Cremet pasta med appelsin og bacon crumble opfylde mange gode principper. Vi sparer lidt på kødet, vi får flere grønsager og så føles det stadigvæk syndigt.. WIN WIN
Denne opskrift er til 4 personer
Jeg sad og tænkte, jeg kunne godt tænke mig pasta, vi havde ikke det vilde kød oppe og jeg ville gerne have nogle grønsager i også pga. min datter, da hun rigtig godt kan lide dem. Det blev så til denne ret. Der er både blomkål, løg og rucola salat i retten hvilket gør at man ikke skal bruge så meget pasta og så bruger jeg her bacon skiver og har du glemt at få dem op af fryseren så kan man sagtens skære dem mens de er frosne.. Det sker faktisk ofte for mig 🙂 Samtidig ville jeg jo også gerne have lidt julesmag ind i og det er her appelsin og ingefær kommer ind i billedet. Så alt i alt en hurtig hverdagsret som både er god og syndig på samme tid. God fornøjelse 🙂
Skær baconet i tynde strimler hvis du bruger skiver ellers så kom baconnet på en stor (ca. 27 cm) kold pande og skrue helt op
Lad det stege indtil det er dejligt gylden og sprødt. Det kan godt være du skal skrue lidt ned halvvejs, for at det ikke bliver sort
Når baconnet er stegt, så kom det op på en tallerken med køkkenrulle på. Lad baconfedtet blive på pande, det skal vi nemli bruge senere
Sæt imens baconnet steger en gryde over med varm vand og skrue helt op
Når vandet koger; så tilsæt godt med salt, cirka en tsk. pr. liter vand
Kog din pasta efter anvisning på pakke efter den korteste kogetid. Den skal nemli koge lidt videre i retten
Imens vandet er ved at komme op på kogepunktet og baconnet steger
Så pil og skær løget igennem og skær det i tynde skiver
Kom løget op på panden med baconfedtet og skrue op på halv styrke. Lad dem stille og rolig få farve og blive bløde
Vask og pil stokken af blomkålen
Del buketterne op i meget små størrelser, maks. 3 cm i diameter
Når løgene er blevet bløde, så kom blomkålsbuketterne over på panden, sammen med 1,5 dl vand og skrue helt op for panden, så blomkålen bliver dampet.
Krydder med salt, peber og ingefær. Lad dem dampe indtil vandet er væk. Det tager cirka 4-5 minutter
Tjek din pasta om den har fået nok. Der må gerne være lidt bid i endnu.
Hvis den er klar, så dræn vandet fra, men behold gerne cirka 2 dl. i tilfælde af sovsen koger tør
Tilsæt kokosmælken og når pastaen er klar, så kom den over i panden
Riv appelsinskal og pres saften ud over retten
Vend det hele godt sammen og lad det hele koge cirka 5 minutter, så pastaen suger noget af alt sovsen til sig
Vask rucolaen
Smag retten til med salt og peber, når sovsen er kogt lidt ind. Husk hvis sovsen er kogt for meget ind, så tilsæt lidt af pastavandet
Kom rucolaen i retten og vend det hele godt sammen. Sluk for panden
Kom pastaen op i en skål eller en tallerken og drys med baconcrumble
Så er der serveret
Ingredients
Directions
Denne opskrift er til 4 personer
Jeg sad og tænkte, jeg kunne godt tænke mig pasta, vi havde ikke det vilde kød oppe og jeg ville gerne have nogle grønsager i også pga. min datter, da hun rigtig godt kan lide dem. Det blev så til denne ret. Der er både blomkål, løg og rucola salat i retten hvilket gør at man ikke skal bruge så meget pasta og så bruger jeg her bacon skiver og har du glemt at få dem op af fryseren så kan man sagtens skære dem mens de er frosne.. Det sker faktisk ofte for mig 🙂 Samtidig ville jeg jo også gerne have lidt julesmag ind i og det er her appelsin og ingefær kommer ind i billedet. Så alt i alt en hurtig hverdagsret som både er god og syndig på samme tid. God fornøjelse 🙂
Skær baconet i tynde strimler hvis du bruger skiver ellers så kom baconnet på en stor (ca. 27 cm) kold pande og skrue helt op
Lad det stege indtil det er dejligt gylden og sprødt. Det kan godt være du skal skrue lidt ned halvvejs, for at det ikke bliver sort
Når baconnet er stegt, så kom det op på en tallerken med køkkenrulle på. Lad baconfedtet blive på pande, det skal vi nemli bruge senere
Sæt imens baconnet steger en gryde over med varm vand og skrue helt op
Når vandet koger; så tilsæt godt med salt, cirka en tsk. pr. liter vand
Kog din pasta efter anvisning på pakke efter den korteste kogetid. Den skal nemli koge lidt videre i retten
Imens vandet er ved at komme op på kogepunktet og baconnet steger
Så pil og skær løget igennem og skær det i tynde skiver
Kom løget op på panden med baconfedtet og skrue op på halv styrke. Lad dem stille og rolig få farve og blive bløde
Vask og pil stokken af blomkålen
Del buketterne op i meget små størrelser, maks. 3 cm i diameter
Når løgene er blevet bløde, så kom blomkålsbuketterne over på panden, sammen med 1,5 dl vand og skrue helt op for panden, så blomkålen bliver dampet.
Krydder med salt, peber og ingefær. Lad dem dampe indtil vandet er væk. Det tager cirka 4-5 minutter
Tjek din pasta om den har fået nok. Der må gerne være lidt bid i endnu.
Hvis den er klar, så dræn vandet fra, men behold gerne cirka 2 dl. i tilfælde af sovsen koger tør
Tilsæt kokosmælken og når pastaen er klar, så kom den over i panden
Riv appelsinskal og pres saften ud over retten
Vend det hele godt sammen og lad det hele koge cirka 5 minutter, så pastaen suger noget af alt sovsen til sig
Vask rucolaen
Smag retten til med salt og peber, når sovsen er kogt lidt ind. Husk hvis sovsen er kogt for meget ind, så tilsæt lidt af pastavandet
Kom rucolaen i retten og vend det hele godt sammen. Sluk for panden
Kom pastaen op i en skål eller en tallerken og drys med baconcrumble
Så er der serveret
Har du noget du gerne vil dele ?