Kalkungryde med grønkål og jordskokker er en lækker efterår/vinteropskrift med få ingredienser her til 4 personer
Denne opskrift er til 4 personer
Det der næsten tager længst tid ved denne ret er at skrælle jordskokkerne. Hvis du vil kan du godt bare vaske dem meget, meget grundigt. I denne opskrift har jeg samlet to ting som er godt for dig grønkål og kalkun. Kalkunen tilføjer godt med protein og det gør grønkålen også af en grønsags at være. Udover det giver grønkålen også meget tyggeværdi og da kålen stort set er rå, så gør dem at man skal tygge mere og derved bliver hurtige mæt. Ingefæren i denne ret gør den mere frisk.
Kalkun er kendt for hurtig at blive tør, hvis man ikke tilføjer fedt, det vil vi jo gerne undgå lidt når vi skal tabe os. Derfor skærer jeg kødet i store stykker
Start med at rense og skrælle alle jordskokkerne og skær dem i stykker af ca. 1,5 cm tykke. Det kommer sig ikke så nøje 🙂
Vask og rib grønkålen af stænglerne og hak den groft med en kniv
Start med at skære kalkunkødet op i stykker af minimum 3x3 centimeter, men også gerne lidt større
Varm gryden op ved fuld varme
Når den er varm, så hæld ingefæren ned i gryden og steg den i 1 minut...
Tilsæt kalkunkødet og lad det brune. Det må kun lige få en stegeskorpe.. Krydder med salt og peber
Når kalkunkødet har fået farve, så tilsæt jordskokkerne og lad dem stege med i 2-3 minutter
Tilsæt vand, grønsagsboullion og krydder med salt og peber. Lad retten koge i ca. 12-15 minutter
Stik i jordskokkerne for at se om de er klar
Når jordskokkerne er klar tilsætter du grønkålen. Sluk herefter for gryden og lad kålen trække i den varme masse.
Smag til om retten mangler salt eller peber efter din smag
Server retten og god appetit 🙂
Ingredients
Directions
Denne opskrift er til 4 personer
Det der næsten tager længst tid ved denne ret er at skrælle jordskokkerne. Hvis du vil kan du godt bare vaske dem meget, meget grundigt. I denne opskrift har jeg samlet to ting som er godt for dig grønkål og kalkun. Kalkunen tilføjer godt med protein og det gør grønkålen også af en grønsags at være. Udover det giver grønkålen også meget tyggeværdi og da kålen stort set er rå, så gør dem at man skal tygge mere og derved bliver hurtige mæt. Ingefæren i denne ret gør den mere frisk.
Kalkun er kendt for hurtig at blive tør, hvis man ikke tilføjer fedt, det vil vi jo gerne undgå lidt når vi skal tabe os. Derfor skærer jeg kødet i store stykker
Start med at rense og skrælle alle jordskokkerne og skær dem i stykker af ca. 1,5 cm tykke. Det kommer sig ikke så nøje 🙂
Vask og rib grønkålen af stænglerne og hak den groft med en kniv
Start med at skære kalkunkødet op i stykker af minimum 3x3 centimeter, men også gerne lidt større
Varm gryden op ved fuld varme
Når den er varm, så hæld ingefæren ned i gryden og steg den i 1 minut...
Tilsæt kalkunkødet og lad det brune. Det må kun lige få en stegeskorpe.. Krydder med salt og peber
Når kalkunkødet har fået farve, så tilsæt jordskokkerne og lad dem stege med i 2-3 minutter
Tilsæt vand, grønsagsboullion og krydder med salt og peber. Lad retten koge i ca. 12-15 minutter
Stik i jordskokkerne for at se om de er klar
Når jordskokkerne er klar tilsætter du grønkålen. Sluk herefter for gryden og lad kålen trække i den varme masse.
Smag til om retten mangler salt eller peber efter din smag
Server retten og god appetit 🙂
Har du noget du gerne vil dele ?