Hakkebøf med kartofler og fennikelsalat er en anden variation af en klassiker hakkebøf med bløde løg og sovs. Her med lidt flere grønsager 🙂
Denne opskrift er til 4 personer
Denne version er mere en sommerudgave af en ellers klassisk ret. Faktisk så er kødet den største synder her hvad angår kalorier men når man kører med lav fedtprocent i sit kød, så får man også mere protein, som gør at du ikke kan spise så meget. Personlig er jeg ikke så meget til den klassiske version af denne ret, jeg synes den bliver lidt for tung for mig og det galte også inden mit vægttab. Her får du en god mængde kød, gode kartofler og så en frisk salat med toner af anis og syre til at balancere det hele ud. Du kan også sagtens lave det til en grillaften. Prøv opskriften og sig mig hvad du synes.
Ta gerne kødet ud af køleskabet lidt før det skal bruges, så det ikke er koldt.
Da kartoflerne er det der tager længst tid at få i gang så starter vi der
Vask kartoflerne og kom dem i en gryde sammen med vand. Sæt dem på komfuret på fuld blus
Del kødet op i portioner og ælt det, så det bliver mere sammenhængende.
Jeg "kaster" det ofte mellem mine hænder, så friktionen bløder fedtet op og farsen bliver mere sammenhængende. Gør det 3-4 minutter
Når vandet koger så tilsæt saltet. Ved godt det er meget salt men du spiser det jo ikke det tilføjer bare smag.
Lad kartoflerne koge 15-20 minutter og hvis det er så lad dem trække lidt bagefter. Er de for tidlige færdig, så dæk dem til indtil det andet er klar.
Sæt en pande over med olie og varm den godt op
Form hakkebøfferne og hak dem med en kniv så der kommer riller i dem. Krydder med salt og peber
Kom smør på panden og lad det smelte
Når olie og smør er godt varmt, så kom bøfferne på.
Alt efter tykkelse, så giv dem 7-10 minutter på hver side. Mærk på dem om de giver lidt efter. Jo mere de giver efter desto rødere er de.
Snit spidskålen og fenniklen fint og kom det i en skål
Skær forårsløg i tynde ringe og kom dem i
Vask agurken og brug en kartoffelskræller til at lave tynde bånd indtil du kommer ind til den bløde stok. Den kan du spise 🙂
Vend agurken ofte så strimlerne ikke bliver så brede
Kom dem i skålen
Kom olivenolie, skal og saft af citronen i, samt friskkværnet peber og 1/4 del af dilden, som lige er blevet hakket fint.
Vend det hele rundt i salaten
Drys med resten af dilden og græskarkerner
Så er den klar
Der er ikke så meget at gøre her
Kom hakkebøffen på en tallerken, det samme med kartoflerne og læg en portion salat ved siden af det hele
Velbekomme 🙂
Ingredients
Directions
Denne opskrift er til 4 personer
Denne version er mere en sommerudgave af en ellers klassisk ret. Faktisk så er kødet den største synder her hvad angår kalorier men når man kører med lav fedtprocent i sit kød, så får man også mere protein, som gør at du ikke kan spise så meget. Personlig er jeg ikke så meget til den klassiske version af denne ret, jeg synes den bliver lidt for tung for mig og det galte også inden mit vægttab. Her får du en god mængde kød, gode kartofler og så en frisk salat med toner af anis og syre til at balancere det hele ud. Du kan også sagtens lave det til en grillaften. Prøv opskriften og sig mig hvad du synes.
Ta gerne kødet ud af køleskabet lidt før det skal bruges, så det ikke er koldt.
Da kartoflerne er det der tager længst tid at få i gang så starter vi der
Vask kartoflerne og kom dem i en gryde sammen med vand. Sæt dem på komfuret på fuld blus
Del kødet op i portioner og ælt det, så det bliver mere sammenhængende.
Jeg "kaster" det ofte mellem mine hænder, så friktionen bløder fedtet op og farsen bliver mere sammenhængende. Gør det 3-4 minutter
Når vandet koger så tilsæt saltet. Ved godt det er meget salt men du spiser det jo ikke det tilføjer bare smag.
Lad kartoflerne koge 15-20 minutter og hvis det er så lad dem trække lidt bagefter. Er de for tidlige færdig, så dæk dem til indtil det andet er klar.
Sæt en pande over med olie og varm den godt op
Form hakkebøfferne og hak dem med en kniv så der kommer riller i dem. Krydder med salt og peber
Kom smør på panden og lad det smelte
Når olie og smør er godt varmt, så kom bøfferne på.
Alt efter tykkelse, så giv dem 7-10 minutter på hver side. Mærk på dem om de giver lidt efter. Jo mere de giver efter desto rødere er de.
Snit spidskålen og fenniklen fint og kom det i en skål
Skær forårsløg i tynde ringe og kom dem i
Vask agurken og brug en kartoffelskræller til at lave tynde bånd indtil du kommer ind til den bløde stok. Den kan du spise 🙂
Vend agurken ofte så strimlerne ikke bliver så brede
Kom dem i skålen
Kom olivenolie, skal og saft af citronen i, samt friskkværnet peber og 1/4 del af dilden, som lige er blevet hakket fint.
Vend det hele rundt i salaten
Drys med resten af dilden og græskarkerner
Så er den klar
Der er ikke så meget at gøre her
Kom hakkebøffen på en tallerken, det samme med kartoflerne og læg en portion salat ved siden af det hele
Velbekomme 🙂
Har du noget du gerne vil dele ?