Hjemmelavet syltet pomeransskal er et must i vores hjem til alle julens lækre bagværk og det smager bare bedre.
Denne opskrift giver 650 gram færdig pomeransskal.
Jeg havde i mange år hørt fra flere, vil du ikke nok lade være med at tilsætte pomeransskal i julekagerne, for vi er ikke så vild med det. Derfor gik jeg i gang med at lave min egen pomeransskal og nu har ingen nogen imod smagen. Det er lettere at lave end du tror
Skær skrallen af alle appelsinerne. Forsøg ikke at få for meget at det hvide med. Jeg synes den nemmeste måde er at skære top og bund af og derefter skære ned langs skrallen.
Hæld alt skrallen op i en gryde og kom vand på til det dækker.
Sæt det fuld varme, indtil vandet koger. Kasser vandet, fyld nyt på og kog skallerne op igen. Gør gerne dette 2-3 gange. Så kan du fjerne en del af bitterheden
Når du har blancheret appelsinskallerne 2-3 gange
Så tilsæt de 3 dl vand, sukkeret og vaniljekornene og stangen.
Lad det hele koge for mellem varme 1,5 time. Karamellen må kun blive svag gylden.
Pas på det ikke koger over
Når skallerne har kogt, så tag dem af varmen
Rør lidt i dem i løbet af de næste 15 minutter.
Når det er kølet lidt ned, så hæld det ud på en bageplade og skil skallerne fra hinanden. Lad dem tørre
Nu er pomeransskallen klar til brug
Den kan bruges i juleboller, julemysli, kager, småkager eller anden bagværk.
Jeg ønsker dig en glædelig jul
Ingredients
Directions
Denne opskrift giver 650 gram færdig pomeransskal.
Jeg havde i mange år hørt fra flere, vil du ikke nok lade være med at tilsætte pomeransskal i julekagerne, for vi er ikke så vild med det. Derfor gik jeg i gang med at lave min egen pomeransskal og nu har ingen nogen imod smagen. Det er lettere at lave end du tror
Skær skrallen af alle appelsinerne. Forsøg ikke at få for meget at det hvide med. Jeg synes den nemmeste måde er at skære top og bund af og derefter skære ned langs skrallen.
Hæld alt skrallen op i en gryde og kom vand på til det dækker.
Sæt det fuld varme, indtil vandet koger. Kasser vandet, fyld nyt på og kog skallerne op igen. Gør gerne dette 2-3 gange. Så kan du fjerne en del af bitterheden
Når du har blancheret appelsinskallerne 2-3 gange
Så tilsæt de 3 dl vand, sukkeret og vaniljekornene og stangen.
Lad det hele koge for mellem varme 1,5 time. Karamellen må kun blive svag gylden.
Pas på det ikke koger over
Når skallerne har kogt, så tag dem af varmen
Rør lidt i dem i løbet af de næste 15 minutter.
Når det er kølet lidt ned, så hæld det ud på en bageplade og skil skallerne fra hinanden. Lad dem tørre
Nu er pomeransskallen klar til brug
Den kan bruges i juleboller, julemysli, kager, småkager eller anden bagværk.
Jeg ønsker dig en glædelig jul
Har du noget du gerne vil dele ?