Chorizogryde med sødkartoffel og rosenkål er en hurtig hverdagsret, med noter fra det spanske køkken og en masse grønsager. Denne opskrift er til 2 personer
Denne opskrift er til 2 personer
Denne ret, chorizogryde med sødkartoffel og rosenkål, har alle de smagsoplevelser som man gerne vil have. Noget sødt, noget krydret, noget bittert og så salt. Jeg ved godt der er mange som ikke er så vild med rosenkål. I denne ret skal de kun tilberedes let, så de stadigvæk har bid og ikke kommer til at smage dårligt. Derfor er det også vigtigt at når de er kommet i retten, så må der ikke gå længe inden man skal spise. Basilikummen i denne ret ikke kun til pynt, den tilføjer noget friskhed, som spiller godt op imod det søde fra kartoflerne. Der skal godt med salt i denne ret, for at opveje det søde og skabe balance.
Start med at skrælle sød kartoflen og skær den i 1x1 cm tern
Skær løgene ud i grove både
Skær chorizopølsen ned i små tern
Vask rosenkålen. Skær bunden af dem og skær dem i kvarte
Start en stor pande eller en gryde op på fuld varme
Når den er varm, så tilsætter du olie, paprika og chorizopølsen. Lad det stege ved hård varme i 2 minutter, til du kan se pølsen bliver stegt.
Tilsæt løg og vend dem godt rundt i blandingen. Steg i ca. 1 minut
Tilsæt sødkartoflerne og 2 ud af de 3 dl vand, samt salt og peber
Lad det koge ved fuld varme i 6-7 minutter, til vandet begynder at forsvinde
Efter de 7 minutter kan du prøve at stikke eller smage på en sødkartoffel om den har fået nok, der må gerne være lidt bid
Ellers tilsæt lidt mere vand og gi dem 1-2 minutter mere
Tilsæt rosenkålen og den sidste deciliter vand
Lad det dampe/koge i 2-3 minutter ved fuld varme
Ta panden/gryden af og smag til med salt og peber
Kom chorizo gryden på en tallerken og pynt med basilikum blade
Velbekomme 🙂
Smid gerne en kommentar med hvad du synes om retten
Ingredients
Directions
Denne opskrift er til 2 personer
Denne ret, chorizogryde med sødkartoffel og rosenkål, har alle de smagsoplevelser som man gerne vil have. Noget sødt, noget krydret, noget bittert og så salt. Jeg ved godt der er mange som ikke er så vild med rosenkål. I denne ret skal de kun tilberedes let, så de stadigvæk har bid og ikke kommer til at smage dårligt. Derfor er det også vigtigt at når de er kommet i retten, så må der ikke gå længe inden man skal spise. Basilikummen i denne ret ikke kun til pynt, den tilføjer noget friskhed, som spiller godt op imod det søde fra kartoflerne. Der skal godt med salt i denne ret, for at opveje det søde og skabe balance.
Start med at skrælle sød kartoflen og skær den i 1x1 cm tern
Skær løgene ud i grove både
Skær chorizopølsen ned i små tern
Vask rosenkålen. Skær bunden af dem og skær dem i kvarte
Start en stor pande eller en gryde op på fuld varme
Når den er varm, så tilsætter du olie, paprika og chorizopølsen. Lad det stege ved hård varme i 2 minutter, til du kan se pølsen bliver stegt.
Tilsæt løg og vend dem godt rundt i blandingen. Steg i ca. 1 minut
Tilsæt sødkartoflerne og 2 ud af de 3 dl vand, samt salt og peber
Lad det koge ved fuld varme i 6-7 minutter, til vandet begynder at forsvinde
Efter de 7 minutter kan du prøve at stikke eller smage på en sødkartoffel om den har fået nok, der må gerne være lidt bid
Ellers tilsæt lidt mere vand og gi dem 1-2 minutter mere
Tilsæt rosenkålen og den sidste deciliter vand
Lad det dampe/koge i 2-3 minutter ved fuld varme
Ta panden/gryden af og smag til med salt og peber
Kom chorizo gryden på en tallerken og pynt med basilikum blade
Velbekomme 🙂
Smid gerne en kommentar med hvad du synes om retten
Har du noget du gerne vil dele ?