Gulerodssalat med tranebær, appelsin og bladselleri god som tilbehør til kød eller som frokost i sig selv. Rigtig god til et vægttab
Til 4 personer som tilbehør til aftensmad eller 2 personer som hovedmåltid.
Rigtig mange kender den klassiske gulerodssalat med gulerødder, citronsaft og ofte rosiner. Her har jeg lavet den i en luksus version, som tilbyder lidt flere nuancer i smagen. I opskriften bruger en en foodprocessor for at spare tid, men du kan jo sagtens rive gulerødderne på et rivejern og snittet spidskålet fint med en kniv. Ingen problemer. Dressingen på denne salat indeholder ikke olie og derfor så får den ikke tilført ekstra kalorier.
Start med at skrælle og fjerne ender fra gulerødderne
Skær spidskålet i stykker, som kan gå i din foodprocessor.
Riv begge dele i foodprocessoren på det grove rivejern. Hvis du ikke har en foodprocessor, så brug et almindelig rivejern og en kniv.
Kom det hele i en skål
Vask og fjern enderne fra bladsellerierne og skær stængerne i ca. 1 cm stykker
Kom dem i skålen
Skær skallen af appelsinen som skal i salaten og skær kødet op i mindre stykker.
Kom dem i skålen
Vej tranebær og mandler af (hvis du vil kan du hakke mandlerne groft)
Hak persillen let
Kom det hele i skålen
Press appelsinsaft og citronsaft over salaten og drys med salten. Det er rigtig godt hvis det er friskkværnet salt.
Vend det hele godt rundt
Så er den klar
Ingredients
Directions
Til 4 personer som tilbehør til aftensmad eller 2 personer som hovedmåltid.
Rigtig mange kender den klassiske gulerodssalat med gulerødder, citronsaft og ofte rosiner. Her har jeg lavet den i en luksus version, som tilbyder lidt flere nuancer i smagen. I opskriften bruger en en foodprocessor for at spare tid, men du kan jo sagtens rive gulerødderne på et rivejern og snittet spidskålet fint med en kniv. Ingen problemer. Dressingen på denne salat indeholder ikke olie og derfor så får den ikke tilført ekstra kalorier.
Start med at skrælle og fjerne ender fra gulerødderne
Skær spidskålet i stykker, som kan gå i din foodprocessor.
Riv begge dele i foodprocessoren på det grove rivejern. Hvis du ikke har en foodprocessor, så brug et almindelig rivejern og en kniv.
Kom det hele i en skål
Vask og fjern enderne fra bladsellerierne og skær stængerne i ca. 1 cm stykker
Kom dem i skålen
Skær skallen af appelsinen som skal i salaten og skær kødet op i mindre stykker.
Kom dem i skålen
Vej tranebær og mandler af (hvis du vil kan du hakke mandlerne groft)
Hak persillen let
Kom det hele i skålen
Press appelsinsaft og citronsaft over salaten og drys med salten. Det er rigtig godt hvis det er friskkværnet salt.
Vend det hele godt rundt
Så er den klar
Har du noget du gerne vil dele ?