Dampet laks med rodfrugter er en god hverdagsret da den er smagsfuld, hurtig at forberede og så er den god for dig der gerne vil passe på din krop.
Denne opskrift er til 4 personer
Fisk er rigtig godt, når man gerne vil tabe sig fordi det indeholder mange gode ting for kroppen. Man bliver fortrinsvis hurtig mæt, der er sunde fedtsyrer i fisk, som du skal bruge og så kalorieindholdet til at arbejde med. Ofte har man brug for at have forskellige retter med de samme råvarer, både for at kunne bruge rester men også for at gøre det nemmere på indkøbssedlen 🙂 Her er laksen dampet, du kan også sagtens stege den. Så har vi løgene og rodfrugter, som jeg gerne vil have tilberedt, men de skal ikke blive for sorte i ovnen. Derfor får de ved lavere varme og så i lidt længere tid. Jeg bruger både gule og røde beder i denne opskrift. Hvis du bruger rødbeder, så hold dem adskilt indtil det hele skal samlet med dressingen, ellers bliver alt pink 🙂
God fornøjelse med opskriften og skriv meget gerne en kommentar. Hvis du har brug for hjælp til dit vægttab, så er du meget velkommen til at kontakte mig.
Tænd din ovn på 170-175 grader varmluft
Fjern skallen fra løgene og del hver løg i 10 både.
Kom dem i en stor pose hvor beder og selleri også kan være i.
Skrald bederne og skær dem i ca. 1,5 x 1,5 cm stykker
Hvis du bruger rødbeder så kom dem i en pose for sig selv. Hvis du bruger gule, så kom dem i den samme pose som løgene.
Skær skralden af knoldsellerien og skær den ud i 1,5 x 1,5 cm stykker
Kom dem op til løgene
Kom 1,5 spsk. olivenolie og peber i posen med løg, beder og knoldselleri og ryst det godt
Kom 0,5 spsk. oliven olie og peber i posen med rødbeder og ryst den godt
Kom det ud i et ovnfast fad, så rødbederne ikke blander sig med det andet. Jeg ligger dem gerne i den ene ende.
Vask og skær cherrytomater over i halve og kom dem ovenpå knoldselleriblandingen
Kværn eller drys salt udover det hele og kom rodfrugterne i ovnen i ca. 30 minutter
Smelt smørret i mikro ovnen eller en gryde
Kom ponzu og salt ved og pisk det godt sammen.
Stil det til side
Ta laksen ud af køleskabet og skær den i 4 stykker. Du kan selv bestemme om du vil fjerne skindet nu eller efter den er dampet. Drys den ene side med salt og peber
Ca. 15 minutter før rodfrugterne er færdig skal du have sat din damper i gang
Laksen skal dampe ca. 7-9 minutter alt efter tykkelse
Når fisken har fået nok, så løft låget og tag den af varmen.
Vask og hak og dilden groft
Når rodfrugterne/tomater er færdige, så hæld dressingen udover dem og vend det hele sammen
Find 4 tallerkener
Kom en portion rodfrugter på, placer den dampet laks (har du ikke fjernet skindet, så gør lige det inden) på siden af rodfrugterne og drys med dilden.
Så er der mad og velbekomme 🙂
Ingredients
Directions
Denne opskrift er til 4 personer
Fisk er rigtig godt, når man gerne vil tabe sig fordi det indeholder mange gode ting for kroppen. Man bliver fortrinsvis hurtig mæt, der er sunde fedtsyrer i fisk, som du skal bruge og så kalorieindholdet til at arbejde med. Ofte har man brug for at have forskellige retter med de samme råvarer, både for at kunne bruge rester men også for at gøre det nemmere på indkøbssedlen 🙂 Her er laksen dampet, du kan også sagtens stege den. Så har vi løgene og rodfrugter, som jeg gerne vil have tilberedt, men de skal ikke blive for sorte i ovnen. Derfor får de ved lavere varme og så i lidt længere tid. Jeg bruger både gule og røde beder i denne opskrift. Hvis du bruger rødbeder, så hold dem adskilt indtil det hele skal samlet med dressingen, ellers bliver alt pink 🙂
God fornøjelse med opskriften og skriv meget gerne en kommentar. Hvis du har brug for hjælp til dit vægttab, så er du meget velkommen til at kontakte mig.
Tænd din ovn på 170-175 grader varmluft
Fjern skallen fra løgene og del hver løg i 10 både.
Kom dem i en stor pose hvor beder og selleri også kan være i.
Skrald bederne og skær dem i ca. 1,5 x 1,5 cm stykker
Hvis du bruger rødbeder så kom dem i en pose for sig selv. Hvis du bruger gule, så kom dem i den samme pose som løgene.
Skær skralden af knoldsellerien og skær den ud i 1,5 x 1,5 cm stykker
Kom dem op til løgene
Kom 1,5 spsk. olivenolie og peber i posen med løg, beder og knoldselleri og ryst det godt
Kom 0,5 spsk. oliven olie og peber i posen med rødbeder og ryst den godt
Kom det ud i et ovnfast fad, så rødbederne ikke blander sig med det andet. Jeg ligger dem gerne i den ene ende.
Vask og skær cherrytomater over i halve og kom dem ovenpå knoldselleriblandingen
Kværn eller drys salt udover det hele og kom rodfrugterne i ovnen i ca. 30 minutter
Smelt smørret i mikro ovnen eller en gryde
Kom ponzu og salt ved og pisk det godt sammen.
Stil det til side
Ta laksen ud af køleskabet og skær den i 4 stykker. Du kan selv bestemme om du vil fjerne skindet nu eller efter den er dampet. Drys den ene side med salt og peber
Ca. 15 minutter før rodfrugterne er færdig skal du have sat din damper i gang
Laksen skal dampe ca. 7-9 minutter alt efter tykkelse
Når fisken har fået nok, så løft låget og tag den af varmen.
Vask og hak og dilden groft
Når rodfrugterne/tomater er færdige, så hæld dressingen udover dem og vend det hele sammen
Find 4 tallerkener
Kom en portion rodfrugter på, placer den dampet laks (har du ikke fjernet skindet, så gør lige det inden) på siden af rodfrugterne og drys med dilden.
Så er der mad og velbekomme 🙂
Har du noget du gerne vil dele ?