Bønnekartoffelsalat med grillmedister er en sommerklassiker herhjemme ved os, som jeg ikke synes i skal snydes for og så får du samtidig en del grønsager. Win Win
Denne opskrift er til 4 personer
Jeg elsker sommer i Danmark, specielt når det er varmt. Grillmad er næsten en fast del af en Dansk sommer og her har du en opskrift som du kan prøve af og se om du elsker det ligeså meget som jeg gør. Det tager ikke lang tid at lave denne ret og det er med få ingredienser, så det bliver ikke bedre end det 🙂
Jeg elsker både den klassiske kartoffelsalat, men også denne salat. De kan slet ikke sammenlignes. Fordelen ved denne salat er at du ikke behøver pille kartofler, det fungere rigtig godt med en tynd skrald. Ulempen her er at for at få løgene rigtig godt syltet, så er det godt hvis man laver dem dagen før. Men ellers er en times marinering fint. Det der tager længst tid ved denne bønnekartoffelsalat er at koge kartoflerne og køle dem lidt ned.
Bland olivenolie og balsamico i en pose og piske det sammen med en gaffel eller et piskeris.
Pil løgene og del dem og skær dem i fine halve skiver.
Kom dem i posen med dressingen og lad dem gerne trække i 24 timer. Men har du ikke tiden, så er 1 time også fint
Vask kartoflerne og kog dem med en 1 tsk. salt i vandet indtil de er kogt færdig. Ved nye kartofler er det ca. 15 min.
Vil du pille dem, så skal du ikke have salt ved.
Dræn vandet fra dem og spred dem ud til afkøling i 10-15 minutter
Bruger du frostbønner, så har du to muligheder.
Enten lade dem tø op inden de skal bruges eller lune dem op i en gryde med vand eller micro.
Jeg lune dem næsten altid op med lidt salt i vandet for at give dem mere smag. I en gryde skal de have ca. 4 minutter i kogende vand og i microen 2-3 minutter ved fuld varme. Begge dele gerne med salt ved.
Mens kartoflerne køler af. Så kan du begynde at stege medisterne enten på grillen eller panden.
Pas på med for høj varme, så de ikke springer
Steg dem til de varme og har fine grillstriber. De skal have ca. 8-10 minutter
Del kartoflerne i 4 stykke og kom dem i en skål
Skær bønnerne i mundrette stykker og kom dem i skålen
Hæld dressingen med løgene over og vend det hele godt rundt. så er den klar
Det er bedst først at samle salaten kort tid før man skal bruge den, ellers kan specielt bønnerne blive misfarvet.
Find nogle fine tallerkener
Placer en portion bønnekartoffelsalat på tallerkenen og grillpølsen ovenpå.
Så er der serveret 🙂
Ingredients
Directions
Denne opskrift er til 4 personer
Jeg elsker sommer i Danmark, specielt når det er varmt. Grillmad er næsten en fast del af en Dansk sommer og her har du en opskrift som du kan prøve af og se om du elsker det ligeså meget som jeg gør. Det tager ikke lang tid at lave denne ret og det er med få ingredienser, så det bliver ikke bedre end det 🙂
Jeg elsker både den klassiske kartoffelsalat, men også denne salat. De kan slet ikke sammenlignes. Fordelen ved denne salat er at du ikke behøver pille kartofler, det fungere rigtig godt med en tynd skrald. Ulempen her er at for at få løgene rigtig godt syltet, så er det godt hvis man laver dem dagen før. Men ellers er en times marinering fint. Det der tager længst tid ved denne bønnekartoffelsalat er at koge kartoflerne og køle dem lidt ned.
Bland olivenolie og balsamico i en pose og piske det sammen med en gaffel eller et piskeris.
Pil løgene og del dem og skær dem i fine halve skiver.
Kom dem i posen med dressingen og lad dem gerne trække i 24 timer. Men har du ikke tiden, så er 1 time også fint
Vask kartoflerne og kog dem med en 1 tsk. salt i vandet indtil de er kogt færdig. Ved nye kartofler er det ca. 15 min.
Vil du pille dem, så skal du ikke have salt ved.
Dræn vandet fra dem og spred dem ud til afkøling i 10-15 minutter
Bruger du frostbønner, så har du to muligheder.
Enten lade dem tø op inden de skal bruges eller lune dem op i en gryde med vand eller micro.
Jeg lune dem næsten altid op med lidt salt i vandet for at give dem mere smag. I en gryde skal de have ca. 4 minutter i kogende vand og i microen 2-3 minutter ved fuld varme. Begge dele gerne med salt ved.
Mens kartoflerne køler af. Så kan du begynde at stege medisterne enten på grillen eller panden.
Pas på med for høj varme, så de ikke springer
Steg dem til de varme og har fine grillstriber. De skal have ca. 8-10 minutter
Del kartoflerne i 4 stykke og kom dem i en skål
Skær bønnerne i mundrette stykker og kom dem i skålen
Hæld dressingen med løgene over og vend det hele godt rundt. så er den klar
Det er bedst først at samle salaten kort tid før man skal bruge den, ellers kan specielt bønnerne blive misfarvet.
Find nogle fine tallerkener
Placer en portion bønnekartoffelsalat på tallerkenen og grillpølsen ovenpå.
Så er der serveret 🙂
Har du noget du gerne vil dele ?