Lige nu er rabarberne bare så gode og jordbær sammen med er altid en klassiker. Prøv min sommerdessert den er rigtig god til gæster og hvis du vil forkæle dig selv.
Denne opskrift er til 4 personer
Jeg har så mange rabarber i haven og de skal da klart bruges. Det er altid godt i en dessert med noget koldt, noget varmt og så noget knas. Her får du det hele. Lad dig ikke blive forskrækket af forberedelsestiden. Den bliver høj fordi jordbærisen gerne skal trække 24 timer inden den skal blandes færdig og fryses.
Selvom man vil have en sund livsstil, så skal der være plads til dessert. Ellers bliver livet for kedelig. Igen det handler om mængde. jeg håber du vil nyde denne opskrift og vil skrive en lille kommentar. God sommer
Tag jordbærende op af fryseren og kom dem i køleskabet, så de kan tø langsomt op.
Har du glemt det, så kan du også tø dem op i mikroen 🙂
Kom fløde, mælk, vanilje og hele kaffebønner (hvis du bruger det) i en gryde og varm det op til det lige når kogepunktet
Det må ikke komme over kogepunktet. Gør det så skal det køle lidt inden det kommer i æggemassen
Når både æggemassen og flødemassen er klar
Så skal du under piskning hælde flødemassen langsomt over i æggemassen. Pisk til du kan se massen er helt samlet og ikke længere
Kom ismassen tilbage i gryden og kog den op til 85 grader. Brug gerne et termometer
Ta ismassen af varmen og lad den køle af. Si massen eller ta alle de hele kaffekapsler op. Når ismassen er afkølet kan du komme den i en beholder og sætte den i køleskabet til næste dag.
Ta ismassen ud af køleskabet.
Blend enten i en blender eller med en stavblender jordbærrene, så du får en jævn pure.
Bland pureen i ismassen.
Hvis du bruger en ismaskine
Kom ismassen i maskinen, og kør den indtil den når ca. softis konsistens. Kom den i fryseren enten i en stor form eller portionsanrettet.
Hvis du ikke har en ismaskine
Så kom jordbærisen i en boks og sæt den direkte i fryseren. Rør i den ca. hver 30 minut indtil den er frossen. Så du får en mere lækker is uden krystaller.
Hak chokoladen fint. Der må gerne være små stykker i.
Kom dem i en skål til en røremaskine eller en skål hvor du kan bruge et el piskeris
Varm vandet og sukkeret op til 139 grader. Her skal du bruge et termometer
Kom sukkeret over den hvide chokolade
Røremaskine: kom sukkerblandingen over chokoladen ved mellem hastighed, skru herefter op på fuld. Så du får nogle flotte små chokoladekugler
I hånden med elpisker: Hæld sukkerblandingen ved over chokoladen, mens du pisker kraftigt. Pisk indtil massen er blevet kugler. Det kan tage lidt tid.
Det overskydende kan sagtens gemmes i lufttæt dåse, hvor det kan holde længe.
Tænd din ovn på 175 grader varmluft
Skær toppen af rabarberne, behold bunden. Der er rigtig meget god rabarbersmag i bunden.
Vask rabarberne og skær dem i ca. 5-6 cm stænger
Kom dem i et ovnfast fad og drys med sukker og vaniljepulver.
Kom rabarberne i ovnen i 15-20 minutter til de er møre
Find 4 dybe tallerkener
Fordel de bagte rabarber og rabarbersaften i hver tallerken
Placer en kugle jordbæris ovenpå og drys med 1 spsk. krystalliseret hvid chokolade
Pynt af med citronmelisse
Server og spis hurtig desserten inden isen smelter
God sommer
Ingredients
Directions
Denne opskrift er til 4 personer
Jeg har så mange rabarber i haven og de skal da klart bruges. Det er altid godt i en dessert med noget koldt, noget varmt og så noget knas. Her får du det hele. Lad dig ikke blive forskrækket af forberedelsestiden. Den bliver høj fordi jordbærisen gerne skal trække 24 timer inden den skal blandes færdig og fryses.
Selvom man vil have en sund livsstil, så skal der være plads til dessert. Ellers bliver livet for kedelig. Igen det handler om mængde. jeg håber du vil nyde denne opskrift og vil skrive en lille kommentar. God sommer
Tag jordbærende op af fryseren og kom dem i køleskabet, så de kan tø langsomt op.
Har du glemt det, så kan du også tø dem op i mikroen 🙂
Kom fløde, mælk, vanilje og hele kaffebønner (hvis du bruger det) i en gryde og varm det op til det lige når kogepunktet
Det må ikke komme over kogepunktet. Gør det så skal det køle lidt inden det kommer i æggemassen
Når både æggemassen og flødemassen er klar
Så skal du under piskning hælde flødemassen langsomt over i æggemassen. Pisk til du kan se massen er helt samlet og ikke længere
Kom ismassen tilbage i gryden og kog den op til 85 grader. Brug gerne et termometer
Ta ismassen af varmen og lad den køle af. Si massen eller ta alle de hele kaffekapsler op. Når ismassen er afkølet kan du komme den i en beholder og sætte den i køleskabet til næste dag.
Ta ismassen ud af køleskabet.
Blend enten i en blender eller med en stavblender jordbærrene, så du får en jævn pure.
Bland pureen i ismassen.
Hvis du bruger en ismaskine
Kom ismassen i maskinen, og kør den indtil den når ca. softis konsistens. Kom den i fryseren enten i en stor form eller portionsanrettet.
Hvis du ikke har en ismaskine
Så kom jordbærisen i en boks og sæt den direkte i fryseren. Rør i den ca. hver 30 minut indtil den er frossen. Så du får en mere lækker is uden krystaller.
Hak chokoladen fint. Der må gerne være små stykker i.
Kom dem i en skål til en røremaskine eller en skål hvor du kan bruge et el piskeris
Varm vandet og sukkeret op til 139 grader. Her skal du bruge et termometer
Kom sukkeret over den hvide chokolade
Røremaskine: kom sukkerblandingen over chokoladen ved mellem hastighed, skru herefter op på fuld. Så du får nogle flotte små chokoladekugler
I hånden med elpisker: Hæld sukkerblandingen ved over chokoladen, mens du pisker kraftigt. Pisk indtil massen er blevet kugler. Det kan tage lidt tid.
Det overskydende kan sagtens gemmes i lufttæt dåse, hvor det kan holde længe.
Tænd din ovn på 175 grader varmluft
Skær toppen af rabarberne, behold bunden. Der er rigtig meget god rabarbersmag i bunden.
Vask rabarberne og skær dem i ca. 5-6 cm stænger
Kom dem i et ovnfast fad og drys med sukker og vaniljepulver.
Kom rabarberne i ovnen i 15-20 minutter til de er møre
Find 4 dybe tallerkener
Fordel de bagte rabarber og rabarbersaften i hver tallerken
Placer en kugle jordbæris ovenpå og drys med 1 spsk. krystalliseret hvid chokolade
Pynt af med citronmelisse
Server og spis hurtig desserten inden isen smelter
God sommer
Har du noget du gerne vil dele ?