Gratineret spaghetti er en gammel familieret, som på mange måder ikke lever op til en sund kost. Men den smager godt. Prøv opskriften her
Denne opskrift er til 4 personer
Selvom vi lever overvejende sundt herhjemme, så en gange imellem så kommer de retter op som jeg har fået i barndommen og det er ikke dem alle der er lige sunde. Den en af dem er denne her gratineret spaghetti. Jeg har mange minder med denne ret, det var ofte noget vi fik om fredag. Fredag var tit pastadag hjemme hos os. Der er noget hyggeligt over denne ret og den er nem at lave i forvejen hvis man vil det, så den bare skal i ovnen
Hvis man vil kan man sagtens lave retten i en sundere version, som du kan se i ingredienslisten. Derved får man flere proteiner ind og knap så mange kalorier, men prøv den i den originale version der er den også god og igen meget handler om mængde. 🙂
God fornøjelse med opskriften og glem ikke at smide en kommentar.
Start med at sætte en gryde over med vand på fuld blus
Afvej pasta, så det er klar
Mens vandet kommet til at koge, så kan du hakke løg og hvidløg fint
Når vandet er klar, så salt det godt. Ca. 10 gram salt pr. liter vand.
Ja jeg ved godt det er meget men du skal jo ikke drikke vandet, det skal bare give smag til pastaen
Kom pastaen i vandet og kog pastaen ca. 2 minutter under det der står på pakken, omkring 9-10 minutter. De tilbereder jo videre i ovnen
Tænd din ovn på 200 grader varmluft
Find en gryde til sovs og sæt den over for fuld varme
Kom olivenolie, løg, hvidløg, timian, oregano ned i gryden og lad løgene blive blanke.. Det tager ca. 2-3 minutter
Kom den hakket tomat, sukker og salt og peber ved og lad sovsen koge til pastaen er færdig
Skær pølserne i 1,5 cm stykker og kom dem op i et ovnfast fad
Vej de frosne ærter af og kom dem op til pølserne
Når pastaen er kogt, så skal den drænes og hældes op i det ovnfaste fad til pølserne og ærterne
Ta en ske og bland de tre ting godt sammen
Smag sovsen godt til. Den skal gerne være lidt for pebret og lidt for salt, for pastaen og fløden stjæler noget af smagen
Hæld den over pasta, pølser og ærteblandingen
Hæld fløden over retten og fordel den lidt, så det hele får
Kom retten i ovnen i 30 minutter og så er den klar til at spise
Velbekomme 🙂
Hvis du vil kan du altid lave en salat af iceberg, tomat, agurk og løg til med en olie eddike dressing. Det smager altid godt
Ingredients
Directions
Denne opskrift er til 4 personer
Selvom vi lever overvejende sundt herhjemme, så en gange imellem så kommer de retter op som jeg har fået i barndommen og det er ikke dem alle der er lige sunde. Den en af dem er denne her gratineret spaghetti. Jeg har mange minder med denne ret, det var ofte noget vi fik om fredag. Fredag var tit pastadag hjemme hos os. Der er noget hyggeligt over denne ret og den er nem at lave i forvejen hvis man vil det, så den bare skal i ovnen
Hvis man vil kan man sagtens lave retten i en sundere version, som du kan se i ingredienslisten. Derved får man flere proteiner ind og knap så mange kalorier, men prøv den i den originale version der er den også god og igen meget handler om mængde. 🙂
God fornøjelse med opskriften og glem ikke at smide en kommentar.
Start med at sætte en gryde over med vand på fuld blus
Afvej pasta, så det er klar
Mens vandet kommet til at koge, så kan du hakke løg og hvidløg fint
Når vandet er klar, så salt det godt. Ca. 10 gram salt pr. liter vand.
Ja jeg ved godt det er meget men du skal jo ikke drikke vandet, det skal bare give smag til pastaen
Kom pastaen i vandet og kog pastaen ca. 2 minutter under det der står på pakken, omkring 9-10 minutter. De tilbereder jo videre i ovnen
Tænd din ovn på 200 grader varmluft
Find en gryde til sovs og sæt den over for fuld varme
Kom olivenolie, løg, hvidløg, timian, oregano ned i gryden og lad løgene blive blanke.. Det tager ca. 2-3 minutter
Kom den hakket tomat, sukker og salt og peber ved og lad sovsen koge til pastaen er færdig
Skær pølserne i 1,5 cm stykker og kom dem op i et ovnfast fad
Vej de frosne ærter af og kom dem op til pølserne
Når pastaen er kogt, så skal den drænes og hældes op i det ovnfaste fad til pølserne og ærterne
Ta en ske og bland de tre ting godt sammen
Smag sovsen godt til. Den skal gerne være lidt for pebret og lidt for salt, for pastaen og fløden stjæler noget af smagen
Hæld den over pasta, pølser og ærteblandingen
Hæld fløden over retten og fordel den lidt, så det hele får
Kom retten i ovnen i 30 minutter og så er den klar til at spise
Velbekomme 🙂
Hvis du vil kan du altid lave en salat af iceberg, tomat, agurk og løg til med en olie eddike dressing. Det smager altid godt
Har du noget du gerne vil dele ?