Kaningryde med karry, kokos og en masse grønsager er en super velsmagende og mættende ret og har du ikke kanin så kan du erstatte med kylling
Denne opskrift er til 6 personer
Kanin er en af de typer kød, som ikke så mange spiser, men det burde vi måske. Kanin er meget mager, indeholder rigtig gode mængder protein og så er det nemt at tilberede, det eneste man skal huske på er at det ikke må få for meget. Behandle kanin ligesom du vil behandle kylling og så går det ikke helt galt.
Der er flere og flere som sælger kaniner, både igennem facebook grupper og det er både privatpersoner, jægere og nogle slagtere har også kanin. MEN ja det er ikke så nemt at få fat i som kylling men und dig selv at prøve det. Både børn og voksne kan spise kanin, for det har ikke nogen vildt smag og derfor kan det være et rigtig godt stykke kød at introducere til børn.
Udfordringen ved kanin er at man ofte får dem hele og derfor skal man selv partere dem, har man parteret en kylling før, så er det ikke så svært at partere og udbene en kanin, men ved denne ret gør det ikke noget at parteringen går lidt galt, så det er en god øve ret.
Hvis du ikke ved hvordan du skal gøre, så kan du få lidt tips her
Læg kaninen på maven
Tag en kniv og skær på den ene side ned langs rygsøjlen og skær langs ribbene indtil kødet er frit
Gør det samme på den anden side
Læg kaninen på siden
Vrid benene ud og mærk efter, så du kan finde ledet. For det er der du skal skære
Gør det ved alle ben
Tag bagbenene og mærk efter knoglen og skær på begge sider af knoglen og skær uden den som det sidste.
Så skulle alt kødet gerne være frit og skær det hele i 2-3 cm stykker.
Vej perlespelten af og kom dem i en gryde med og sæt den på høj varme
Når vandet koger så tilsæt ca. 1,5 tsk. salt
Lad dem koge i ca. 25 minutter
Find en stor gryde eller en pande med høje sider
Sæt den over på fuld varme og kom olien i
Når den er varm så tilsæt krydderier og herefter kaninkødet og krydder med salt og peber.
Skrue lidt ned for varmen
Lad det stege på alle sider i alt ca. 7-8 minutter og lad det gerne få lidt stegeskorpe
Men kaninen steger, så skræl løgene og skær dem i tynde både og begynd at skrælle gulerødderne
Når kanin er færdig så tag den op fra gryden og læg den på en tallerken
Kom 1 spsk. olie mere i gryden og lad bare de resterende krydderier være i
Tilsæt løgene og skrue ned på halv varme
Skær imens gulerødderne i ca. 1,5x1,5 cm stykker, sådan cirka. Kom dem i gryden og giv dem 5 minutter
Vask blomkålen og skær den i mindre stykker
Kom dem i gryden og lad dem stege ca. 5 minutter
Tilsæt kaninkødet igen sammen med kokosmælk, honning, salt og peber. Lad det hele koge 10 minutter under låg
Imens kan du åbne og skær minimajsene i mindre stykker, kom dem med i gryden de sidste 5 minutter
Smag på perlespelten og se om den er tilberedt, hæld eventuel resterende vand fra
Smag gryderetten til med salt og peber
Vask og hak persillen groft
Find 6 dybe tallerkener eller hvad du har lyst til
Fordel perlespelten og kom herefter gryderetten på tallerkenen og drys med persille
Velbekomme 🙂
Ingredients
Directions
Denne opskrift er til 6 personer
Kanin er en af de typer kød, som ikke så mange spiser, men det burde vi måske. Kanin er meget mager, indeholder rigtig gode mængder protein og så er det nemt at tilberede, det eneste man skal huske på er at det ikke må få for meget. Behandle kanin ligesom du vil behandle kylling og så går det ikke helt galt.
Der er flere og flere som sælger kaniner, både igennem facebook grupper og det er både privatpersoner, jægere og nogle slagtere har også kanin. MEN ja det er ikke så nemt at få fat i som kylling men und dig selv at prøve det. Både børn og voksne kan spise kanin, for det har ikke nogen vildt smag og derfor kan det være et rigtig godt stykke kød at introducere til børn.
Udfordringen ved kanin er at man ofte får dem hele og derfor skal man selv partere dem, har man parteret en kylling før, så er det ikke så svært at partere og udbene en kanin, men ved denne ret gør det ikke noget at parteringen går lidt galt, så det er en god øve ret.
Hvis du ikke ved hvordan du skal gøre, så kan du få lidt tips her
Læg kaninen på maven
Tag en kniv og skær på den ene side ned langs rygsøjlen og skær langs ribbene indtil kødet er frit
Gør det samme på den anden side
Læg kaninen på siden
Vrid benene ud og mærk efter, så du kan finde ledet. For det er der du skal skære
Gør det ved alle ben
Tag bagbenene og mærk efter knoglen og skær på begge sider af knoglen og skær uden den som det sidste.
Så skulle alt kødet gerne være frit og skær det hele i 2-3 cm stykker.
Vej perlespelten af og kom dem i en gryde med og sæt den på høj varme
Når vandet koger så tilsæt ca. 1,5 tsk. salt
Lad dem koge i ca. 25 minutter
Find en stor gryde eller en pande med høje sider
Sæt den over på fuld varme og kom olien i
Når den er varm så tilsæt krydderier og herefter kaninkødet og krydder med salt og peber.
Skrue lidt ned for varmen
Lad det stege på alle sider i alt ca. 7-8 minutter og lad det gerne få lidt stegeskorpe
Men kaninen steger, så skræl løgene og skær dem i tynde både og begynd at skrælle gulerødderne
Når kanin er færdig så tag den op fra gryden og læg den på en tallerken
Kom 1 spsk. olie mere i gryden og lad bare de resterende krydderier være i
Tilsæt løgene og skrue ned på halv varme
Skær imens gulerødderne i ca. 1,5x1,5 cm stykker, sådan cirka. Kom dem i gryden og giv dem 5 minutter
Vask blomkålen og skær den i mindre stykker
Kom dem i gryden og lad dem stege ca. 5 minutter
Tilsæt kaninkødet igen sammen med kokosmælk, honning, salt og peber. Lad det hele koge 10 minutter under låg
Imens kan du åbne og skær minimajsene i mindre stykker, kom dem med i gryden de sidste 5 minutter
Smag på perlespelten og se om den er tilberedt, hæld eventuel resterende vand fra
Smag gryderetten til med salt og peber
Vask og hak persillen groft
Find 6 dybe tallerkener eller hvad du har lyst til
Fordel perlespelten og kom herefter gryderetten på tallerkenen og drys med persille
Velbekomme 🙂
Har du noget du gerne vil dele ?