Græsk burger er mit bud på sundt og nærende fastfood, som næsten kan gå ligeså hurtig at lave, som det er at hente på en burgerbar. Denne opskrift er til 4 personer
Denne opskrift er til 4 personer
Jeg kender det alt for godt. Man er træt, man gider ikke lave mad, man vil helst ligge på sofaen. Hvad gør man så fastfood. Som mange jo godt ved så er fastfood ikke godt for en og hvis man gerne vil tabe sig, så er det slet ikke godt. For ofte kan et fastfood måltid dække hele dagens kalorieindtag. Man kan sagtens få fastfood selvom man skal tabe sig. I denne version får du godt med protein en burgerbolle som kroppen kan arbejde med, samt en masse smag. Hvis ikke du har ølandsburgerboller i fryseren, så kan du også bruge en anden grov burgerbolle.
Normalt laver jeg tzatziki med græsk yoghurt, men her gør jeg det med skyr, for at hæve protein niveauet lidt. Det er hurtigt at lave og smager så godt. Jeg håber du kan lide denne opskrift og at du vil lægge en kommentar.
Varm din ovn op til 150 grader
Start en pande op med olivenolie
Del kødet i 4 portioner og form hakkebøfferne. Hvis du gerne vil undgå at de sprækker under stegning, så ælt kødet mellem dine hænder så fedtet bliver aktiveret, jeg plejer at kaste det mellem mine hænder. Det vil også give en mere jævn stegning.
Krydder med salt og peber
Kom bøfferne på panden og vend dem når de er brune på den ene side. De skal stege ca. 15 minutter alt efter hvor tykke du har lavet dem.
Riv agurken på den grove side af rivejernet og pres det rigtig godt, så der kommer så meget vand ud som muligt. Bedst er det at drysse saltet over og lade det stå i 20 minutter. Men det kan man ikke altid nå.
Kom de andre ting ned til den revet agurk, rør det rundt og smag til. Det er ikke sikkert du skal bruge alt saltet.
Vask spinaten og ryst den tør
Vask tomaterne og skær dem i skiver
Skær løget i skiver
kom burgerbollerne i ovnen de sidste 5 minutter bøfferne steger
Ta bollerne ud af ovnen og skær dem over
Kom lidt tzatziki på bunden
Herefter spinat, hakkebøffen, mere tzatziki, tomat og løg. Afslut med låget
God appetit
Ingredients
Directions
Denne opskrift er til 4 personer
Jeg kender det alt for godt. Man er træt, man gider ikke lave mad, man vil helst ligge på sofaen. Hvad gør man så fastfood. Som mange jo godt ved så er fastfood ikke godt for en og hvis man gerne vil tabe sig, så er det slet ikke godt. For ofte kan et fastfood måltid dække hele dagens kalorieindtag. Man kan sagtens få fastfood selvom man skal tabe sig. I denne version får du godt med protein en burgerbolle som kroppen kan arbejde med, samt en masse smag. Hvis ikke du har ølandsburgerboller i fryseren, så kan du også bruge en anden grov burgerbolle.
Normalt laver jeg tzatziki med græsk yoghurt, men her gør jeg det med skyr, for at hæve protein niveauet lidt. Det er hurtigt at lave og smager så godt. Jeg håber du kan lide denne opskrift og at du vil lægge en kommentar.
Varm din ovn op til 150 grader
Start en pande op med olivenolie
Del kødet i 4 portioner og form hakkebøfferne. Hvis du gerne vil undgå at de sprækker under stegning, så ælt kødet mellem dine hænder så fedtet bliver aktiveret, jeg plejer at kaste det mellem mine hænder. Det vil også give en mere jævn stegning.
Krydder med salt og peber
Kom bøfferne på panden og vend dem når de er brune på den ene side. De skal stege ca. 15 minutter alt efter hvor tykke du har lavet dem.
Riv agurken på den grove side af rivejernet og pres det rigtig godt, så der kommer så meget vand ud som muligt. Bedst er det at drysse saltet over og lade det stå i 20 minutter. Men det kan man ikke altid nå.
Kom de andre ting ned til den revet agurk, rør det rundt og smag til. Det er ikke sikkert du skal bruge alt saltet.
Vask spinaten og ryst den tør
Vask tomaterne og skær dem i skiver
Skær løget i skiver
kom burgerbollerne i ovnen de sidste 5 minutter bøfferne steger
Ta bollerne ud af ovnen og skær dem over
Kom lidt tzatziki på bunden
Herefter spinat, hakkebøffen, mere tzatziki, tomat og løg. Afslut med låget
God appetit
Har du noget du gerne vil dele ?