Cirka 2,5 time så er der nybagt speltrugbrød og det kræver ikke mere en 10 minutters arbejde for dig. Prøv det nu 🙂
Denne opskrift giver ca. 2 små rugbrød eller 1 stort
Det her er ikke et helt normalt rugbrød, men det smager rigtig godt og det fylder ligeså godt som et rigtigt rugbrød. Hvis du gerne vil have det mørkere kan du bruge mørk maltmel i stedet for lyst.
Det bliver ikke nemmere
Vej meltyperne og bland dem grundigt.
Afvej de andre ingredienser i samme skål og smulder gæren ned i blandingen. Du må ikke hælde salten ned ovenpå gæren, da gæren så kan tage skade.
Tilsæt alle ingredienser og bland det hele sammen.
Jeg rører dejen sammen på en køkkenmaskine, men du kan også gøre det i hånden. Dejen må bare ikke æltes.
Del dejen op i de to smurte rugbrødsforme. Stil dejen til hævning i 1 time
Denne dej hæver ikke meget op
Tænd din ovn på 170 grader varmluft
Bag brødene i midten af ovnen i 1 time og 15 minutter
Ta brødet ud og lad det køle af i formen i 10 minutter inden det vendes ud på en rist.
Velbekomme 🙂
Ingredients
Directions
Denne opskrift giver ca. 2 små rugbrød eller 1 stort
Det her er ikke et helt normalt rugbrød, men det smager rigtig godt og det fylder ligeså godt som et rigtigt rugbrød. Hvis du gerne vil have det mørkere kan du bruge mørk maltmel i stedet for lyst.
Det bliver ikke nemmere
Vej meltyperne og bland dem grundigt.
Afvej de andre ingredienser i samme skål og smulder gæren ned i blandingen. Du må ikke hælde salten ned ovenpå gæren, da gæren så kan tage skade.
Tilsæt alle ingredienser og bland det hele sammen.
Jeg rører dejen sammen på en køkkenmaskine, men du kan også gøre det i hånden. Dejen må bare ikke æltes.
Del dejen op i de to smurte rugbrødsforme. Stil dejen til hævning i 1 time
Denne dej hæver ikke meget op
Tænd din ovn på 170 grader varmluft
Bag brødene i midten af ovnen i 1 time og 15 minutter
Ta brødet ud og lad det køle af i formen i 10 minutter inden det vendes ud på en rist.
Velbekomme 🙂
Har du noget du gerne vil dele ?