Jule andelasagne er en skøn hverdagsret når det skal være ekstra godt og den er fantastisk som gæstemad, da den kan laves på forhånd.
Denne opskrift er til 10-12 personer
Denne opskrift er snart blevet en fast del af julen ved os. Det er en dejlig lasagne som godt nok tager lang tid at lave, men den er fuld af smag og så en lille smule julet. Hvis man skal bruge den til gæster, så kan man starte med at stege anden og lave andesovsen to dage før lasagnen skal bruges. Dagen før koger man så andesovsen med kødet i og laver bechamelsovsen, samt samler lasagnen. På dagen skal den så bare bages. Nemt ikke 🙂
Denne ret er ikke en slankeret, men det behøver alt heller ikke at være. Igen handler det hele om portioner og får man noget frisk salat til lasagnen så bliver man faktisk mæt af et lille stykke. Nyd det her i december og hyg dig lidt en gang imellem. Husk 3 styks reglen i forhold til at synde, så skal det hele nok gå 🙂
Glædelig december derude
Tænd din ovn på 180 grader varmluft
Kom anden i en bradepande, pensel den med olien og krydder med salt og peber på hele anden.
Kom den i ovnen når den er varm i cirka 90-120 minutter
Skræl gulerødderne og løgene og skær begge dele i ca. 1,5x1,5 cm stykker. Det behøver ikke være nøjagtig
Vask bladselleri og fjern lidt af toppen og bunden. Skær stængerne i 1 cm stykker.
Find en stor gryde minimum 4,2 liter, gerne større.
Sæt den over for fuld varme og kom smørret i gryden
Når smørret er smeltet, så tilsæt alle grønsagerne samt tørret timian.
Lad det hele stege ved ved medium til høj varme i 10-12 minutter. Grønsagerne må gerne få lidt farve, men de må ikke bliver brændte.
Når grønsagerne er blevet møre og har fået lidt stegeskorpe. Så tilsæt rødvinen
Lad det koge ved høj varme i cirka 5-7 minutter, så alkohollen forsvinder
Tilsæt de hakkede tomater, vand, tomatpasta, bouillonterninger, saft og skal af appelsinerne samt krydderierne og salt og peber ned til grønsagerne og rødvinen og lad det småsimre i 30 minutter.
Sluk efter de 30 minutter og sovsen stå i stuetemperatur indtil anden er færdig
Når anden er færdig, så stil den ud på køkkenbordet og lad den køle lidt eller helt af.
Når den har en temperatur så du kan røre ved den, så pil alt det sprøde skind af, som er på toppen og gem det. Det skal bruges til topping
Pil alt kødet af anden i mundrette stykker. Du kan enten rive eller skære det.
Kom andekødet i andesovsen.
Lad den røde andesovs småsimre med kødet i, i 1 time
Smag den til med salt og peber og hvis du synes en lille smule honning eller sukker for at runde smagen af
Lad den koge 10 minutter og smag til igen. Husk den må godt smage af noget, for pastaen stjæler noget af smagen
Start 20 minutter før andesovsen er færdig.
Smelt smørret i en 4 liters gryde
Når det er smeltet, så tilsæt melet og lad det stege godt af i 4-5 minutter ved medium varme. Rør en gang imellem i gryden.
Vask imens grønkålen, rib den og skær den i grove stykker.
Tilsæt mælken lidt efter lidt og pisk melklumperne godt ud.
Skulle det ske at du kan se der er klumper tilbage i sovsen, så kan du presse sovsen igennem et si og derved fjerne dem.
Sovsen må godt blive lidt tynd, da der skal ost i. Husk at kog sovsen godt op hver gang du har tilføjet noget mælk. Jeg plejer at tilsætte cirka en halv liter hver gang.
Når alt mælken er i, så riv muskat nødden ned i og smag til. Der skal cirka en hel nød til.
Tilsæt osten og lad det smelte og smag bechamelsovsen til med salt og peber og igen så må den gerne være lidt kraftig i smag.
Tilsæt den hakkede grønkål og lad den blive lidt blød i den varme sovs.
Hak skindet fra anden rigtig fint med en kniv.
Bland det med raspen, den tørrede timian og den revet ost.
Start med at tænde din ovn på 200 grader
Denne opskrift giver cirka 2 bradepander i størrelse: 26 x 38,5 cm, men du kan sagtens bruge andre størrelser
Du bestemmer selvfølgelig selv hvordan du ligger din lasagne sammen, men dette er denne måde jeg gør det på 🙂
Start med den røde andesovs i bunden, så et lag pasta. Herefter et lag med blanding af den røde andesovs og bechamelsovs, så pasta. Derefter et lag med rød sovs, pastalag og så et helt lag på toppen med bechamelsovsen.
Slut af med den crunchy andetopping
Kom lasagnen i ovnen i 30-40 minutter
Så er der serveret og glædelig jul 🙂
Der er altid rart at få noget grønt til lasagne og du kan lave mange typer salat til. Jeg har på min blog denne opskrift Julesalat med kirsebær sirup som fungerer rigtig godt til denne ret
Ingredients
Directions
Denne opskrift er til 10-12 personer
Denne opskrift er snart blevet en fast del af julen ved os. Det er en dejlig lasagne som godt nok tager lang tid at lave, men den er fuld af smag og så en lille smule julet. Hvis man skal bruge den til gæster, så kan man starte med at stege anden og lave andesovsen to dage før lasagnen skal bruges. Dagen før koger man så andesovsen med kødet i og laver bechamelsovsen, samt samler lasagnen. På dagen skal den så bare bages. Nemt ikke 🙂
Denne ret er ikke en slankeret, men det behøver alt heller ikke at være. Igen handler det hele om portioner og får man noget frisk salat til lasagnen så bliver man faktisk mæt af et lille stykke. Nyd det her i december og hyg dig lidt en gang imellem. Husk 3 styks reglen i forhold til at synde, så skal det hele nok gå 🙂
Glædelig december derude
Tænd din ovn på 180 grader varmluft
Kom anden i en bradepande, pensel den med olien og krydder med salt og peber på hele anden.
Kom den i ovnen når den er varm i cirka 90-120 minutter
Skræl gulerødderne og løgene og skær begge dele i ca. 1,5x1,5 cm stykker. Det behøver ikke være nøjagtig
Vask bladselleri og fjern lidt af toppen og bunden. Skær stængerne i 1 cm stykker.
Find en stor gryde minimum 4,2 liter, gerne større.
Sæt den over for fuld varme og kom smørret i gryden
Når smørret er smeltet, så tilsæt alle grønsagerne samt tørret timian.
Lad det hele stege ved ved medium til høj varme i 10-12 minutter. Grønsagerne må gerne få lidt farve, men de må ikke bliver brændte.
Når grønsagerne er blevet møre og har fået lidt stegeskorpe. Så tilsæt rødvinen
Lad det koge ved høj varme i cirka 5-7 minutter, så alkohollen forsvinder
Tilsæt de hakkede tomater, vand, tomatpasta, bouillonterninger, saft og skal af appelsinerne samt krydderierne og salt og peber ned til grønsagerne og rødvinen og lad det småsimre i 30 minutter.
Sluk efter de 30 minutter og sovsen stå i stuetemperatur indtil anden er færdig
Når anden er færdig, så stil den ud på køkkenbordet og lad den køle lidt eller helt af.
Når den har en temperatur så du kan røre ved den, så pil alt det sprøde skind af, som er på toppen og gem det. Det skal bruges til topping
Pil alt kødet af anden i mundrette stykker. Du kan enten rive eller skære det.
Kom andekødet i andesovsen.
Lad den røde andesovs småsimre med kødet i, i 1 time
Smag den til med salt og peber og hvis du synes en lille smule honning eller sukker for at runde smagen af
Lad den koge 10 minutter og smag til igen. Husk den må godt smage af noget, for pastaen stjæler noget af smagen
Start 20 minutter før andesovsen er færdig.
Smelt smørret i en 4 liters gryde
Når det er smeltet, så tilsæt melet og lad det stege godt af i 4-5 minutter ved medium varme. Rør en gang imellem i gryden.
Vask imens grønkålen, rib den og skær den i grove stykker.
Tilsæt mælken lidt efter lidt og pisk melklumperne godt ud.
Skulle det ske at du kan se der er klumper tilbage i sovsen, så kan du presse sovsen igennem et si og derved fjerne dem.
Sovsen må godt blive lidt tynd, da der skal ost i. Husk at kog sovsen godt op hver gang du har tilføjet noget mælk. Jeg plejer at tilsætte cirka en halv liter hver gang.
Når alt mælken er i, så riv muskat nødden ned i og smag til. Der skal cirka en hel nød til.
Tilsæt osten og lad det smelte og smag bechamelsovsen til med salt og peber og igen så må den gerne være lidt kraftig i smag.
Tilsæt den hakkede grønkål og lad den blive lidt blød i den varme sovs.
Hak skindet fra anden rigtig fint med en kniv.
Bland det med raspen, den tørrede timian og den revet ost.
Start med at tænde din ovn på 200 grader
Denne opskrift giver cirka 2 bradepander i størrelse: 26 x 38,5 cm, men du kan sagtens bruge andre størrelser
Du bestemmer selvfølgelig selv hvordan du ligger din lasagne sammen, men dette er denne måde jeg gør det på 🙂
Start med den røde andesovs i bunden, så et lag pasta. Herefter et lag med blanding af den røde andesovs og bechamelsovs, så pasta. Derefter et lag med rød sovs, pastalag og så et helt lag på toppen med bechamelsovsen.
Slut af med den crunchy andetopping
Kom lasagnen i ovnen i 30-40 minutter
Så er der serveret og glædelig jul 🙂
Der er altid rart at få noget grønt til lasagne og du kan lave mange typer salat til. Jeg har på min blog denne opskrift Julesalat med kirsebær sirup som fungerer rigtig godt til denne ret
Har du noget du gerne vil dele ?