Kaffechokolade dessert med lemon twist er en dessert som består af 6 elementer, men den er klart besværet værd. Denne opskrift kræver at du har et termometer og der er mange elementer, så læs opskriften godt igennem inden du starter.
Denne opskrift er til 6 personer
Jeg elsker at være i dessert køkkenet. Det kræver at man har præcision og en gang imellem så kan jeg også godt lide at udfordre dessert køkkenet ved at freestyle lidt. Selvom jeg både kan lave mad i det søde og det salte køkken, så er de fleste mest forundret over min dessert kreationer og jeg har det godt i det køkken og skal man spise dessert og få kalorier i kroppen, så skal værd eneste kalorie også være det værd.
Denne dessert indeholder utrolig mange elementer. det gode ved det er at mange af dem faktisk godt kan laves en uge i forvejen, uden at det gør noget. Det gælder både kaffeisen, den krystalliseret chokolade og lemoncurden.
Ved denne dessert skal man være opmærksom på temperaturer, for mange af tingene skal gerne ramme en speciel temperatur for at blive perfekt. Desserten indeholder en pistacie sponse som er lavet i en mikroovn. Hertil skal du bruge en sifon flaske. Hvis du ikke vil investere i det, så kan du lave en pistacie tuille i stedet, det fungere også rigtig godt og kræver kun en ovn.
Jeg vil ikke anbefale denne dessert til nybegyndere, men hvis du kun lige er startet i dessert køkkenet, så lav nogle af elementer og bliv fortrolig med dem og med fremgangsmåden. Så kan du sagtens blive god på kort tid 🙂
Start med at kværne eller hakke de hele kaffebønner, groft, så du får lidt flader smager kan trække ud fra
Kom fløde, mælk, salt, 50 gram sukker (af den samlet mængde), vanilje og det groft hakket/kværnet kaffe i en gryde og varm det op til det lige når kogepunktet
Det må ikke komme over
Hæld æggeblommer og sukker sammen og pisk det til en skummende lysegul masse
Når både æggemassen og flødemassen er klar
Så skal du under piskning hælde flødemassen langsomt over i æggemassen. Pisk til du kan se massen er helt samlet og ikke længere
Kom ismassen tilbage i gryden og kog den op til 85 grader. Brug gerne et termometer
Ta ismassen af varmen og lad den køle af. Når den er afkølet kan du komme den i en beholder og sætte den i køleskabet til næste dag.
Massen skal ikke sies, kaffen skal trække videre og give en fantastisk smag
Ta ismassen ud af køleskabet.
Si den igennem et finsigtet sig, så så meget af kaffegrumset kommer væk. Skulle der være lidt tilbage, gør det ikke noget
Kør isen på en ismaskine til den er cremet
Eller kom den i en boks og rør i den hver 1 time indtil den er helt frossen. Hvis du gerne vil have den i en form som jeg har her, så gør det når ismassen er halv frosset.
Jeg bruger her en Quenelle silikoneform til min is, da jeg er lidt doven når jeg skal anrette. 🙂 Den form kan du købe på bagebixens hjemmeside
Pres alle 3 citroner og kom saften i en gryde
Tilsæt æg, sukker og smørret (skåret i mindre tern)
Varm massen op over svag varme og pisk i den hele tiden indtil sukkeret og smørret er smeltet og massen er blevet tyk, den skal op på 82 grader
Jeg vil anbefale at du bruger et termometer, for massen må ikke komme op over 82 grader for så vil den skille. Hvis du ikke har et termometer så stop processen, når massen virker homogen og er tyknet.
Sæt massen på køl til den er blevet tyk. Tager cirka 2 timer
Smelt chokoladen og smørret i en tykbundet gryde eller i mikroen
Lad det køle af
Tænd din ovn på 175 grader varmluft
Hæld farin, æg og vanilje i en skål og pisk det luftigt og let
Vend chokolade/smør blanding i æggesnapsen forsigtigt med en dejskraber
Afvej mel og bagepulver og sigt det i chokoladeblanding. Fold dejen forsigtig sammen med dejskraberen, pas på du ikke slår for meget luft ud af dejen
Hak valnødderne som du kan lide dem og vend dem i dejen
Beklæd en 20x20 form med bagepapir. Krøl eventuelt bagepapiret godt inden du lægger det i formen, så er det nemmere at få ud i hjørnerne.
Kom dejen i formen og bag den i 15-20 minutter. Den må gerne være lidt klæg indeni.
Hak chokoladen fint. Der må gerne være små stykker i.
Kom dem i en skål til en røremaskine eller en skål hvor du kan bruge et el piskeris
Varm vandet og sukkeret op til 139 grader. Her skal du bruge et termometer
Kom sukkeret over chokoladen
Røremaskine: kom sukkerblandingen over chokoladen ved mellem hastighed, skru herefter op på fuld. Så du får nogle flotte små chokoladekugler
I hånden med elpisker: Hæld sukkerblandingen ved over chokoladen, mens du pisker kraftigt. Pisk indtil massen er blevet kugler. Det kan tage lidt tid.
Det overskydende kan sagtens gemmes i lufttæt dåse, hvor det kan holde længe.
Pil pistacienødder så du har 60 gram
Kog pistacienødderne i 1 time og 15 minutter i meget vand. Har du en trykkoger så kan du gøre det på en halv time
Nødder skal blive møre, så de er nemme at lave til en pure
Når nødderne er kolde, kan det være en god ide at fjerne inder skallen, Det giver en mere grøn farve på pistaciepastaen
Kog sukker og vand op så sukkeret er opløst
Kom pistacienødderne i en minihakker og hæld sukkersiruppen ved. Du skal være sikker på at glasset kan holde til varm sirup
Blend massen til den er homogen og glat
Pisk 50 gram pistaciepasta sammen med de øvrige ingredienser til en lind masse
Kom massen i en sifon flaske. Tryk 2 patroner i og ryst sifon flasken godt
Tryk dejen ud i små plastik kopper, hvis det er kan du med en gaffel lave et par lufthuller i bunden inden. fyld maksimal koppen 3/4 del op
Kom dem i mikroovnen 1 minut ved fuld varm
Stil dem til afkøling
Når de er kolde kan de klippes ud af koppen. Lad dem tørre 20 minutter og put dem så en lufttæt boks til du skal bruge dem, ellers bliver de tørre meget hurtig.
Kom fløde, chokolade og vaniljepulver i en gryde. Lad det næsten komme op til kogepunktet og når chokoladen er smeltet tager du det af varmen og pisker lidt i massen til den er homogen.
Stil creamen til afkøling ved stuetemperatur. Du kan sagtens køle det ned i køleskabet, men så skal du tage det ud et par timer inden du skal anrette.
Der kan være mange måder at anrette denne dessert på
Find 6 dybe eller flade tallerkener
Sæt to 1/2 spsk. lemoncurd på tallerkenen lidt forskudt overfor hinanden og træk skeen igennem, så du danner en hale
Læg en streg af den krystalliseret chokolade mellem den smalle del lemoncurden
Skær en aflang firkant af brownien. ca. 3x6 cm
Kom chokolade creamen i en sprøjtepose med et almindelig run hul, ikke stjerne tyl
Sprøjt creamen op på brownien enten i toppe eller hvad du synes er flot
Placer kagen i midten af anretningen
Placer 2 quenelle's på tallerken enten fra en quenelle form eller kugl dem op i hånden
Riv små stykker af pistacie sponsen og placer dem på tallerkenen. Omkring 2-3 stykker
Dekorer retten færdig med frisk citronmelisse og nej det er ikke kun fordi det ser flot ud. Men den friske smag fra krydderurten komplimentere de andre smage rigtig godt
Så er du færdig
Jeg ved godt desserten ikke er stor, men den er proppet med smag. Derfor skal den ikke være større
Velbekomme og god fornøjelse 🙂
Ingredients
Directions
Denne opskrift er til 6 personer
Jeg elsker at være i dessert køkkenet. Det kræver at man har præcision og en gang imellem så kan jeg også godt lide at udfordre dessert køkkenet ved at freestyle lidt. Selvom jeg både kan lave mad i det søde og det salte køkken, så er de fleste mest forundret over min dessert kreationer og jeg har det godt i det køkken og skal man spise dessert og få kalorier i kroppen, så skal værd eneste kalorie også være det værd.
Denne dessert indeholder utrolig mange elementer. det gode ved det er at mange af dem faktisk godt kan laves en uge i forvejen, uden at det gør noget. Det gælder både kaffeisen, den krystalliseret chokolade og lemoncurden.
Ved denne dessert skal man være opmærksom på temperaturer, for mange af tingene skal gerne ramme en speciel temperatur for at blive perfekt. Desserten indeholder en pistacie sponse som er lavet i en mikroovn. Hertil skal du bruge en sifon flaske. Hvis du ikke vil investere i det, så kan du lave en pistacie tuille i stedet, det fungere også rigtig godt og kræver kun en ovn.
Jeg vil ikke anbefale denne dessert til nybegyndere, men hvis du kun lige er startet i dessert køkkenet, så lav nogle af elementer og bliv fortrolig med dem og med fremgangsmåden. Så kan du sagtens blive god på kort tid 🙂
Start med at kværne eller hakke de hele kaffebønner, groft, så du får lidt flader smager kan trække ud fra
Kom fløde, mælk, salt, 50 gram sukker (af den samlet mængde), vanilje og det groft hakket/kværnet kaffe i en gryde og varm det op til det lige når kogepunktet
Det må ikke komme over
Hæld æggeblommer og sukker sammen og pisk det til en skummende lysegul masse
Når både æggemassen og flødemassen er klar
Så skal du under piskning hælde flødemassen langsomt over i æggemassen. Pisk til du kan se massen er helt samlet og ikke længere
Kom ismassen tilbage i gryden og kog den op til 85 grader. Brug gerne et termometer
Ta ismassen af varmen og lad den køle af. Når den er afkølet kan du komme den i en beholder og sætte den i køleskabet til næste dag.
Massen skal ikke sies, kaffen skal trække videre og give en fantastisk smag
Ta ismassen ud af køleskabet.
Si den igennem et finsigtet sig, så så meget af kaffegrumset kommer væk. Skulle der være lidt tilbage, gør det ikke noget
Kør isen på en ismaskine til den er cremet
Eller kom den i en boks og rør i den hver 1 time indtil den er helt frossen. Hvis du gerne vil have den i en form som jeg har her, så gør det når ismassen er halv frosset.
Jeg bruger her en Quenelle silikoneform til min is, da jeg er lidt doven når jeg skal anrette. 🙂 Den form kan du købe på bagebixens hjemmeside
Pres alle 3 citroner og kom saften i en gryde
Tilsæt æg, sukker og smørret (skåret i mindre tern)
Varm massen op over svag varme og pisk i den hele tiden indtil sukkeret og smørret er smeltet og massen er blevet tyk, den skal op på 82 grader
Jeg vil anbefale at du bruger et termometer, for massen må ikke komme op over 82 grader for så vil den skille. Hvis du ikke har et termometer så stop processen, når massen virker homogen og er tyknet.
Sæt massen på køl til den er blevet tyk. Tager cirka 2 timer
Smelt chokoladen og smørret i en tykbundet gryde eller i mikroen
Lad det køle af
Tænd din ovn på 175 grader varmluft
Hæld farin, æg og vanilje i en skål og pisk det luftigt og let
Vend chokolade/smør blanding i æggesnapsen forsigtigt med en dejskraber
Afvej mel og bagepulver og sigt det i chokoladeblanding. Fold dejen forsigtig sammen med dejskraberen, pas på du ikke slår for meget luft ud af dejen
Hak valnødderne som du kan lide dem og vend dem i dejen
Beklæd en 20x20 form med bagepapir. Krøl eventuelt bagepapiret godt inden du lægger det i formen, så er det nemmere at få ud i hjørnerne.
Kom dejen i formen og bag den i 15-20 minutter. Den må gerne være lidt klæg indeni.
Hak chokoladen fint. Der må gerne være små stykker i.
Kom dem i en skål til en røremaskine eller en skål hvor du kan bruge et el piskeris
Varm vandet og sukkeret op til 139 grader. Her skal du bruge et termometer
Kom sukkeret over chokoladen
Røremaskine: kom sukkerblandingen over chokoladen ved mellem hastighed, skru herefter op på fuld. Så du får nogle flotte små chokoladekugler
I hånden med elpisker: Hæld sukkerblandingen ved over chokoladen, mens du pisker kraftigt. Pisk indtil massen er blevet kugler. Det kan tage lidt tid.
Det overskydende kan sagtens gemmes i lufttæt dåse, hvor det kan holde længe.
Pil pistacienødder så du har 60 gram
Kog pistacienødderne i 1 time og 15 minutter i meget vand. Har du en trykkoger så kan du gøre det på en halv time
Nødder skal blive møre, så de er nemme at lave til en pure
Når nødderne er kolde, kan det være en god ide at fjerne inder skallen, Det giver en mere grøn farve på pistaciepastaen
Kog sukker og vand op så sukkeret er opløst
Kom pistacienødderne i en minihakker og hæld sukkersiruppen ved. Du skal være sikker på at glasset kan holde til varm sirup
Blend massen til den er homogen og glat
Pisk 50 gram pistaciepasta sammen med de øvrige ingredienser til en lind masse
Kom massen i en sifon flaske. Tryk 2 patroner i og ryst sifon flasken godt
Tryk dejen ud i små plastik kopper, hvis det er kan du med en gaffel lave et par lufthuller i bunden inden. fyld maksimal koppen 3/4 del op
Kom dem i mikroovnen 1 minut ved fuld varm
Stil dem til afkøling
Når de er kolde kan de klippes ud af koppen. Lad dem tørre 20 minutter og put dem så en lufttæt boks til du skal bruge dem, ellers bliver de tørre meget hurtig.
Kom fløde, chokolade og vaniljepulver i en gryde. Lad det næsten komme op til kogepunktet og når chokoladen er smeltet tager du det af varmen og pisker lidt i massen til den er homogen.
Stil creamen til afkøling ved stuetemperatur. Du kan sagtens køle det ned i køleskabet, men så skal du tage det ud et par timer inden du skal anrette.
Der kan være mange måder at anrette denne dessert på
Find 6 dybe eller flade tallerkener
Sæt to 1/2 spsk. lemoncurd på tallerkenen lidt forskudt overfor hinanden og træk skeen igennem, så du danner en hale
Læg en streg af den krystalliseret chokolade mellem den smalle del lemoncurden
Skær en aflang firkant af brownien. ca. 3x6 cm
Kom chokolade creamen i en sprøjtepose med et almindelig run hul, ikke stjerne tyl
Sprøjt creamen op på brownien enten i toppe eller hvad du synes er flot
Placer kagen i midten af anretningen
Placer 2 quenelle's på tallerken enten fra en quenelle form eller kugl dem op i hånden
Riv små stykker af pistacie sponsen og placer dem på tallerkenen. Omkring 2-3 stykker
Dekorer retten færdig med frisk citronmelisse og nej det er ikke kun fordi det ser flot ud. Men den friske smag fra krydderurten komplimentere de andre smage rigtig godt
Så er du færdig
Jeg ved godt desserten ikke er stor, men den er proppet med smag. Derfor skal den ikke være større
Velbekomme og god fornøjelse 🙂
Har du noget du gerne vil dele ?