Frittata med skinke, løg, grønkål og ost er allround mad og kan bruges til alle måltider. Prøv denne opskrift, lækker, sund og syndig på samme tid
Denne opskrift er til 4 personer
Frittata er en hurtig ting at bikse sammen og har du ikke lige de her grønsager i køleskabet. Så tilsæt noget andet. Du vil efterhånden finde rigtig mange forskellige opskrifter herinde på siden. For man kan næsten tilsætte alt i denne ret.
Æg er en af de ting der er godt at spise når man gerne vil tabe sig. Kalorie indholdet er rimeligt lavt, der er høj protein og det mætter godt, Jeg vil en hver tid anbefale at har man lidt plads til det, så få høns selv. Æggene smager meget bedre og man ved hvor de kommer fra og så er høns bare sjove at have. Det bedste af det hele er at der er ikke meget pasning ved høns. Mad og vand og rengøring en gang imellem, så kommer man rigtig langt.
Vil du gerne ned i kalorie indholdet, så lad være med at tilsætte osten... Men vi må jo være ærlig. Det smager jo godt. Jeg bruger altid frisk mozzarella i kugler, fordi det smager bedre og så ved man der ikke er mel på ens ost.
Start med at tænde din ovn på 200 grader varmluft.
Find en pande på ca. 24 cm. Den kan sagtens være en 27 cm så bliver frittataen bare lavere. Vær sikker på panden kan gå i ovnen.
Sæt panden på komfuret og tænd helt op
Når panden er varm, så skru lidt ned igen og tilsæt karry og timian og lad varmen aktivere krydderierne i ca. 2 minutter
Tilsæt smør og lad det smelte
Tilsæt skinkestrimlerne, salt og peber og lad skinken stege lidt
Imens kan du åbne dåsen med kikærter og dræne vandet fra
Vask, rip og hak groft grønkålen.
Jeg foretrækker at købe stokke af økologisk grønkål. Man kan sagtens hvis det skal gå hurtigt, købe det der er hakket. Men det er tilsat nogle kemikalier, for at få det til at holde længere. Så vil du gerne udgå dette. Så køb og hak det selv
Når skinken har fået farve
Så tilsæt grønkålen og lad den stege i 2 minutter
Tilsæt kikærterne og lad dem få varme i ca. 5 minutter
Tilsæt lidt salt og peber
Mens grønkålen og kikærterne steger på panden.
Kan du piske æggene sammen i en skål sammen med lidt salt og peber
Hakke forårsløgene i triller og skære mozzarella ost ud i tynde skiver
Tilsæt æggemassen til skinken, grønkålen og kikærterne
Skru med for panden til ca. halv varme og lad æggene sætte sige lidt i bunden
Rør hele tiden op i æggemassen, så man får omsluttet alt fyldet i æggene.
Når der ca. er 20 % flydende æggemasse tilbage i toppen, så tag panden af varmen.
Drys forårsløg og ost over
Sæt panden i ovnen i ca. 10-15 minutter
Når den er gyldenbrun ovenpå og du kan se den har sat sig.
Så er den klar til at spise 🙂
God appetit
Ingredients
Directions
Denne opskrift er til 4 personer
Frittata er en hurtig ting at bikse sammen og har du ikke lige de her grønsager i køleskabet. Så tilsæt noget andet. Du vil efterhånden finde rigtig mange forskellige opskrifter herinde på siden. For man kan næsten tilsætte alt i denne ret.
Æg er en af de ting der er godt at spise når man gerne vil tabe sig. Kalorie indholdet er rimeligt lavt, der er høj protein og det mætter godt, Jeg vil en hver tid anbefale at har man lidt plads til det, så få høns selv. Æggene smager meget bedre og man ved hvor de kommer fra og så er høns bare sjove at have. Det bedste af det hele er at der er ikke meget pasning ved høns. Mad og vand og rengøring en gang imellem, så kommer man rigtig langt.
Vil du gerne ned i kalorie indholdet, så lad være med at tilsætte osten... Men vi må jo være ærlig. Det smager jo godt. Jeg bruger altid frisk mozzarella i kugler, fordi det smager bedre og så ved man der ikke er mel på ens ost.
Start med at tænde din ovn på 200 grader varmluft.
Find en pande på ca. 24 cm. Den kan sagtens være en 27 cm så bliver frittataen bare lavere. Vær sikker på panden kan gå i ovnen.
Sæt panden på komfuret og tænd helt op
Når panden er varm, så skru lidt ned igen og tilsæt karry og timian og lad varmen aktivere krydderierne i ca. 2 minutter
Tilsæt smør og lad det smelte
Tilsæt skinkestrimlerne, salt og peber og lad skinken stege lidt
Imens kan du åbne dåsen med kikærter og dræne vandet fra
Vask, rip og hak groft grønkålen.
Jeg foretrækker at købe stokke af økologisk grønkål. Man kan sagtens hvis det skal gå hurtigt, købe det der er hakket. Men det er tilsat nogle kemikalier, for at få det til at holde længere. Så vil du gerne udgå dette. Så køb og hak det selv
Når skinken har fået farve
Så tilsæt grønkålen og lad den stege i 2 minutter
Tilsæt kikærterne og lad dem få varme i ca. 5 minutter
Tilsæt lidt salt og peber
Mens grønkålen og kikærterne steger på panden.
Kan du piske æggene sammen i en skål sammen med lidt salt og peber
Hakke forårsløgene i triller og skære mozzarella ost ud i tynde skiver
Tilsæt æggemassen til skinken, grønkålen og kikærterne
Skru med for panden til ca. halv varme og lad æggene sætte sige lidt i bunden
Rør hele tiden op i æggemassen, så man får omsluttet alt fyldet i æggene.
Når der ca. er 20 % flydende æggemasse tilbage i toppen, så tag panden af varmen.
Drys forårsløg og ost over
Sæt panden i ovnen i ca. 10-15 minutter
Når den er gyldenbrun ovenpå og du kan se den har sat sig.
Så er den klar til at spise 🙂
God appetit
Har du noget du gerne vil dele ?