Græskarlinser med helstegt kylling er en dejlig familieret som mætter meget. Man får en masse smag og grønsager, rigtig god til vægttab og så tager retten kun 55 minutter. Opskriften er til 4 personer
Denne opskrift er til 4 personer.
Man snakker altid om fra jord til bord princippet, det må man sige at vi fik i går. Vi havde bøvl med en af vores haner og så var der jo ikke andet for end at smide ham i gryden. Så vi fik kød som var levende 5 timer før han blev spist. Det må vist være det man kalder for frisk kød. Det gode ved denne ret er at den både kan bruges som familie og festret. Da den ser flot ud når den bliver serveret på et fad. Du kan sagtens bruge grønne urter til denne ret, f.eks. koriander, løvstikke, basilikum alternativ persille hvis du vil have lidt mere friskhed.
Bunden af græskar og linser mætter utrolig godt og det giver dig godt med protein, så du er mæt længe efter du har spist. Retten er krydret med spidskommen, kardemomme, kanel, appelsin og andre gode ting. Som gør retten både frisk og sød at spise. Det der tager tiden her er helt klart at stege kyllingen, eller hanen i vores tilfælde. Vil du korte tiden ned så steg et kyllingebryst til i stedet. Så kan du lave retten på 30 minutter.
God fornøjelse
Tænd din ovn på 200 grader varmluft
Rens fuglen grundig under en vandhane og fjern eventuelt fjer der måtte side tilbage på skindet.
Smør den med olivenolie og krydder fuglen både ude og inde med krydderier, salt og peber
Skær appelsinen i 4 stykker og kom den ind i fuglens hulrum. Når du gør det, så er det med til at forhindre at kødet bliver tør og det giver lidt fugt.
Når ovnen er varm, så skru ned på 190 grader. Sæt fuglen ind og lad den stege ca. 50 minutter.
Når fuglen er i ovnen så kan du starte med grønsagerne.
Skær løgene i mellem fine tern og hvidløg i skiver. Stil det til side
Skær butternut squash i tern på ca. 2-3 cm. Det behøver ikke være så nøjagtigt
Stil til side.
Start en gryde op på fuld varme med olivenolie.
Når olien er varm, så skru ned til halv blus
Tilsæt løg, hvidløg, spidskommen, kardemomme. Lad løgene blive glasklare, det tager ca. 5 minutter
Skrue op for varmen igen. På fuld varme
Tilsæt græskaret, krydder med lidt salt og peber. Lad det stege 2-3 minutter. Rør ikke for meget i det
Riv imens skallen af begge appelsiner ned i retten med et fint rivejern
Pres herefter saften ud
Tilsæt vand, kanelstang og bouillonterning. Lad det koge 5-7 minutter.
Tilsæt linserne når fuglen har ca. 15-16 minutter tilbage til den er klar. Lad det småboble.
Vask imens aspargesene og bræk den træet ende af der hvor den selv mener det. Skær dem i stykker på ca. 1 cm
Vask og skær forårsløg i triller
Find mandlerne frem
Gør citronen klar
Tilsæt aspargesene de sidste 2 minutter.
Smag retten til med salt og peber
Find et stort fad. Har du ikke det, så anret på tallerkener
Kom græskarlinserne i bunden. Placer den hele fugl ovenpå
Drys med forårsløg og mandler.
Riv citronskallen udover retten og pres herefter saften udover både fugl og linser
Velbekomme 🙂
Ingredients
Directions
Denne opskrift er til 4 personer.
Man snakker altid om fra jord til bord princippet, det må man sige at vi fik i går. Vi havde bøvl med en af vores haner og så var der jo ikke andet for end at smide ham i gryden. Så vi fik kød som var levende 5 timer før han blev spist. Det må vist være det man kalder for frisk kød. Det gode ved denne ret er at den både kan bruges som familie og festret. Da den ser flot ud når den bliver serveret på et fad. Du kan sagtens bruge grønne urter til denne ret, f.eks. koriander, løvstikke, basilikum alternativ persille hvis du vil have lidt mere friskhed.
Bunden af græskar og linser mætter utrolig godt og det giver dig godt med protein, så du er mæt længe efter du har spist. Retten er krydret med spidskommen, kardemomme, kanel, appelsin og andre gode ting. Som gør retten både frisk og sød at spise. Det der tager tiden her er helt klart at stege kyllingen, eller hanen i vores tilfælde. Vil du korte tiden ned så steg et kyllingebryst til i stedet. Så kan du lave retten på 30 minutter.
God fornøjelse
Tænd din ovn på 200 grader varmluft
Rens fuglen grundig under en vandhane og fjern eventuelt fjer der måtte side tilbage på skindet.
Smør den med olivenolie og krydder fuglen både ude og inde med krydderier, salt og peber
Skær appelsinen i 4 stykker og kom den ind i fuglens hulrum. Når du gør det, så er det med til at forhindre at kødet bliver tør og det giver lidt fugt.
Når ovnen er varm, så skru ned på 190 grader. Sæt fuglen ind og lad den stege ca. 50 minutter.
Når fuglen er i ovnen så kan du starte med grønsagerne.
Skær løgene i mellem fine tern og hvidløg i skiver. Stil det til side
Skær butternut squash i tern på ca. 2-3 cm. Det behøver ikke være så nøjagtigt
Stil til side.
Start en gryde op på fuld varme med olivenolie.
Når olien er varm, så skru ned til halv blus
Tilsæt løg, hvidløg, spidskommen, kardemomme. Lad løgene blive glasklare, det tager ca. 5 minutter
Skrue op for varmen igen. På fuld varme
Tilsæt græskaret, krydder med lidt salt og peber. Lad det stege 2-3 minutter. Rør ikke for meget i det
Riv imens skallen af begge appelsiner ned i retten med et fint rivejern
Pres herefter saften ud
Tilsæt vand, kanelstang og bouillonterning. Lad det koge 5-7 minutter.
Tilsæt linserne når fuglen har ca. 15-16 minutter tilbage til den er klar. Lad det småboble.
Vask imens aspargesene og bræk den træet ende af der hvor den selv mener det. Skær dem i stykker på ca. 1 cm
Vask og skær forårsløg i triller
Find mandlerne frem
Gør citronen klar
Tilsæt aspargesene de sidste 2 minutter.
Smag retten til med salt og peber
Find et stort fad. Har du ikke det, så anret på tallerkener
Kom græskarlinserne i bunden. Placer den hele fugl ovenpå
Drys med forårsløg og mandler.
Riv citronskallen udover retten og pres herefter saften udover både fugl og linser
Velbekomme 🙂
Har du noget du gerne vil dele ?