Kartoffelsalat med ærtepesto og grønkålsfrikadeller er en god hverdagsret, hvor man kan lave flere frikadeller og lægge dem i fryseren. Så har du hurtig mad en anden dag. Denne opskrift er til 4 personer
Denne opskrift er til 4 personer
Der er noget genkendelig over denne ret. Frikadeller med kartoffelsalat, men her har jeg bare forsøgt at få så mange grønsager ind i retten som jeg kunne. Man kan sagtens lave en dobbelt portion af frikadellerne og så har man til en hurtig aftensmad til en anden dag. Det der tager tiden her er trække tiden på frikadellerne, ellers tager de andre ting ikke lang tid.
Jeg håber du kan lide denne opskrift og at du vil skrive en lille kommentar når du har lavet retten. 🙂
Kom fars og salt i en skål og ælt dejen sej med saltet. Du kan mærke en forskel på farsen når den er klar, den er blevet mere fast. Gør du ikke det, så vil dejen have svært ved at binde væsken.
Rens løg og hvidløg og kom det i en minihakker, sammen med lidt vand og pure det til der ikke er klumper.
Vask, rib og skær grønkålen fint. Hvis det skal gå hurtigt, så kan man bruge det færdighakket fra supermarkederne.
Tilsæt alle ingredienserne til farsen og ælt den igennem, så den er sammenhængende.
Stil den i køleskabet og lad den hvile 30 minutter
Rens kartoflerne og er de for store, så skær dem halv igennem.
Kom vand og salt ved dem.
Sæt dem over og tænd for fuld varme på komfuret når der 5 minutter tilbage af hviletiden for frikadellerne
Når vandet koger skal kartoflerne have mellem 15 og 20 minutter.
Kom ærter, olie, og mandler, sammen med lidt salt peber og citronsaft i en foodprocessor blend det til en grov mos
Smag på det og tilsæt citronskal og muligvis lidt mere salt og peber og blend det en kort omgang.
Smag en sidste gang og tilsmag pestoen. Den skal smage af noget, for kartoflerne stjæler lidt smag.
Kom pestoen ud i en skål som også kan rumme kartoflerne
Ta farsen ud af køleskabet.
Form 12 frikadeller ud af farsen
Varm imens en pande op med olien.
Kom frikadellerne på panden. De skal gerne kunne være der alle sammen.
Tilsæt smørret og skru lidt ned for varmen
Steg frikadellerne på den ene side og vend dem når de er gyldne. Hold godt øje med dem så de ikke brænder.
Vend dem en gang imellem når de er stegt på begge sider
Dræn vandet fra kartoflerne og lad dem dampe af på den slukke kogeplade.
Kom kartoflerne op i pestoen og vend dem rundt så de er dækket.
Kom lidt af kartoffelsalaten på tallerkenen
Ta to frikadeller og skær dem over i en skrå vinkel (de sidste kan bruges på madpakken)
Fordel frikadellerne på kartoffelsalaten
Pynt med frisk timian som komplimenterer retten godt
Velbekomme 🙂
Ingredients
Directions
Denne opskrift er til 4 personer
Der er noget genkendelig over denne ret. Frikadeller med kartoffelsalat, men her har jeg bare forsøgt at få så mange grønsager ind i retten som jeg kunne. Man kan sagtens lave en dobbelt portion af frikadellerne og så har man til en hurtig aftensmad til en anden dag. Det der tager tiden her er trække tiden på frikadellerne, ellers tager de andre ting ikke lang tid.
Jeg håber du kan lide denne opskrift og at du vil skrive en lille kommentar når du har lavet retten. 🙂
Kom fars og salt i en skål og ælt dejen sej med saltet. Du kan mærke en forskel på farsen når den er klar, den er blevet mere fast. Gør du ikke det, så vil dejen have svært ved at binde væsken.
Rens løg og hvidløg og kom det i en minihakker, sammen med lidt vand og pure det til der ikke er klumper.
Vask, rib og skær grønkålen fint. Hvis det skal gå hurtigt, så kan man bruge det færdighakket fra supermarkederne.
Tilsæt alle ingredienserne til farsen og ælt den igennem, så den er sammenhængende.
Stil den i køleskabet og lad den hvile 30 minutter
Rens kartoflerne og er de for store, så skær dem halv igennem.
Kom vand og salt ved dem.
Sæt dem over og tænd for fuld varme på komfuret når der 5 minutter tilbage af hviletiden for frikadellerne
Når vandet koger skal kartoflerne have mellem 15 og 20 minutter.
Kom ærter, olie, og mandler, sammen med lidt salt peber og citronsaft i en foodprocessor blend det til en grov mos
Smag på det og tilsæt citronskal og muligvis lidt mere salt og peber og blend det en kort omgang.
Smag en sidste gang og tilsmag pestoen. Den skal smage af noget, for kartoflerne stjæler lidt smag.
Kom pestoen ud i en skål som også kan rumme kartoflerne
Ta farsen ud af køleskabet.
Form 12 frikadeller ud af farsen
Varm imens en pande op med olien.
Kom frikadellerne på panden. De skal gerne kunne være der alle sammen.
Tilsæt smørret og skru lidt ned for varmen
Steg frikadellerne på den ene side og vend dem når de er gyldne. Hold godt øje med dem så de ikke brænder.
Vend dem en gang imellem når de er stegt på begge sider
Dræn vandet fra kartoflerne og lad dem dampe af på den slukke kogeplade.
Kom kartoflerne op i pestoen og vend dem rundt så de er dækket.
Kom lidt af kartoffelsalaten på tallerkenen
Ta to frikadeller og skær dem over i en skrå vinkel (de sidste kan bruges på madpakken)
Fordel frikadellerne på kartoffelsalaten
Pynt med frisk timian som komplimenterer retten godt
Velbekomme 🙂
Har du noget du gerne vil dele ?