrællen fra tre fed hvidløg og skær dem i tynde skiver.
Find en gryde på ca. 4 liter
Varm gryden op på fuld varme.
Når gryden er varm, så tilsætter du olivenolie, merian, hvidløg, ingefær, chili eller chilipulver, og skru lidt ned. Lad det stege i 2 minutter
Tilsæt gulerødder og knoldselleri og lad det stege i 5 minutter.
Dette er for at give lidt smag til suppen
Tilsæt også lidt salt og peber på dette stadie.
Når grønsagerne har stegt, så tilsætter du
Oksefond
De forkogte linser
kødboller
Soja
Lad suppen simre/koge i 10-12 minutter. Så det hele er godt varm
Tilsæt til sidst lime skal, limesaft, og forårsløg til suppen.
Smag til med salt og peber og server suppen dejlig varm.
Har du noget du gerne vil dele ?