Perlespelts risotto med rejer og laks er en lækker one-pot ret med fisk. Utrolig nem at lave og tager ikke meget af din tid.
Denne opskrift er til 4 personer
Jeg elsker simpelthen one-pot retter... Lækker mad ikke meget opvask, kan det blive bedre. Jeg kan rigtig godt lide risotto og får det også en gang imellem, men man skal være lidt over en risotto, hvis man laver den med rigtige risotto ris. Det behøver du ikke her, kom det hele i og lad det koge. Nemt ikke 🙂 En anden grund til jeg også bruger perlespelt er fordi det er bedre for ens system fordi der er mindre stivelse i og mere fiber. Så en god erstatning, hvis det nu skal være. Husk her med fisken at den endelig ikke må komme i for tidlig, for så bliver den overtilberedt.
Skræl og skær løget i små stykker
Skræl og skær sødkartoflerne i 2x2 cm stykker sådan cirka 🙂
Find en gryde på cirka 3 liter, hvor du også har låg til
Varm den op ved fuld varme og kom olien i
Når olien er varm så skru lidt ned for temperaturen og tilsæt løgene og alle krydderier undtagen den friske timian, den skal bruges ved anretning.
Lad løgene stege i cirka 3 minutter, kom herefter sødkartoflerne i også og lad dem stege med i cirka 5 minutter
Tilsæt herefter perlespelten, 7 dl vand (det resterende skal bruges senere), dåsen med de hakkede tomater og grønsagsbouillonen.
Sæt låg på og lad det koge cirka 25 minutter ved mellem høj varme
Tjek efter cirka 15 minutter om der stadigvæk er væske ved, for den må ikke koge tør
Du må ikke komme salt og peber ved nu, for så kan du risikere at det bliver for stærkt.
Vask og pil skallen af rejerne
Tjek rejerne for tarm, nogle gange kan der være tarm på både maven og ryggen og ikke kun på maven i så fald plejer jeg at fjerne det hele
Vask herefter rejen, så er den klar
Fjern skindet af laksen og skær den i 1,5x1,5 cm stykker
Når retten har kogt i ca. 25 minutter så smag på retten og se om spelten er færdig, den må godt have lidt bid, men den må ikke være for hård.
Hvis retten er ved at blive for tør og bastant, så tilsæt noget af det sidste vand, som ikke kom i fra starten.
Tilsæt også tomatpure, som også vil tykne retten mere, så det kan sagtens ske der skal endnu mere vand i. Der må godt være lidt sovs
Smag retten til med salt og peber. Ofte skal der faktisk en del i
Kom nu lakseternen og rejerne i retten og lad dem koge 1 minut.
Sluk herefter for retten og lad den trække 1-2 minutter
Find 4 dybe tallerkener
Fordel retten på tallerkenerne og drys med den friske timian
Så er der serveret og velbekomme 🙂
Ingredients
Directions
Denne opskrift er til 4 personer
Jeg elsker simpelthen one-pot retter... Lækker mad ikke meget opvask, kan det blive bedre. Jeg kan rigtig godt lide risotto og får det også en gang imellem, men man skal være lidt over en risotto, hvis man laver den med rigtige risotto ris. Det behøver du ikke her, kom det hele i og lad det koge. Nemt ikke 🙂 En anden grund til jeg også bruger perlespelt er fordi det er bedre for ens system fordi der er mindre stivelse i og mere fiber. Så en god erstatning, hvis det nu skal være. Husk her med fisken at den endelig ikke må komme i for tidlig, for så bliver den overtilberedt.
Skræl og skær løget i små stykker
Skræl og skær sødkartoflerne i 2x2 cm stykker sådan cirka 🙂
Find en gryde på cirka 3 liter, hvor du også har låg til
Varm den op ved fuld varme og kom olien i
Når olien er varm så skru lidt ned for temperaturen og tilsæt løgene og alle krydderier undtagen den friske timian, den skal bruges ved anretning.
Lad løgene stege i cirka 3 minutter, kom herefter sødkartoflerne i også og lad dem stege med i cirka 5 minutter
Tilsæt herefter perlespelten, 7 dl vand (det resterende skal bruges senere), dåsen med de hakkede tomater og grønsagsbouillonen.
Sæt låg på og lad det koge cirka 25 minutter ved mellem høj varme
Tjek efter cirka 15 minutter om der stadigvæk er væske ved, for den må ikke koge tør
Du må ikke komme salt og peber ved nu, for så kan du risikere at det bliver for stærkt.
Vask og pil skallen af rejerne
Tjek rejerne for tarm, nogle gange kan der være tarm på både maven og ryggen og ikke kun på maven i så fald plejer jeg at fjerne det hele
Vask herefter rejen, så er den klar
Fjern skindet af laksen og skær den i 1,5x1,5 cm stykker
Når retten har kogt i ca. 25 minutter så smag på retten og se om spelten er færdig, den må godt have lidt bid, men den må ikke være for hård.
Hvis retten er ved at blive for tør og bastant, så tilsæt noget af det sidste vand, som ikke kom i fra starten.
Tilsæt også tomatpure, som også vil tykne retten mere, så det kan sagtens ske der skal endnu mere vand i. Der må godt være lidt sovs
Smag retten til med salt og peber. Ofte skal der faktisk en del i
Kom nu lakseternen og rejerne i retten og lad dem koge 1 minut.
Sluk herefter for retten og lad den trække 1-2 minutter
Find 4 dybe tallerkener
Fordel retten på tallerkenerne og drys med den friske timian
Så er der serveret og velbekomme 🙂
Har du noget du gerne vil dele ?