Bagte peberfrugter med kikærter og oksekød er en god hverdagsret som ikke tager lang tid at forberede. Indeholder ikke stivelse og er god for et vægttab, da den mætter
Denne opskrift er til 4 personer
Bagte peberfrugter er ikke noget nyt, men ofte er de fyldt med ris, tomat og hakket oksekød. Almindelig hvide ris er jo ikke det bedste når man skal kigge på råvarer som påvirker dit blodsukker på den bedste måde. Derfor har jeg lavet denne version med kikærter hvor man lige blender dem ganske kort sammen med løg og et æg. Man kan også hakke dem i hånden, ingen problem og så blande det hele sammen, herefter tilsætter man lidt grønsager og kød. For at give lidt mere smag til retten har jeg lavet en form for en gremolata, som man kan drysse ovenpå. et giver en friskhed
Du skal bruge 3 forskellige krydderurter til min gremolata. Jeg bruger her persille (altid et must for mig), løvstikke og purløg. Men kan du bedre lide andre varianter, så prøv dig frem. Du skal bruge ca. 1/2 bdt. af hver krydderurt.
Tænd din ovn på 175 grader varmluft
Kom en gryde på komfuret og varm den op for fuld varme
Kom kødet i, når gryden er varm, du behøver ikke fedtstof.
Krydder med salt og peber
Lad det stå og stege mens du gør kikærterne klar. Husk og rør i det en gang imellem.
Dræn kikærterne og kom dem i en foodprocessor eller blender
Pil og hak løget groft og kom det op til kikærterne
Kom ligeledes ægget ved
Krydder med salt og peber
Blend det 10-15 sekunder, så der stadigvæk er lidt tekstur på kikærter. Men noget vil blive til mos
Når kødet har fået stegeflade, så tilsæt soja og lad det koge ind i kødet. Det tager ofte 3-4 minutter
Skrab kikærtemosen ud i en skål
Vask og snit bladsellerier fint og kom dem op til kikærterne
Når sojaen er kogt ind i kødet og du kan høre det begynder at stege igen, så hæld det hakket oksekød op til kikærterne og bland det hele godt rundt.
Vask peberfrugterne.
Nu skal du have top og kerne ud af peberfrugterne. Det kan gøres på 2 måder.
Enten ved at presse toppen ind i peberfrugten med findrene og så hive den og kernerne ud bagefter. Anden mulighed er at tage en kniv og skære rundt om toppen og så fjerne kernerne bagefter. Gør det du finder nemmeste 🙂
Fyld peberfrugterne med kikærtefarsen rigtig godt. Der må gerne komme lidt ud i toppen
Bag peberfrugterne i ovnen i 25 minutter
Hak dine krydderurter så fint som du vil have dem med en kniv
Riv citronskal udover krydderurter, få ikke for meget hvidt med.
Miks det hele sammen.
Ta peberfrugterne ud af ovnen.
Anret dem på tallerkener eller et fad.
Drys med gremolata og velbekomme 🙂
Ingredients
Directions
Denne opskrift er til 4 personer
Bagte peberfrugter er ikke noget nyt, men ofte er de fyldt med ris, tomat og hakket oksekød. Almindelig hvide ris er jo ikke det bedste når man skal kigge på råvarer som påvirker dit blodsukker på den bedste måde. Derfor har jeg lavet denne version med kikærter hvor man lige blender dem ganske kort sammen med løg og et æg. Man kan også hakke dem i hånden, ingen problem og så blande det hele sammen, herefter tilsætter man lidt grønsager og kød. For at give lidt mere smag til retten har jeg lavet en form for en gremolata, som man kan drysse ovenpå. et giver en friskhed
Du skal bruge 3 forskellige krydderurter til min gremolata. Jeg bruger her persille (altid et must for mig), løvstikke og purløg. Men kan du bedre lide andre varianter, så prøv dig frem. Du skal bruge ca. 1/2 bdt. af hver krydderurt.
Tænd din ovn på 175 grader varmluft
Kom en gryde på komfuret og varm den op for fuld varme
Kom kødet i, når gryden er varm, du behøver ikke fedtstof.
Krydder med salt og peber
Lad det stå og stege mens du gør kikærterne klar. Husk og rør i det en gang imellem.
Dræn kikærterne og kom dem i en foodprocessor eller blender
Pil og hak løget groft og kom det op til kikærterne
Kom ligeledes ægget ved
Krydder med salt og peber
Blend det 10-15 sekunder, så der stadigvæk er lidt tekstur på kikærter. Men noget vil blive til mos
Når kødet har fået stegeflade, så tilsæt soja og lad det koge ind i kødet. Det tager ofte 3-4 minutter
Skrab kikærtemosen ud i en skål
Vask og snit bladsellerier fint og kom dem op til kikærterne
Når sojaen er kogt ind i kødet og du kan høre det begynder at stege igen, så hæld det hakket oksekød op til kikærterne og bland det hele godt rundt.
Vask peberfrugterne.
Nu skal du have top og kerne ud af peberfrugterne. Det kan gøres på 2 måder.
Enten ved at presse toppen ind i peberfrugten med findrene og så hive den og kernerne ud bagefter. Anden mulighed er at tage en kniv og skære rundt om toppen og så fjerne kernerne bagefter. Gør det du finder nemmeste 🙂
Fyld peberfrugterne med kikærtefarsen rigtig godt. Der må gerne komme lidt ud i toppen
Bag peberfrugterne i ovnen i 25 minutter
Hak dine krydderurter så fint som du vil have dem med en kniv
Riv citronskal udover krydderurter, få ikke for meget hvidt med.
Miks det hele sammen.
Ta peberfrugterne ud af ovnen.
Anret dem på tallerkener eller et fad.
Drys med gremolata og velbekomme 🙂
Har du noget du gerne vil dele ?