Baconsalat med rosenkål, spidskål og æbler. Ja du læste rigtig bacon. Denne salat kan både bruges som tilbehør eller som hovedret. Mængderne her er som hovedret
Denne opskrift er til 4 personer
Baconsalat med rosenkål, spidskål og æbler er en salat som kan bruges til flere formål. Den kan bruges som tilbehør, men den kan også sagtens stå alene som hovedret. Det er ofte sådan vi selv spiser den. Du må gerne spise bacon også når du skal tabe dig. Noget forskning har vist at bacon kan være med til hjælpe på diabetes og derved også på blodsukkeret. Vil dog lige sig at det ikke betyder du skal spise bacon hele tiden. Jeg er som sådan ikke den store fan af bacon i sig selv, jeg ser ingen glæde i at spise et stykke bacon bare sådan, men som smagsgiver er det fantastisk og her tilføjer det både umami og salt til retten og sammen med det sure fra ponzu og det søde fra æblerne, så er det en god salat.
Hvis du ikke har stødt på ponzu før, så er det en blanding af soja og citron. Det smager bare ikke helt ens. Det kan købes i bl.a. Føtex, Kvickly, Superbrugsen og Meny.
Start med at rense rosenkålen, ved at vaske den og skær bunden af og del den i 4 stykker
Find en pande og kom baconen på. Tænd op for fuld varme. Rør i baconen en gang imellem og få det godt crispy. Ved at du starter baconen op på en kold pande, så får du det til at smide noget af fedtet. Lidt af fedtet skal vi bruge til rosenkålen.
Når baconen er færdig, lægges det over på en tallerken med køkkenrulle
Fjern halvdelen af fedtet fra panden
Snit spidskålen i tynde strimler. Kom det op i en stor skål
Skær sider af æblerne, så tæt af ind mod kernehuset som mulig og skær dem derefter i tynde skiver.
Kom det op i skålen til spidskålen
Pil løget og skær det i halve ringe og kom det op til det andet
Hak halvdelen af valnødderne groft og kom dem i salaten
Hak også den anden halvdel, men gem det til topping
Hak alt persillen groft og kom halvdelen i salaten
Bland alle ingredienser til dressingen og kom den i salaten
Riv alt skrallen af de to citroner op i salaten og pres saften ud af en halv til en hel citron udover. Alt efter vor surt du vil have det.
Gem den anden citron til rosenkålen
Varm panden med bacon fedtet op igen
Tilsæt rosenkålen og citronsaften og lade dem stege ved mellem varme i 2 minutter
Kom dem op i salaten
Vend det hele godt rundt
Find en dyb tallerken eller en flad.
Fordel salaten på tallerknerne
Drys med bacon, resten af persille og valnødder
Så er der serveret 🙂
Ingredients
Directions
Denne opskrift er til 4 personer
Baconsalat med rosenkål, spidskål og æbler er en salat som kan bruges til flere formål. Den kan bruges som tilbehør, men den kan også sagtens stå alene som hovedret. Det er ofte sådan vi selv spiser den. Du må gerne spise bacon også når du skal tabe dig. Noget forskning har vist at bacon kan være med til hjælpe på diabetes og derved også på blodsukkeret. Vil dog lige sig at det ikke betyder du skal spise bacon hele tiden. Jeg er som sådan ikke den store fan af bacon i sig selv, jeg ser ingen glæde i at spise et stykke bacon bare sådan, men som smagsgiver er det fantastisk og her tilføjer det både umami og salt til retten og sammen med det sure fra ponzu og det søde fra æblerne, så er det en god salat.
Hvis du ikke har stødt på ponzu før, så er det en blanding af soja og citron. Det smager bare ikke helt ens. Det kan købes i bl.a. Føtex, Kvickly, Superbrugsen og Meny.
Start med at rense rosenkålen, ved at vaske den og skær bunden af og del den i 4 stykker
Find en pande og kom baconen på. Tænd op for fuld varme. Rør i baconen en gang imellem og få det godt crispy. Ved at du starter baconen op på en kold pande, så får du det til at smide noget af fedtet. Lidt af fedtet skal vi bruge til rosenkålen.
Når baconen er færdig, lægges det over på en tallerken med køkkenrulle
Fjern halvdelen af fedtet fra panden
Snit spidskålen i tynde strimler. Kom det op i en stor skål
Skær sider af æblerne, så tæt af ind mod kernehuset som mulig og skær dem derefter i tynde skiver.
Kom det op i skålen til spidskålen
Pil løget og skær det i halve ringe og kom det op til det andet
Hak halvdelen af valnødderne groft og kom dem i salaten
Hak også den anden halvdel, men gem det til topping
Hak alt persillen groft og kom halvdelen i salaten
Bland alle ingredienser til dressingen og kom den i salaten
Riv alt skrallen af de to citroner op i salaten og pres saften ud af en halv til en hel citron udover. Alt efter vor surt du vil have det.
Gem den anden citron til rosenkålen
Varm panden med bacon fedtet op igen
Tilsæt rosenkålen og citronsaften og lade dem stege ved mellem varme i 2 minutter
Kom dem op i salaten
Vend det hele godt rundt
Find en dyb tallerken eller en flad.
Fordel salaten på tallerknerne
Drys med bacon, resten af persille og valnødder
Så er der serveret 🙂
Har du noget du gerne vil dele ?