Julesalat med kirsebær sirup er en juleagtig salat med rødkål, rødløg, persille, klementiner og valnødder. Lækker salat til vinterens kulde.
Denne opskrift er til 4 personer
Der er ikke noget som kirsebær, som for mig føles som jul og denne salat med rødkål, rødløg, persille, klementiner og valnødder vækker bare jule lidt i mig. Der er flere måde man kan lave dressingen på. Man kan købe færdig kirsebærsirup som kommer i mange forskellige mærker og de smager ofte godt. Du kan også købe en færdig kirsebærsov med hele bær og si dem fra og så fortynde lidt med vand bagefter. Alternativ så kan du også lave den selv, hvilket smager fantastisk og du skulle unde dig selv at gøre det, men skal det gå stærkt så er der andre muligheder
Miks alle ingredienserne sammen.
Smag til med salt og peber og den må gerne smage af noget da rødkålen stjæler en masse smag.
Si den købt kirsebærsovs, så du har alle bærrene.
Tynd sovsen op med vand, prøv med lidt vand af gangen så den ikke bliver for tynd. Der skal stadigvæk være smag i den.
Kom de resterende ingredienser i og smag til
Kom bær og vand i en gryde. Lad bærrene koge ved svag varme, indtil bærrene er kogt til mos, og der er dannet saft, det tager ca. 10-12 minutter.
Si nu bærrene og saften gennem en sigte. Du vil cirka have halvdelen tilbage
Kom den resterende saft i gryden igen sammen med rørsukker og vaniljepulver
Varm langsomt saften op, så sukkeret kan smelte stille og roligt.
Når sukkeret er smeltet, så kan du skrue op, så saften står og bobler. Den må ikke koge voldsomt på noget tidspunkt.
Lad saften koge ind i cirka 30 minutter. Hold godt øje med den og det kan godt være du skal skue lidt op og ned undervejs, specielt jo tykkere siruppen bliver. Husk den må ikke koge voldsomt.
Tjek siruppen efter 25 minutter ved at hælde lidt ud på en kold tallerken og se om den er for tyk eller for tynd. Hvis den er for tynd, så lad den koge lidt mere, hvis den er for tyk, så tilsæt en lille smule vand.
Lad siruppen køle 20 minutter inden du blander den med de andre ingredienser.
Du kan sagtens lave dobbelt portion og kommer halvdelen i en flaske når siruppen er helt varm og forsegle den indtil den er kold.
Skær rødkålen og rødløg tyndt
Kom dressingen over og massere rødkålen og rødløget i cirka 2-3 minutter
Skræl klementinerne og del dem op i både
Hak persillen groft
Hak halvdelen af valnødderne
Kom halvdelen af persillen, klementinerne og valnødderne op i skålen til rødkålen og vend det hele rund
Kom salaten ud på et fad og drys med resterne af persillen, klementinerne og valnødderne og kværn lidt frisk peber ud over
Så er der serveret 🙂
Ingredients
Directions
Denne opskrift er til 4 personer
Der er ikke noget som kirsebær, som for mig føles som jul og denne salat med rødkål, rødløg, persille, klementiner og valnødder vækker bare jule lidt i mig. Der er flere måde man kan lave dressingen på. Man kan købe færdig kirsebærsirup som kommer i mange forskellige mærker og de smager ofte godt. Du kan også købe en færdig kirsebærsov med hele bær og si dem fra og så fortynde lidt med vand bagefter. Alternativ så kan du også lave den selv, hvilket smager fantastisk og du skulle unde dig selv at gøre det, men skal det gå stærkt så er der andre muligheder
Miks alle ingredienserne sammen.
Smag til med salt og peber og den må gerne smage af noget da rødkålen stjæler en masse smag.
Si den købt kirsebærsovs, så du har alle bærrene.
Tynd sovsen op med vand, prøv med lidt vand af gangen så den ikke bliver for tynd. Der skal stadigvæk være smag i den.
Kom de resterende ingredienser i og smag til
Kom bær og vand i en gryde. Lad bærrene koge ved svag varme, indtil bærrene er kogt til mos, og der er dannet saft, det tager ca. 10-12 minutter.
Si nu bærrene og saften gennem en sigte. Du vil cirka have halvdelen tilbage
Kom den resterende saft i gryden igen sammen med rørsukker og vaniljepulver
Varm langsomt saften op, så sukkeret kan smelte stille og roligt.
Når sukkeret er smeltet, så kan du skrue op, så saften står og bobler. Den må ikke koge voldsomt på noget tidspunkt.
Lad saften koge ind i cirka 30 minutter. Hold godt øje med den og det kan godt være du skal skue lidt op og ned undervejs, specielt jo tykkere siruppen bliver. Husk den må ikke koge voldsomt.
Tjek siruppen efter 25 minutter ved at hælde lidt ud på en kold tallerken og se om den er for tyk eller for tynd. Hvis den er for tynd, så lad den koge lidt mere, hvis den er for tyk, så tilsæt en lille smule vand.
Lad siruppen køle 20 minutter inden du blander den med de andre ingredienser.
Du kan sagtens lave dobbelt portion og kommer halvdelen i en flaske når siruppen er helt varm og forsegle den indtil den er kold.
Skær rødkålen og rødløg tyndt
Kom dressingen over og massere rødkålen og rødløget i cirka 2-3 minutter
Skræl klementinerne og del dem op i både
Hak persillen groft
Hak halvdelen af valnødderne
Kom halvdelen af persillen, klementinerne og valnødderne op i skålen til rødkålen og vend det hele rund
Kom salaten ud på et fad og drys med resterne af persillen, klementinerne og valnødderne og kværn lidt frisk peber ud over
Så er der serveret 🙂
Har du noget du gerne vil dele ?