Andebryst med stegte sommer grønsager er en rigtig grillret, men den kan også sagtens laves indenfor. Simpel tilberedning, simple råvarer men god smag
Opskriften er til 4 personer
Jeg ved ikke med dig, men har på fornemmelsen at mange forbinder and, med noget som man spiser om vinteren. Hos os kan vi spise and hele året rundt. Hvis du ikke har and hjemme, kan du også sagtens bruge noget kylling, kalkun eller en kotelet. De stegte grønsager passer til mange ting.
I denne ret skal du ikke være bange for at tingene ser ud som om de brænder på, for de skal få nogle grillstriber ellers vil maden ikke smage af noget. Det kan gøres enten på grillen eller på en meget varm grillpande. Jeg har i denne opskrift brugt en grillpande og jeg tilbereder også anden i ovnen noget af tiden. Det danske sommervejr var ikke med mig da jeg skulle lave retten til jer. Men så må man jo tilpasse sig 🙂
Nogle vil måske tænke agurk og vandmelon grillet. Kan det smage godt og jeg havde selv samme tanker indtil jeg prøvede det. Det vigtigste ved de to ting er at de får grillstriber, bliver varmet igennem men uden at de mister for meget tekstur. Så er de alle lækrest.
Prøv retten og kommenter gerne på den. Jeg vil gerne vide hvad i tænker derude
God sommer
Start med at tænde din ovn på 180 grader
Find to store pander frem (27 cm) en til anden og en til grønsagerne. Det er vigtigt at den til anden kan gå i ovnen.
Ta andebrysterne ud af pakningen og skær nogle skrå snit ned i fedtet begge veje, så du laver et skakbræt. Du må bare ikke komme ned i kødet. Krydder med salt og peber på fedtsiden.
Læg de 4 andebryster på en koldpande, med skindsiden (fedtsiden) nedad og start den så op for fuld varme. På den måde bliver anden tilberedt i eget fedt. Krydder nu kødsiden med lidt mere salt.
Lad dem stege i ca. 5 minutter til fedtet er smeltet fra og du kan se at skindsiden er begyndt at blive gylden.
Vask agurkerne og squash og skær dem i ukurante trekantet stykker, så de får noget stegeflade
Pil løgene og del dem i 4-6 stykke alt efter størrelse
Skær stykke af vandmelonen, befri dem for skræl og ligesom med de andre grønsager, så skær også dem i ukurante trekanter.
Så er det klar
Når andens skind har fået en gylden farve, så skal du vende brysterne
Ta dem af komfuret og stille dem i ovnen i ca. 10-12 minutter. Stil et ur 🙂
Når uret ringen, så ta andebrysterne ud af ovnen og stil dem til hvile på komfuret til du er færdig med grønsagerne.
Varm en grillstegepande godt op på komfuret. Den skal være rygende varm.
Kom olien på
Start med at komme stykker af squash på panden - lad dem stege 2-3 minutter
Kom herefter løgene på og lad dem stege med i 2-3 minutter
Du skal ikke røre ret meget ved grønsagerne når de først er kommet på. For gør du det, så vil du ikke få grillstriber.
Efter de her 6 minutter, så pres løg og squash op i den ene side af panden og kom agurken på og lad de stege 3-4 minutter
Hvis der er nogle af de andre grønsager som begynder at få for meget farve. Så ta dem af og kom dem over i en skål
Når agurken har fået nogle gode striber. Så hæld det hele over i en skål
Stil panden tilbage på komfuret og tørsteg vandmelonen 2 minutter på den ene side. Det forstærker melonens sødme, men den beholder en god del af sin fasthed.
Kom dem over til de andre grønsager i skålen.
Hæld alle delene til dressingen over grønsagerne. Krydder godt med salt og peber og vend det hele godt rundt. Smag gerne efter om de mangler mere salt eller peber for det hele er meget fersk eller sødt. Så det kan trække en del.
Anret på 4 tallerkener og fordel grønsagerne på dem
Anbring et andebryst ovenpå hver portion og drys med den krydderurt du har valgt.
Så er der serveret og velbekomme 🙂
Ingredients
Directions
Opskriften er til 4 personer
Jeg ved ikke med dig, men har på fornemmelsen at mange forbinder and, med noget som man spiser om vinteren. Hos os kan vi spise and hele året rundt. Hvis du ikke har and hjemme, kan du også sagtens bruge noget kylling, kalkun eller en kotelet. De stegte grønsager passer til mange ting.
I denne ret skal du ikke være bange for at tingene ser ud som om de brænder på, for de skal få nogle grillstriber ellers vil maden ikke smage af noget. Det kan gøres enten på grillen eller på en meget varm grillpande. Jeg har i denne opskrift brugt en grillpande og jeg tilbereder også anden i ovnen noget af tiden. Det danske sommervejr var ikke med mig da jeg skulle lave retten til jer. Men så må man jo tilpasse sig 🙂
Nogle vil måske tænke agurk og vandmelon grillet. Kan det smage godt og jeg havde selv samme tanker indtil jeg prøvede det. Det vigtigste ved de to ting er at de får grillstriber, bliver varmet igennem men uden at de mister for meget tekstur. Så er de alle lækrest.
Prøv retten og kommenter gerne på den. Jeg vil gerne vide hvad i tænker derude
God sommer
Start med at tænde din ovn på 180 grader
Find to store pander frem (27 cm) en til anden og en til grønsagerne. Det er vigtigt at den til anden kan gå i ovnen.
Ta andebrysterne ud af pakningen og skær nogle skrå snit ned i fedtet begge veje, så du laver et skakbræt. Du må bare ikke komme ned i kødet. Krydder med salt og peber på fedtsiden.
Læg de 4 andebryster på en koldpande, med skindsiden (fedtsiden) nedad og start den så op for fuld varme. På den måde bliver anden tilberedt i eget fedt. Krydder nu kødsiden med lidt mere salt.
Lad dem stege i ca. 5 minutter til fedtet er smeltet fra og du kan se at skindsiden er begyndt at blive gylden.
Vask agurkerne og squash og skær dem i ukurante trekantet stykker, så de får noget stegeflade
Pil løgene og del dem i 4-6 stykke alt efter størrelse
Skær stykke af vandmelonen, befri dem for skræl og ligesom med de andre grønsager, så skær også dem i ukurante trekanter.
Så er det klar
Når andens skind har fået en gylden farve, så skal du vende brysterne
Ta dem af komfuret og stille dem i ovnen i ca. 10-12 minutter. Stil et ur 🙂
Når uret ringen, så ta andebrysterne ud af ovnen og stil dem til hvile på komfuret til du er færdig med grønsagerne.
Varm en grillstegepande godt op på komfuret. Den skal være rygende varm.
Kom olien på
Start med at komme stykker af squash på panden - lad dem stege 2-3 minutter
Kom herefter løgene på og lad dem stege med i 2-3 minutter
Du skal ikke røre ret meget ved grønsagerne når de først er kommet på. For gør du det, så vil du ikke få grillstriber.
Efter de her 6 minutter, så pres løg og squash op i den ene side af panden og kom agurken på og lad de stege 3-4 minutter
Hvis der er nogle af de andre grønsager som begynder at få for meget farve. Så ta dem af og kom dem over i en skål
Når agurken har fået nogle gode striber. Så hæld det hele over i en skål
Stil panden tilbage på komfuret og tørsteg vandmelonen 2 minutter på den ene side. Det forstærker melonens sødme, men den beholder en god del af sin fasthed.
Kom dem over til de andre grønsager i skålen.
Hæld alle delene til dressingen over grønsagerne. Krydder godt med salt og peber og vend det hele godt rundt. Smag gerne efter om de mangler mere salt eller peber for det hele er meget fersk eller sødt. Så det kan trække en del.
Anret på 4 tallerkener og fordel grønsagerne på dem
Anbring et andebryst ovenpå hver portion og drys med den krydderurt du har valgt.
Så er der serveret og velbekomme 🙂
Har du noget du gerne vil dele ?