Æbleskiver med kærnemælk er bare noget som høre med til jule hjemme ved os og de kan sagtens fryses, så lav mange så du har til hele december. Portionen her giver cirka 50 stykker
Denne opskrift giver cirka 50 æbleskiver, men de kan sagtens fryses.
Start med at finde en lille gryde og tag i starten 100 gram palmin og smelt det langsomt på komfuret. Når det er smeltet, så sæt komfuret på det laveste, så er palminen klar til hele bagningen
Smelt smørret i en gryde eller i mikroovnen
Det skal kun lige være smeltet, det må ikke være for varmt når det kommer i dejen.
Start med at skrabe kornene ud af vaniljestangen.
Skær vaniljestangen i små stykker og kom den sammen med sukkeret i en lille minihakker og kør det indtil vaniljestangen er findelt.
Har du ikke en minihakker, så brug bare kornene fra vaniljestangen.
Del æggene og pisk blommerne med vaniljesukkeret og vaniljekornene indtil de er lyse og lette.
Hviderne skal du komme i en skål, så de kan blive pisket senere.
Sæt nu æbleskivepanden over ved fuld varme. Dette er specielt hvis det er en af støbejern som jeg altid bruger.
Så er den dejlig varm til når dejen er færdig
Hæld kærnemælken i og rør det hele godt rundt så du er sikker på æggemassen er fordelt i kærnemælken.
Vej melet af og tilsæt natron i den side af skålen og salt i den anden
Sigt det hele i kærnemælken og rør det godt rundt
Tilsæt smørret og rør det ligeledes godt rundt i dejen så det bliver fordelt.
Pisk æggehvider med det der svarer til 1 knivspids salt til de kan stå selv.
Vend 1/3 af æggehviderne i dejen så den bliver lidt løs
Vend herefter resten i og vend det forsigtigt rundt, så du ikke slår for meget luft ud af dejen
Kom noget af dejen i en hældekande
Der er mange teknikker til at bage æbleskiver på, her har du min, men har du en anden teknik, så brug endelig den 🙂
Kom lidt palmin ned i alle hullerne
Fyld herefter huller helt op med æbleskive dej
Hold godt med din panden at den ikke er blevet for varm, for så skal du skynde dig at skrue ned.
Når alle hullerne er fyldt så brug en strikkepind eller noget andet og vend den første æbleskive du hældte dej i 1/4 omgang og gør herefter det sammen med de øvrige.
Dejen vokser rigtig meget og kan godt flyde op af hullerne, der kan dejen som vokser ud af huller foldes ind midten igen. Det kan ikke ses bagefter. Ellers kan du efterfylde når du har vendt 1 gang, hvis du hellere vil det
Når alle er vendt 1/4 omgang, så vent 30 sekunder og vend den 1/4 del omgang igen, så æbleskiver står på højkant
Giv det 30 sekunder og vend alt det som nu er stegt opad, så den sidste halvdel af æbleskiven bliver dannet. Roter æbleskiverne med jævne mellemrum. så du får en flot farve på æbleskiverne og de bliver helt runde. Det tager cirka 5-6 minutter at bage en omgang alt efter hvor varmt din pande kan være
MEN husk det er bedre at have lidt mindre varme på og så være sikker på de er gennemstegt
Når æbleskiverne er færdige så læg dem over på en tallerken. Forsæt indtil du ikke har mere dej
Nyd dem med det ønskede tilbehør og glædelig jul 🙂
Hvis du bage æbleskiver som du ved skal direkte i fryseren, så lad være med at gennembage dine æbleskiver, for så vil de ofte blive tørre når de skal opvarmes i ovnen igen. Det plejer jeg at gøre ved 170-180 grader i cirka 4-5 minutter.
Det klassiske tilbehør er jo sukker, florsukker og marmelade, men jeg ved også der er nogen som spiser karamelsovs til. Alternativt så kunne du også prøve min Juleappelsin marmelade til dine nybagte æbleskiver
Ingredients
Directions
Denne opskrift giver cirka 50 æbleskiver, men de kan sagtens fryses.
Start med at finde en lille gryde og tag i starten 100 gram palmin og smelt det langsomt på komfuret. Når det er smeltet, så sæt komfuret på det laveste, så er palminen klar til hele bagningen
Smelt smørret i en gryde eller i mikroovnen
Det skal kun lige være smeltet, det må ikke være for varmt når det kommer i dejen.
Start med at skrabe kornene ud af vaniljestangen.
Skær vaniljestangen i små stykker og kom den sammen med sukkeret i en lille minihakker og kør det indtil vaniljestangen er findelt.
Har du ikke en minihakker, så brug bare kornene fra vaniljestangen.
Del æggene og pisk blommerne med vaniljesukkeret og vaniljekornene indtil de er lyse og lette.
Hviderne skal du komme i en skål, så de kan blive pisket senere.
Sæt nu æbleskivepanden over ved fuld varme. Dette er specielt hvis det er en af støbejern som jeg altid bruger.
Så er den dejlig varm til når dejen er færdig
Hæld kærnemælken i og rør det hele godt rundt så du er sikker på æggemassen er fordelt i kærnemælken.
Vej melet af og tilsæt natron i den side af skålen og salt i den anden
Sigt det hele i kærnemælken og rør det godt rundt
Tilsæt smørret og rør det ligeledes godt rundt i dejen så det bliver fordelt.
Pisk æggehvider med det der svarer til 1 knivspids salt til de kan stå selv.
Vend 1/3 af æggehviderne i dejen så den bliver lidt løs
Vend herefter resten i og vend det forsigtigt rundt, så du ikke slår for meget luft ud af dejen
Kom noget af dejen i en hældekande
Der er mange teknikker til at bage æbleskiver på, her har du min, men har du en anden teknik, så brug endelig den 🙂
Kom lidt palmin ned i alle hullerne
Fyld herefter huller helt op med æbleskive dej
Hold godt med din panden at den ikke er blevet for varm, for så skal du skynde dig at skrue ned.
Når alle hullerne er fyldt så brug en strikkepind eller noget andet og vend den første æbleskive du hældte dej i 1/4 omgang og gør herefter det sammen med de øvrige.
Dejen vokser rigtig meget og kan godt flyde op af hullerne, der kan dejen som vokser ud af huller foldes ind midten igen. Det kan ikke ses bagefter. Ellers kan du efterfylde når du har vendt 1 gang, hvis du hellere vil det
Når alle er vendt 1/4 omgang, så vent 30 sekunder og vend den 1/4 del omgang igen, så æbleskiver står på højkant
Giv det 30 sekunder og vend alt det som nu er stegt opad, så den sidste halvdel af æbleskiven bliver dannet. Roter æbleskiverne med jævne mellemrum. så du får en flot farve på æbleskiverne og de bliver helt runde. Det tager cirka 5-6 minutter at bage en omgang alt efter hvor varmt din pande kan være
MEN husk det er bedre at have lidt mindre varme på og så være sikker på de er gennemstegt
Når æbleskiverne er færdige så læg dem over på en tallerken. Forsæt indtil du ikke har mere dej
Nyd dem med det ønskede tilbehør og glædelig jul 🙂
Hvis du bage æbleskiver som du ved skal direkte i fryseren, så lad være med at gennembage dine æbleskiver, for så vil de ofte blive tørre når de skal opvarmes i ovnen igen. Det plejer jeg at gøre ved 170-180 grader i cirka 4-5 minutter.
Det klassiske tilbehør er jo sukker, florsukker og marmelade, men jeg ved også der er nogen som spiser karamelsovs til. Alternativt så kunne du også prøve min Juleappelsin marmelade til dine nybagte æbleskiver
Har du noget du gerne vil dele ?