Ferskentærte med lemoncurd er lidt anderledes end end almindelig tærte. Her blander jeg også smage fra det salte køkken ind i kagen. Men det bliver den ikke dårligere af. Denne opskrift er til ca. 6 personer
Denne tærte er til ca. 6-8 personer
Jeg er ikke altid så glad for de helt søde desserter. Derfor har jeg forsøgt at lave en dessert kage hvor der en blanding af syrlige, søde og krydrede tone, som kommer fra timianen.
Ferskentærte med lemoncurd er ikke så svær, det vigtigste er at du ikke overøre tærtedejen og ikke kommet til at overkoge lemon curden.
Denne tærte er bedst hvis den bliver samlet lige inden den skal spises, for man kan risikere at væsken fra fersknerne kommer til at løbe lidt ud i lemon curden. Du kan også bruge friske ferskener eller abrikoser. Det bliver tærten ikke dårligere af. 🙂
Kom smør, flormelis, mandelmel, æg, vaniljekorn (eller vaniljepulver) og 60 gram hvedemel i en røreskål og rør det sammen, pas på med du ikke kommet til at piske blandingen. Denne dej kan både røres på røremaskine og i hånden med en elpisker. Jeg foretrækker røremaskinen.
Tilsæt det sidste mel og salt og bland ingredienser hurtigt, men grundigt, sammen. Pas på med ikke at overælte dejen.
Rul dejen ud i den ønskede form mellem to stykke bagepapir, ca. på 2,5 cm tykkelse. Lad dejen hvile 1 time i køleskab.
Til denne opskrift kan du både bruge en rund tærteform på ca. 26 cm eller en aflang form, som jeg har gjort.
Stil dejen på køl i mindst en time.
Riv skallen af de to citroner på et fint rivejern og stil det til side
Pres alle 6 citroner og kom saften i en gryde
Tilsæt æg, sukker og smørret (skåret i mindre tern)
Varm massen op over svag varme og pisk i den hele tiden indtil sukkeret og smørret er smeltet og massen er blevet tyk.
Jeg vil anbefale at du bruger et termometer, for massen må ikke komme op over 82 grader for så vil den skille. Hvis du ikke har et så stop processen, når massen virker homogen og er tyknet.
Ta gryden af varmen og tilsæt den revet citronskal
Sæt massen på køl til den er blevet tyk. Tager cirka 2 timer
Forvarm din ovn på 180 grader varmluft
Ta din tærtedej ud på bordet og lad det temperere i ca. 10 minutter
Beklæd formen og pres dejen godt ud i kanterne. Skær det overskydende af dejen væk eller kør en kagerulle henover formen.
Prik tærtebunden nævnt med en gaffel
Beklæd tærtebunden indvendig med et stykke bagepapir eller alufolie og fyld den med bønner, ris eller blindbagningskugler
Bag bunden i midten af ovnen i ca. 20 minutter
Fjern forsigtig papiret med blindbagningskuglerne, risen eller bønnerne (alt efter hvad du har brugt)
Bag tærten igen i 5-10 minutter. Til den har den ønskede farve. Jeg vil gerne have den gyldenbrun.
Ta tærtebunden ud og stil den til afkøling på en rist.
Det kan ske bunden kan finde på at løfte sig efter denne, men så kan du prikke bunden lidt mere
Når tærten er kold
Smelt den hvide chokolade over et vandbad.
Pensel den hvide chokolade ud over hele bunden og lidt op af kanterne
Sæt tærten til tørre i et køligt rum
Smelt sukkeret stille og rolig i en gryde til den får en flot gylden farve
Ta en valnød af gangen og vend den rundt i karamellen med en gaffel. Når den er dækket helt af karamel, så lad den tørre på et stykke bagepapir
Pisk fløden, flormelis og vaniljesukkeret, så det kun lige kan stå. Det må ikke bliver overpisket
Kom det i en sprøjtepose med en stjerntyl hvis du har
Tærten skal gerne samlet kort tid før den skal serveres.
Åben dåsen med fersknerne og dryp dem godt af. Skær fersknerne på langs, så de danne nogle halve cirkler.
Tør dem af en gang til. Det er vigtigt de er så tørre som muligt.
Fordel lemon curden over tærtebunden. Det er ikke sikkert du skal bruge det hele, men resten smage dejligt på et stykke brød eller en scones
Fordel ferskenstykkerne på tærten, så de danner et mønster. Du kan bruge nogle af valnødderne til at skabe lidt højde.
Sæt små toppe af vaniljefløden rundt omkring på tærten og fordel lidt af den friske timian ud over, så du er sikker på alle får lidt timian på deres kage.
Velbekomme 🙂
Ingredients
Directions
Denne tærte er til ca. 6-8 personer
Jeg er ikke altid så glad for de helt søde desserter. Derfor har jeg forsøgt at lave en dessert kage hvor der en blanding af syrlige, søde og krydrede tone, som kommer fra timianen.
Ferskentærte med lemoncurd er ikke så svær, det vigtigste er at du ikke overøre tærtedejen og ikke kommet til at overkoge lemon curden.
Denne tærte er bedst hvis den bliver samlet lige inden den skal spises, for man kan risikere at væsken fra fersknerne kommer til at løbe lidt ud i lemon curden. Du kan også bruge friske ferskener eller abrikoser. Det bliver tærten ikke dårligere af. 🙂
Kom smør, flormelis, mandelmel, æg, vaniljekorn (eller vaniljepulver) og 60 gram hvedemel i en røreskål og rør det sammen, pas på med du ikke kommet til at piske blandingen. Denne dej kan både røres på røremaskine og i hånden med en elpisker. Jeg foretrækker røremaskinen.
Tilsæt det sidste mel og salt og bland ingredienser hurtigt, men grundigt, sammen. Pas på med ikke at overælte dejen.
Rul dejen ud i den ønskede form mellem to stykke bagepapir, ca. på 2,5 cm tykkelse. Lad dejen hvile 1 time i køleskab.
Til denne opskrift kan du både bruge en rund tærteform på ca. 26 cm eller en aflang form, som jeg har gjort.
Stil dejen på køl i mindst en time.
Riv skallen af de to citroner på et fint rivejern og stil det til side
Pres alle 6 citroner og kom saften i en gryde
Tilsæt æg, sukker og smørret (skåret i mindre tern)
Varm massen op over svag varme og pisk i den hele tiden indtil sukkeret og smørret er smeltet og massen er blevet tyk.
Jeg vil anbefale at du bruger et termometer, for massen må ikke komme op over 82 grader for så vil den skille. Hvis du ikke har et så stop processen, når massen virker homogen og er tyknet.
Ta gryden af varmen og tilsæt den revet citronskal
Sæt massen på køl til den er blevet tyk. Tager cirka 2 timer
Forvarm din ovn på 180 grader varmluft
Ta din tærtedej ud på bordet og lad det temperere i ca. 10 minutter
Beklæd formen og pres dejen godt ud i kanterne. Skær det overskydende af dejen væk eller kør en kagerulle henover formen.
Prik tærtebunden nævnt med en gaffel
Beklæd tærtebunden indvendig med et stykke bagepapir eller alufolie og fyld den med bønner, ris eller blindbagningskugler
Bag bunden i midten af ovnen i ca. 20 minutter
Fjern forsigtig papiret med blindbagningskuglerne, risen eller bønnerne (alt efter hvad du har brugt)
Bag tærten igen i 5-10 minutter. Til den har den ønskede farve. Jeg vil gerne have den gyldenbrun.
Ta tærtebunden ud og stil den til afkøling på en rist.
Det kan ske bunden kan finde på at løfte sig efter denne, men så kan du prikke bunden lidt mere
Når tærten er kold
Smelt den hvide chokolade over et vandbad.
Pensel den hvide chokolade ud over hele bunden og lidt op af kanterne
Sæt tærten til tørre i et køligt rum
Smelt sukkeret stille og rolig i en gryde til den får en flot gylden farve
Ta en valnød af gangen og vend den rundt i karamellen med en gaffel. Når den er dækket helt af karamel, så lad den tørre på et stykke bagepapir
Pisk fløden, flormelis og vaniljesukkeret, så det kun lige kan stå. Det må ikke bliver overpisket
Kom det i en sprøjtepose med en stjerntyl hvis du har
Tærten skal gerne samlet kort tid før den skal serveres.
Åben dåsen med fersknerne og dryp dem godt af. Skær fersknerne på langs, så de danne nogle halve cirkler.
Tør dem af en gang til. Det er vigtigt de er så tørre som muligt.
Fordel lemon curden over tærtebunden. Det er ikke sikkert du skal bruge det hele, men resten smage dejligt på et stykke brød eller en scones
Fordel ferskenstykkerne på tærten, så de danner et mønster. Du kan bruge nogle af valnødderne til at skabe lidt højde.
Sæt små toppe af vaniljefløden rundt omkring på tærten og fordel lidt af den friske timian ud over, så du er sikker på alle får lidt timian på deres kage.
Velbekomme 🙂
Har du noget du gerne vil dele ?