Halloweenkage med gulerødder, ananas og sødkartoffel topping. Der er over 1 kilo grønsager og frugt i denne kage, se det er scary 🙂 Prøv den
Denne kage er ca. til 10-12 personer
I år til Halloween ville jeg gerne prøve at gøre noget anderledes, derfor har jeg prøvet at lave en kage som indeholder så mange grønsager og frugt som muligt. Det er specielt toppingen på denne halloweenkage som er lidt anderledes da den består af flødeost og en masse sødkartoffel, samt lidt appelsin og lime, for at give den lidt syrlighed.
Det kan være en god ide når du skal dekorere din kage at ridse mønstret op i kagen med en kniv inden du går i gang, så du har nogle linjer at følge... Dem kan du nemli altid viske ud med en spatel, det kan du ikke så godt med glasuren. Jeg håber du får en masse sjov med denne kage spooky halloween
Start med at tænde ovnen på 175 grader
Ta herefter smør og æg ud af køleskabet. Så det kan begynde at temperere
Skrald og riv gulerødderne på den grove side.
Hak dadler og ananas i små stykker og vej tranebærrene af
Kom gulerødder, dadler, ananas og tranebær i en skål. Riv appelsinskal og pres det halve af saften udover grønsags/frugt blandingen. Stil det til side
Rør smør, sukker og vanilje sammen enten i en rørmaskine med en k-spade eller med et elektrisk piskeris. Det skal røres hvidt og luftigt
Slå æggene ud i en skål og tilsæt dem til smørblandingen 1 efter 1. Husk at rør hver æg godt ud inden du tilføjer det næste.
Vej mel, bagepulver, kanel og salt af i en skål. Bagepulver og salt må ikke gerne røre hinanden, før det skal i kagen.
Vend melblandingen i smørblandingen med en dejskraber og rør det lige akkurat sammen.
Hæld grønsagerne i blandingen og vend det godt rundt
Beklæd en 27 cm springform med krøllet bagepapir. Grunden til at jeg krøller det godt sammen inden jeg beklæder formen er for at undgå hårde kanter på kagen fra bagepapiret. Du kan også smøre formens kanter og bund med smør og mel.
Fordel kagen i formen og jævn den ud
Kom kagen i ovnen ved de 175 grader i ca. 40-45 minutter.. Kan godt ske den skal have 5 minutter længere alt efter hvordan din ovn bager. Stik en nål eller noget andet i midten af kagen og kommer den op ren, så er kagen klar 🙂
Skræl 600 gram sødkartoffel og skær det i 1,5 x 1,5 cm stykker
Hæld kartoflerne i en gryde med vand og kog dem i ca. 20-25 minutter. For en gang skyld skal der ikke salt i vandet 🙂
Kartoflerne skal gerne være meget bløde, jo nemmere er de at mase ud.
Når de er klar, så vend dem ud i et sig og lad dem køle helt af
Når bunden af halloweenkagen er klar, så sæt den til afkøling i formen i ca. 15-20 minutter. Befri herefter kagen fra formen og lad den køle af på en rist til den er helt kold
Når sødkartoflerne er helt kolde så skal de moses og tilsættes flødeosten, så det kan blive en homogenmasse. Smag herefter frostingen med resten af appelsinsaften, lime og salt. Så den får en god balance mellem sødt, surt og salt.
Hvis du vil kan du godt tilføje lidt orange gelefrugtfarve til blandingen, for at få lidt mere orange farve. Brug ikke det flydende, da det vil ødelægge massen
Spred sødkartoffelfrostingen ud i et jævnt lag på kagen
Bland en meget fast frosting med flormelis, vand og kakao. Den må ikke løbe, for så får du ikke et rent design. Hvis du vil kan du også tilsætte sort gelefarve her for at få mere kontrast 🙂
Rids mønstret op på kagen. Du kan både lave et græskarhoved, et spindelvæv, en edderkop eller et skull. Der er mange muligheder.
Når du har lavet dit design, så skal kagen gerne lige i køleskabet for at blive helt fast i toppingen.
Kagen og topping kan sagtens laves dagen før kagen skal bruges, men jeg vil anbefale at designet laves på dagen hvor den skal spises.
Glædelig halloween
Ingredients
Directions
Denne kage er ca. til 10-12 personer
I år til Halloween ville jeg gerne prøve at gøre noget anderledes, derfor har jeg prøvet at lave en kage som indeholder så mange grønsager og frugt som muligt. Det er specielt toppingen på denne halloweenkage som er lidt anderledes da den består af flødeost og en masse sødkartoffel, samt lidt appelsin og lime, for at give den lidt syrlighed.
Det kan være en god ide når du skal dekorere din kage at ridse mønstret op i kagen med en kniv inden du går i gang, så du har nogle linjer at følge... Dem kan du nemli altid viske ud med en spatel, det kan du ikke så godt med glasuren. Jeg håber du får en masse sjov med denne kage spooky halloween
Start med at tænde ovnen på 175 grader
Ta herefter smør og æg ud af køleskabet. Så det kan begynde at temperere
Skrald og riv gulerødderne på den grove side.
Hak dadler og ananas i små stykker og vej tranebærrene af
Kom gulerødder, dadler, ananas og tranebær i en skål. Riv appelsinskal og pres det halve af saften udover grønsags/frugt blandingen. Stil det til side
Rør smør, sukker og vanilje sammen enten i en rørmaskine med en k-spade eller med et elektrisk piskeris. Det skal røres hvidt og luftigt
Slå æggene ud i en skål og tilsæt dem til smørblandingen 1 efter 1. Husk at rør hver æg godt ud inden du tilføjer det næste.
Vej mel, bagepulver, kanel og salt af i en skål. Bagepulver og salt må ikke gerne røre hinanden, før det skal i kagen.
Vend melblandingen i smørblandingen med en dejskraber og rør det lige akkurat sammen.
Hæld grønsagerne i blandingen og vend det godt rundt
Beklæd en 27 cm springform med krøllet bagepapir. Grunden til at jeg krøller det godt sammen inden jeg beklæder formen er for at undgå hårde kanter på kagen fra bagepapiret. Du kan også smøre formens kanter og bund med smør og mel.
Fordel kagen i formen og jævn den ud
Kom kagen i ovnen ved de 175 grader i ca. 40-45 minutter.. Kan godt ske den skal have 5 minutter længere alt efter hvordan din ovn bager. Stik en nål eller noget andet i midten af kagen og kommer den op ren, så er kagen klar 🙂
Skræl 600 gram sødkartoffel og skær det i 1,5 x 1,5 cm stykker
Hæld kartoflerne i en gryde med vand og kog dem i ca. 20-25 minutter. For en gang skyld skal der ikke salt i vandet 🙂
Kartoflerne skal gerne være meget bløde, jo nemmere er de at mase ud.
Når de er klar, så vend dem ud i et sig og lad dem køle helt af
Når bunden af halloweenkagen er klar, så sæt den til afkøling i formen i ca. 15-20 minutter. Befri herefter kagen fra formen og lad den køle af på en rist til den er helt kold
Når sødkartoflerne er helt kolde så skal de moses og tilsættes flødeosten, så det kan blive en homogenmasse. Smag herefter frostingen med resten af appelsinsaften, lime og salt. Så den får en god balance mellem sødt, surt og salt.
Hvis du vil kan du godt tilføje lidt orange gelefrugtfarve til blandingen, for at få lidt mere orange farve. Brug ikke det flydende, da det vil ødelægge massen
Spred sødkartoffelfrostingen ud i et jævnt lag på kagen
Bland en meget fast frosting med flormelis, vand og kakao. Den må ikke løbe, for så får du ikke et rent design. Hvis du vil kan du også tilsætte sort gelefarve her for at få mere kontrast 🙂
Rids mønstret op på kagen. Du kan både lave et græskarhoved, et spindelvæv, en edderkop eller et skull. Der er mange muligheder.
Når du har lavet dit design, så skal kagen gerne lige i køleskabet for at blive helt fast i toppingen.
Kagen og topping kan sagtens laves dagen før kagen skal bruges, men jeg vil anbefale at designet laves på dagen hvor den skal spises.
Glædelig halloween
Har du noget du gerne vil dele ?