Broccolisalat med perlespelt og paneret schnitzel er et anderledes take på to elementer, som vi normalt ser som usunde pga. dressing og brødkrummer. Prøv min opskrift.
Denne opskrift er til 4 personer
Broccolisalat er klassiker til en dansk grillaften. Broccoli med masser af bacon, dressing og godt sovset ind. Der er overhovedet intet galt med denne version. Jeg elsker den selv, men til daglig vil jeg gerne have noget der er lidt mere frisk og mættende. Derfor jeg har jeg lavet denne udgave hvor dressingen består af lidt olie og saft fra en appelsin, så du får det søde og det spicy kommer fra rucolaen. Denne salatmængde er til 6 personer men den er rigtig god på madpakken dagen efter, da der ikke er noget i denne salat der bliver slatten.
Så kommer vi til schnitzlen. Der får man jo altid at vide at paneret mad skal man gå udenom hvis man gerne vil tabe sig og ja det skal man også, men en gang imellem skader ikke. Her har jeg brugt en schnitzel af krondyr fordi det var det vi havde i fryseren, men du kan sagtens bruge gris eller kalv. Grunden til mange holder sig fra panering under et vægttab er fordi paneringen suger alt fedtet op og det gør den også. MEN kombinerer du en schnitzel med noget mad som ikke indeholder meget stivelse eller usundt fedt. Så skaber du god balance i din kost og derved kan du spise alt med måde. For mig er livet for kort til forbud, så længe det er nærende naturlig mad, så bring it on.
Start med at finde en gryde
Afvej perlespelten og kom den i en gryde med ca. 1 liter vand og 1 tsk. salt
Sæt den over fuld varme og når den koger skal den have ca. 20 minutter
I denne opskrift bruger jeg en foodprocessor. Har du ikke en, så kan du bruge et rivejern eller en kniv
Vask broccolien og skær den i stykker som kan komme i maskinen, også stokken kan bruges
Skræl og halver løget
Kom det hele i foodprocessoren med den tykke skiveklinge
Kom det i en skål
Kom rucola og 2/3 del af salatosten og tranebær i samme skål som broccoli og løg.
Stil det til side
Bank de 4 schnitzler eller steaks ud, så de er ca. 1-1,5 cm tykke hele vejen. Jeg plejer gerne gøre det i en pose, som jeg banker ned på.
Slå et æg ud i en tallerken og pisk det let med en gaffel
Bland rasp med salt, peber og timian
Panere schnitzlerne først i æg og derefter i raspen.
Når perlespelten har ca. 5 minutter tilbage, så sæt en pande over for fuld varme
Tilsæt olien, når den er varm så tilsæt smørret
Når det er smeltet og er varm, så læg schnitzlerne i panden, lad dem stege på den en side 3-4 minutter. Vend herefter schnitzlerne og give dem 2-3 minutter.
Ta den af og lad den trække 2 minutter
Når perlespelten er kogt, så der er lidt bid i den. Så dræn dem i en si og helt lidt koldt vand over
Vend perlespelten over i resten af salaten og vend det hele godt rundt.
Kom olivenolie, saft af en appelsin og salt over og vend det hele rundt
Drys med resten af tranebærerne og salatosten
Kom en portion af broccolisalaten op på en tallerken og placer schnitzlen ovenpå og så er der serveret.
Velbekomme 🙂
Ingredients
Directions
Denne opskrift er til 4 personer
Broccolisalat er klassiker til en dansk grillaften. Broccoli med masser af bacon, dressing og godt sovset ind. Der er overhovedet intet galt med denne version. Jeg elsker den selv, men til daglig vil jeg gerne have noget der er lidt mere frisk og mættende. Derfor jeg har jeg lavet denne udgave hvor dressingen består af lidt olie og saft fra en appelsin, så du får det søde og det spicy kommer fra rucolaen. Denne salatmængde er til 6 personer men den er rigtig god på madpakken dagen efter, da der ikke er noget i denne salat der bliver slatten.
Så kommer vi til schnitzlen. Der får man jo altid at vide at paneret mad skal man gå udenom hvis man gerne vil tabe sig og ja det skal man også, men en gang imellem skader ikke. Her har jeg brugt en schnitzel af krondyr fordi det var det vi havde i fryseren, men du kan sagtens bruge gris eller kalv. Grunden til mange holder sig fra panering under et vægttab er fordi paneringen suger alt fedtet op og det gør den også. MEN kombinerer du en schnitzel med noget mad som ikke indeholder meget stivelse eller usundt fedt. Så skaber du god balance i din kost og derved kan du spise alt med måde. For mig er livet for kort til forbud, så længe det er nærende naturlig mad, så bring it on.
Start med at finde en gryde
Afvej perlespelten og kom den i en gryde med ca. 1 liter vand og 1 tsk. salt
Sæt den over fuld varme og når den koger skal den have ca. 20 minutter
I denne opskrift bruger jeg en foodprocessor. Har du ikke en, så kan du bruge et rivejern eller en kniv
Vask broccolien og skær den i stykker som kan komme i maskinen, også stokken kan bruges
Skræl og halver løget
Kom det hele i foodprocessoren med den tykke skiveklinge
Kom det i en skål
Kom rucola og 2/3 del af salatosten og tranebær i samme skål som broccoli og løg.
Stil det til side
Bank de 4 schnitzler eller steaks ud, så de er ca. 1-1,5 cm tykke hele vejen. Jeg plejer gerne gøre det i en pose, som jeg banker ned på.
Slå et æg ud i en tallerken og pisk det let med en gaffel
Bland rasp med salt, peber og timian
Panere schnitzlerne først i æg og derefter i raspen.
Når perlespelten har ca. 5 minutter tilbage, så sæt en pande over for fuld varme
Tilsæt olien, når den er varm så tilsæt smørret
Når det er smeltet og er varm, så læg schnitzlerne i panden, lad dem stege på den en side 3-4 minutter. Vend herefter schnitzlerne og give dem 2-3 minutter.
Ta den af og lad den trække 2 minutter
Når perlespelten er kogt, så der er lidt bid i den. Så dræn dem i en si og helt lidt koldt vand over
Vend perlespelten over i resten af salaten og vend det hele godt rundt.
Kom olivenolie, saft af en appelsin og salt over og vend det hele rundt
Drys med resten af tranebærerne og salatosten
Kom en portion af broccolisalaten op på en tallerken og placer schnitzlen ovenpå og så er der serveret.
Velbekomme 🙂
Har du noget du gerne vil dele ?