Forfattermaria
Bedømmelse

Kaffechokolade dessert med lemon twist er en dessert som består af 6 elementer, men den er klart besværet værd. Denne opskrift kræver at du har et termometer og der er mange elementer, så læs opskriften godt igennem inden du starter.

Kaffechokolade dessert med lemon twist - Dessert fra Gastroulven
PortionsstørrelsePortion
Prep Time1 hrKoge/bage tid 4 hrsTotal tid5 hrs
6 personer
Kaffeis
Lemon curd
Valnøddebrownie
Krystalliseret mørk chokolade
Pistacie sponse - kan undlades
Til pistaciepasta
Til sponsen - her skal der bruges en sifon flaske og 2 patroner
Chokolade cream
Pynt
Kaffechokolade dessert med lemon twist - god ide hvis du kan multitaske
1

Denne opskrift er til 6 personer

Jeg elsker at være i dessert køkkenet. Det kræver at man har præcision og en gang imellem så kan jeg også godt lide at udfordre dessert køkkenet ved at freestyle lidt. Selvom jeg både kan lave mad i det søde og det salte køkken, så er de fleste mest forundret over min dessert kreationer og jeg har det godt i det køkken og skal man spise dessert og få kalorier i kroppen, så skal værd eneste kalorie også være det værd.

Denne dessert indeholder utrolig mange elementer. det gode ved det er at mange af dem faktisk godt kan laves en uge i forvejen, uden at det gør noget. Det gælder både kaffeisen, den krystalliseret chokolade og lemoncurden.

Ved denne dessert skal man være opmærksom på temperaturer, for mange af tingene skal gerne ramme en speciel temperatur for at blive perfekt. Desserten indeholder en pistacie sponse som er lavet i en mikroovn. Hertil skal du bruge en sifon flaske. Hvis du ikke vil investere i det, så kan du lave en pistacie tuille i stedet, det fungere også rigtig godt og kræver kun en ovn.

Jeg vil ikke anbefale denne dessert til nybegyndere, men hvis du kun lige er startet i dessert køkkenet, så lav nogle af elementer og bliv fortrolig med dem og med fremgangsmåden. Så kan du sagtens blive god på kort tid 🙂

2 dage før skal du starte på kaffeisen
2

Start med at kværne eller hakke de hele kaffebønner, groft, så du får lidt flader smager kan trække ud fra

Kom fløde, mælk, salt, 50 gram sukker (af den samlet mængde), vanilje og det groft hakket/kværnet kaffe i en gryde og varm det op til det lige når kogepunktet

Det må ikke komme over

3

Hæld æggeblommer og sukker sammen og pisk det til en skummende lysegul masse

4

Når både æggemassen og flødemassen er klar

Så skal du under piskning hælde flødemassen langsomt over i æggemassen. Pisk til du kan se massen er helt samlet og ikke længere

5

Kom ismassen tilbage i gryden og kog den op til 85 grader. Brug gerne et termometer

Ta ismassen af varmen og lad den køle af. Når den er afkølet kan du komme den i en beholder og sætte den i køleskabet til næste dag.

Massen skal ikke sies, kaffen skal trække videre og give en fantastisk smag

Kaffeisen dagen efter
6

Ta ismassen ud af køleskabet.

Si den igennem et finsigtet sig, så så meget af kaffegrumset kommer væk. Skulle der være lidt tilbage, gør det ikke noget

7

Kør isen på en ismaskine til den er cremet

Eller kom den i en boks og rør i den hver 1 time indtil den er helt frossen. Hvis du gerne vil have den i en form som jeg har her, så gør det når ismassen er halv frosset.

Jeg bruger her en Quenelle silikoneform til min is, da jeg er lidt doven når jeg skal anrette. 🙂 Den form kan du købe på bagebixens hjemmeside

Lemon curd - gerne lav den dagen før
8

Pres alle 3 citroner og kom saften i en gryde

Tilsæt æg, sukker og smørret (skåret i mindre tern)

Varm massen op over svag varme og pisk i den hele tiden indtil sukkeret og smørret er smeltet og massen er blevet tyk, den skal op på 82 grader

Jeg vil anbefale at du bruger et termometer, for massen må ikke komme op over 82 grader for så vil den skille. Hvis du ikke har et termometer så stop processen, når massen virker homogen og er tyknet.

Sæt massen på køl til den er blevet tyk. Tager cirka 2 timer

Valnøddebrownie - dagen før eller på dagen
9

Smelt chokoladen og smørret i en tykbundet gryde eller i mikroen

Lad det køle af

Tænd din ovn på 175 grader varmluft

10

Hæld farin, æg og vanilje i en skål og pisk det luftigt og let

Vend chokolade/smør blanding i æggesnapsen forsigtigt med en dejskraber

11

Afvej mel og bagepulver og sigt det i chokoladeblanding. Fold dejen forsigtig sammen med dejskraberen, pas på du ikke slår for meget luft ud af dejen

12

Hak valnødderne som du kan lide dem og vend dem i dejen

13

Beklæd en 20x20 form med bagepapir. Krøl eventuelt bagepapiret godt inden du lægger det i formen, så er det nemmere at få ud i hjørnerne.

Kom dejen i formen og bag den i 15-20 minutter. Den må gerne være lidt klæg indeni.

Krystalliseret mørk chokolade - dagen før eller på dagen, kan også sagtens laves lang tid inden
14

Hak chokoladen fint. Der må gerne være små stykker i.

Kom dem i en skål til en røremaskine eller en skål hvor du kan bruge et el piskeris

15

Varm vandet og sukkeret op til 139 grader. Her skal du bruge et termometer

16

Kom sukkeret over chokoladen

Røremaskine: kom sukkerblandingen over chokoladen ved mellem hastighed, skru herefter op på fuld. Så du får nogle flotte små chokoladekugler

I hånden med elpisker: Hæld sukkerblandingen ved over chokoladen, mens du pisker kraftigt. Pisk indtil massen er blevet kugler. Det kan tage lidt tid.

Det overskydende kan sagtens gemmes i lufttæt dåse, hvor det kan holde længe.

Pistaciepasta til pistacie sponse - kan laves dagen før
17

Pil pistacienødder så du har 60 gram

Kog pistacienødderne i 1 time og 15 minutter i meget vand. Har du en trykkoger så kan du gøre det på en halv time

Nødder skal blive møre, så de er nemme at lave til en pure

Når nødderne er kolde, kan det være en god ide at fjerne inder skallen, Det giver en mere grøn farve på pistaciepastaen

18

Kog sukker og vand op så sukkeret er opløst

Kom pistacienødderne i en minihakker og hæld sukkersiruppen ved. Du skal være sikker på at glasset kan holde til varm sirup

Blend massen til den er homogen og glat

Pistacie sponse
19

Pisk 50 gram pistaciepasta sammen med de øvrige ingredienser til en lind masse

Kom massen i en sifon flaske. Tryk 2 patroner i og ryst sifon flasken godt

20

Tryk dejen ud i små plastik kopper, hvis det er kan du med en gaffel lave et par lufthuller i bunden inden. fyld maksimal koppen 3/4 del op

21

Kom dem i mikroovnen 1 minut ved fuld varm

Stil dem til afkøling

Når de er kolde kan de klippes ud af koppen. Lad dem tørre 20 minutter og put dem så en lufttæt boks til du skal bruge dem, ellers bliver de tørre meget hurtig.

Chokolade cream
22

Kom fløde, chokolade og vaniljepulver i en gryde. Lad det næsten komme op til kogepunktet og når chokoladen er smeltet tager du det af varmen og pisker lidt i massen til den er homogen.

Stil creamen til afkøling ved stuetemperatur. Du kan sagtens køle det ned i køleskabet, men så skal du tage det ud et par timer inden du skal anrette.

Anretning
23

Der kan være mange måder at anrette denne dessert på

Find 6 dybe eller flade tallerkener

24

Sæt to 1/2 spsk. lemoncurd på tallerkenen lidt forskudt overfor hinanden og træk skeen igennem, så du danner en hale

25

Læg en streg af den krystalliseret chokolade mellem den smalle del lemoncurden

26

Skær en aflang firkant af brownien. ca. 3x6 cm

Kom chokolade creamen i en sprøjtepose med et almindelig run hul, ikke stjerne tyl

Sprøjt creamen op på brownien enten i toppe eller hvad du synes er flot

Placer kagen i midten af anretningen

27

Placer 2 quenelle's på tallerken enten fra en quenelle form eller kugl dem op i hånden

28

Riv små stykker af pistacie sponsen og placer dem på tallerkenen. Omkring 2-3 stykker

29

Dekorer retten færdig med frisk citronmelisse og nej det er ikke kun fordi det ser flot ud. Men den friske smag fra krydderurten komplimentere de andre smage rigtig godt

Så er du færdig

Jeg ved godt desserten ikke er stor, men den er proppet med smag. Derfor skal den ikke være større

Velbekomme og god fornøjelse 🙂

Ingredients

6 personer
Kaffeis
Lemon curd
Valnøddebrownie
Krystalliseret mørk chokolade
Pistacie sponse - kan undlades
Til pistaciepasta
Til sponsen - her skal der bruges en sifon flaske og 2 patroner
Chokolade cream
Pynt

Directions

Kaffechokolade dessert med lemon twist - god ide hvis du kan multitaske
1

Denne opskrift er til 6 personer

Jeg elsker at være i dessert køkkenet. Det kræver at man har præcision og en gang imellem så kan jeg også godt lide at udfordre dessert køkkenet ved at freestyle lidt. Selvom jeg både kan lave mad i det søde og det salte køkken, så er de fleste mest forundret over min dessert kreationer og jeg har det godt i det køkken og skal man spise dessert og få kalorier i kroppen, så skal værd eneste kalorie også være det værd.

Denne dessert indeholder utrolig mange elementer. det gode ved det er at mange af dem faktisk godt kan laves en uge i forvejen, uden at det gør noget. Det gælder både kaffeisen, den krystalliseret chokolade og lemoncurden.

Ved denne dessert skal man være opmærksom på temperaturer, for mange af tingene skal gerne ramme en speciel temperatur for at blive perfekt. Desserten indeholder en pistacie sponse som er lavet i en mikroovn. Hertil skal du bruge en sifon flaske. Hvis du ikke vil investere i det, så kan du lave en pistacie tuille i stedet, det fungere også rigtig godt og kræver kun en ovn.

Jeg vil ikke anbefale denne dessert til nybegyndere, men hvis du kun lige er startet i dessert køkkenet, så lav nogle af elementer og bliv fortrolig med dem og med fremgangsmåden. Så kan du sagtens blive god på kort tid 🙂

2 dage før skal du starte på kaffeisen
2

Start med at kværne eller hakke de hele kaffebønner, groft, så du får lidt flader smager kan trække ud fra

Kom fløde, mælk, salt, 50 gram sukker (af den samlet mængde), vanilje og det groft hakket/kværnet kaffe i en gryde og varm det op til det lige når kogepunktet

Det må ikke komme over

3

Hæld æggeblommer og sukker sammen og pisk det til en skummende lysegul masse

4

Når både æggemassen og flødemassen er klar

Så skal du under piskning hælde flødemassen langsomt over i æggemassen. Pisk til du kan se massen er helt samlet og ikke længere

5

Kom ismassen tilbage i gryden og kog den op til 85 grader. Brug gerne et termometer

Ta ismassen af varmen og lad den køle af. Når den er afkølet kan du komme den i en beholder og sætte den i køleskabet til næste dag.

Massen skal ikke sies, kaffen skal trække videre og give en fantastisk smag

Kaffeisen dagen efter
6

Ta ismassen ud af køleskabet.

Si den igennem et finsigtet sig, så så meget af kaffegrumset kommer væk. Skulle der være lidt tilbage, gør det ikke noget

7

Kør isen på en ismaskine til den er cremet

Eller kom den i en boks og rør i den hver 1 time indtil den er helt frossen. Hvis du gerne vil have den i en form som jeg har her, så gør det når ismassen er halv frosset.

Jeg bruger her en Quenelle silikoneform til min is, da jeg er lidt doven når jeg skal anrette. 🙂 Den form kan du købe på bagebixens hjemmeside

Lemon curd - gerne lav den dagen før
8

Pres alle 3 citroner og kom saften i en gryde

Tilsæt æg, sukker og smørret (skåret i mindre tern)

Varm massen op over svag varme og pisk i den hele tiden indtil sukkeret og smørret er smeltet og massen er blevet tyk, den skal op på 82 grader

Jeg vil anbefale at du bruger et termometer, for massen må ikke komme op over 82 grader for så vil den skille. Hvis du ikke har et termometer så stop processen, når massen virker homogen og er tyknet.

Sæt massen på køl til den er blevet tyk. Tager cirka 2 timer

Valnøddebrownie - dagen før eller på dagen
9

Smelt chokoladen og smørret i en tykbundet gryde eller i mikroen

Lad det køle af

Tænd din ovn på 175 grader varmluft

10

Hæld farin, æg og vanilje i en skål og pisk det luftigt og let

Vend chokolade/smør blanding i æggesnapsen forsigtigt med en dejskraber

11

Afvej mel og bagepulver og sigt det i chokoladeblanding. Fold dejen forsigtig sammen med dejskraberen, pas på du ikke slår for meget luft ud af dejen

12

Hak valnødderne som du kan lide dem og vend dem i dejen

13

Beklæd en 20x20 form med bagepapir. Krøl eventuelt bagepapiret godt inden du lægger det i formen, så er det nemmere at få ud i hjørnerne.

Kom dejen i formen og bag den i 15-20 minutter. Den må gerne være lidt klæg indeni.

Krystalliseret mørk chokolade - dagen før eller på dagen, kan også sagtens laves lang tid inden
14

Hak chokoladen fint. Der må gerne være små stykker i.

Kom dem i en skål til en røremaskine eller en skål hvor du kan bruge et el piskeris

15

Varm vandet og sukkeret op til 139 grader. Her skal du bruge et termometer

16

Kom sukkeret over chokoladen

Røremaskine: kom sukkerblandingen over chokoladen ved mellem hastighed, skru herefter op på fuld. Så du får nogle flotte små chokoladekugler

I hånden med elpisker: Hæld sukkerblandingen ved over chokoladen, mens du pisker kraftigt. Pisk indtil massen er blevet kugler. Det kan tage lidt tid.

Det overskydende kan sagtens gemmes i lufttæt dåse, hvor det kan holde længe.

Pistaciepasta til pistacie sponse - kan laves dagen før
17

Pil pistacienødder så du har 60 gram

Kog pistacienødderne i 1 time og 15 minutter i meget vand. Har du en trykkoger så kan du gøre det på en halv time

Nødder skal blive møre, så de er nemme at lave til en pure

Når nødderne er kolde, kan det være en god ide at fjerne inder skallen, Det giver en mere grøn farve på pistaciepastaen

18

Kog sukker og vand op så sukkeret er opløst

Kom pistacienødderne i en minihakker og hæld sukkersiruppen ved. Du skal være sikker på at glasset kan holde til varm sirup

Blend massen til den er homogen og glat

Pistacie sponse
19

Pisk 50 gram pistaciepasta sammen med de øvrige ingredienser til en lind masse

Kom massen i en sifon flaske. Tryk 2 patroner i og ryst sifon flasken godt

20

Tryk dejen ud i små plastik kopper, hvis det er kan du med en gaffel lave et par lufthuller i bunden inden. fyld maksimal koppen 3/4 del op

21

Kom dem i mikroovnen 1 minut ved fuld varm

Stil dem til afkøling

Når de er kolde kan de klippes ud af koppen. Lad dem tørre 20 minutter og put dem så en lufttæt boks til du skal bruge dem, ellers bliver de tørre meget hurtig.

Chokolade cream
22

Kom fløde, chokolade og vaniljepulver i en gryde. Lad det næsten komme op til kogepunktet og når chokoladen er smeltet tager du det af varmen og pisker lidt i massen til den er homogen.

Stil creamen til afkøling ved stuetemperatur. Du kan sagtens køle det ned i køleskabet, men så skal du tage det ud et par timer inden du skal anrette.

Anretning
23

Der kan være mange måder at anrette denne dessert på

Find 6 dybe eller flade tallerkener

24

Sæt to 1/2 spsk. lemoncurd på tallerkenen lidt forskudt overfor hinanden og træk skeen igennem, så du danner en hale

25

Læg en streg af den krystalliseret chokolade mellem den smalle del lemoncurden

26

Skær en aflang firkant af brownien. ca. 3x6 cm

Kom chokolade creamen i en sprøjtepose med et almindelig run hul, ikke stjerne tyl

Sprøjt creamen op på brownien enten i toppe eller hvad du synes er flot

Placer kagen i midten af anretningen

27

Placer 2 quenelle's på tallerken enten fra en quenelle form eller kugl dem op i hånden

28

Riv små stykker af pistacie sponsen og placer dem på tallerkenen. Omkring 2-3 stykker

29

Dekorer retten færdig med frisk citronmelisse og nej det er ikke kun fordi det ser flot ud. Men den friske smag fra krydderurten komplimentere de andre smage rigtig godt

Så er du færdig

Jeg ved godt desserten ikke er stor, men den er proppet med smag. Derfor skal den ikke være større

Velbekomme og god fornøjelse 🙂

Kaffechokolade dessert med lemon twist