Kikærtefrikadeller med grøn bund er en god opskrift hvis du gerne vil skære lidt ned på kødet og spise mere grønt. Det er også rigtig godt til vægttab da du får mindre kalorier men stadigvæk en god mængde protein.
Denne opskrift er til 4 personer + ekstra frikadeller
I denne tid vi lever i der bliver vi opfordret til at spise mindre kød pga. miljøet. Om det vil hjælpe eller det skal jeg ikke gøre mig klog på, jeg kan godt lide kød, men jeg kan bedst lide kød fra dyr som har haft det godt. Derfor spiser vi rigtig ofte hellere lidt mindre rigtig godt kød, men i denne opskrift er der slet ikke noget kød at finde. Det er en rigtig god vegetarret som også er glutenfri og disse kikærtefrikadeller kan også sagtens bruges i en salat, en sandwich eller bare spises kolde med en god dressing og det vil give nogle ekstra ud af denne portion. Du kan ændre krydderier i opskriften, så de passer til det du skal bruge dem til. Der kommer nok snart flere bud på kikærtefrikadeller her på bloggen 🙂
Hak løgene og hvidløgene groft
Kom dem i en food processor med en klinge og kør dem til løgene er findelt
Dræn kikærterne og kom dem i food processoren sammen med af alle de andre ingredienser og kør massen indtil den er fint blandet, men der skal stadigvæk være stykker af kikærter at finde
Er dejen for våd så tilsæt 1 spsk. kikærtemel mere og kør den kort
Stil frikadelledejen til side, så den kan trække mens du laver grønsagerne
Snit spidskålen fint
Skræl gulerødderne og når skrællen er af så forsæt med at skrælle og drej guleroden så du får lange tynde strimler af gulerod. Forsæt indtil du er inde ved stokken
Varm en stor pande op på fuld varme og kom olivenolie på
Brug en ske og sæt frikadellerne af på panden. Det skal give ca. 30 stykker. Det plejer at passe hvis man bruger en stor spiseskefuld dej til hver frikadelle.
Skru ned for panden og lad frikadellerne stege ca. 4 minutter på den ene side og vend dem herefter og steg dem færdig.
Forsæt med at stege til hele dejen er væk.
Når du har den sidste pande frikadeller på, så find en pande mere og skru op for fuld varme.
Kom smør på og når det er smeltet så kom grønsagerne og de hakkede tomater på. Krydder med salt og peber og vend grønsagerne rundt på panden i tomatsovsen.
Ta dem af når de er faldet sammen, men stadigvæk har lidt bid. Smag dem til igen med salt og peber.
Stil dem til side
Fordel grønsagerne på tallerkenerne
Placer 4-5 frikadeller på hver tallerken
Drys med frisk timian
Så er der serveret 🙂
Ingredients
Directions
Denne opskrift er til 4 personer + ekstra frikadeller
I denne tid vi lever i der bliver vi opfordret til at spise mindre kød pga. miljøet. Om det vil hjælpe eller det skal jeg ikke gøre mig klog på, jeg kan godt lide kød, men jeg kan bedst lide kød fra dyr som har haft det godt. Derfor spiser vi rigtig ofte hellere lidt mindre rigtig godt kød, men i denne opskrift er der slet ikke noget kød at finde. Det er en rigtig god vegetarret som også er glutenfri og disse kikærtefrikadeller kan også sagtens bruges i en salat, en sandwich eller bare spises kolde med en god dressing og det vil give nogle ekstra ud af denne portion. Du kan ændre krydderier i opskriften, så de passer til det du skal bruge dem til. Der kommer nok snart flere bud på kikærtefrikadeller her på bloggen 🙂
Hak løgene og hvidløgene groft
Kom dem i en food processor med en klinge og kør dem til løgene er findelt
Dræn kikærterne og kom dem i food processoren sammen med af alle de andre ingredienser og kør massen indtil den er fint blandet, men der skal stadigvæk være stykker af kikærter at finde
Er dejen for våd så tilsæt 1 spsk. kikærtemel mere og kør den kort
Stil frikadelledejen til side, så den kan trække mens du laver grønsagerne
Snit spidskålen fint
Skræl gulerødderne og når skrællen er af så forsæt med at skrælle og drej guleroden så du får lange tynde strimler af gulerod. Forsæt indtil du er inde ved stokken
Varm en stor pande op på fuld varme og kom olivenolie på
Brug en ske og sæt frikadellerne af på panden. Det skal give ca. 30 stykker. Det plejer at passe hvis man bruger en stor spiseskefuld dej til hver frikadelle.
Skru ned for panden og lad frikadellerne stege ca. 4 minutter på den ene side og vend dem herefter og steg dem færdig.
Forsæt med at stege til hele dejen er væk.
Når du har den sidste pande frikadeller på, så find en pande mere og skru op for fuld varme.
Kom smør på og når det er smeltet så kom grønsagerne og de hakkede tomater på. Krydder med salt og peber og vend grønsagerne rundt på panden i tomatsovsen.
Ta dem af når de er faldet sammen, men stadigvæk har lidt bid. Smag dem til igen med salt og peber.
Stil dem til side
Fordel grønsagerne på tallerkenerne
Placer 4-5 frikadeller på hver tallerken
Drys med frisk timian
Så er der serveret 🙂
Har du noget du gerne vil dele ?